...taasen täl haavaa:

2020.7.15.%20Englanninlaksitsi-juustokak

   Englanninlakukakku, gluton muutoin muttas lakritsit nuo koristeiset sisältävät gluteenia... ja lakton. Sis. alinna lakritsia, keskellä sitruunaa ja ylinnä mansikkaa.
   Suuren kysynnän vuoksi teimmä tään sitten uusiksi jo nyt vaikkas ennen tätä on tehty/olen tehnyt vaine kerran kesään, kuten taanoin jo kerroinkin.

2020.7.15.%20Englanninlaksitsi-juustokak


2020.7.15.%20Oreo-juustokakku%2C%20lakto

   Oreo-juustokakku, lakton.
   Alla, massassaan ja koristeenaan Oreo-keksejä.

2020.7.16.%20Kinuskit%C3%A4ytekakku%2C%2

   Kinuskitäytekakku kampsikka-raparperi hillolla. Lakton.
   Pitimmä laitella sisällä olevaiseen ns. kerma-massaankin kinuskia muttas tätä tehdessäin, ja montaa muuta siinä sivussa touhutessain ( mm. asiakaspalvelua ) unohdin moisen jutskan.... Joten tuli sitten tälläinen himpun "köykäisempi" versio tästä nytten.
Ei mitä - maistuin hyvin näinkin kyllä. ( Palaset jo menivät, kuten kuvastain täsät näkyy, asiakkaiden suihin nälkäisiin, ennen kuin kerkesin tätä kuvaamaan. )

2020.7.16.%20Mukkapalat%2C%20lakton..jpg

   Perinteistäkin perinteisemmät Mokkapalat, lakton.
   Yllensä laittelin koristeeksi nompparellejä ja leikkelin nytten sitten kolmion muotoisiksi palasiksi vaihteen vuoksi.
Se kun on aina vällehen ihan kiva nuilla muodoillakin "askarella". Eikää aina tarvihhe tarjota, eikä syödäkkään, sitä perinteistä kantti-kertaa-kantti -palasta vaan vällehen täl viisiin kolmioinakin voi makustella.
Noin raa´asti sanoin: "Sama paska puketissa siltikin.", elikkäs olkoon se tarjottava muoto mikä tahansa niin makuhan pysyy siltikin samana! Se on vaine simmuille kivempi välillä nähdä muitahin tarjottavia muotoja! Ja se ettäs muoto muuttuu, niin useimmiten se tuo silmä tekee "tepposensa" ja se tuttu sekä turvallinen maistuukin sit paree kun se on näin uudesti muotoiltu ja tarjoiltu.
   Olen huomannut tämän mm. siitä ettäs kun laittelen muoskain mukeloihille palasta ottaa ja leikkelenkin joskus ( silloin kun oikein innostun ) sen tutun VOILEIVÄN palasen pieniksi ns. tikkun muotoisiksi pätkiksi niin voi ettäs se maistuukin silloin! Se on kuin jotahin muuta saisivat syödä silloin, kuin sitä "joka päiväistä leipäänsä"!
Kokeilkaapas itse tällaistä jutskaa niin huomaatte että "maku sen kuin vaine paranee"!

2020.7.17.%20Appelsiinijuustokakku%2C%20

   Appelsiini-juustokakku, gluton, lakton.
   Yhden appelsiinin raastettu kuosi sisuksissaan ( ja hivenen yllään koristeina ) sekä mehut.
Ylleen laittelemain raasteen sokeroin ensin ja sitten ripotelyy...

2020.7.17.%20Mango-valkosuklaa-t%C3%A4yt

   Mango-valkosuklaa -täytekakku. Naked melkein.
   Tumma pohja. Valkosuklaa sisältää maito-maitoa jotenka ei lakton.
Tein sisuksiinsa vereksestä mangosta soseen, maustoin sen soseen. Lisäksi maitotuoteita sinne "kylkeen".
Pinnallensa keitin kretan ja valkosuklaan kera kastikkeen. Värjäsin sen ja sit valuttelin yllensä. Ja koristelin vielä.

2020.7.18.%20Mansikka-suklaat%C3%A4yteka

   Kampsikkainen suklaa-täytekakku. Lakton.
   Täsä kohtaa harmittelin päiväin tään päätteheksi etten kopannut kuvasta tekemästäin Kampsikkaisesta Browniesta sillä siitä tuli taatusti kielet vievä tuote! En vain kerennyt ja hokassut. Sori.

110315390_1093675251142603_1225227340000

   Ja juuri äsken täällä Humisevallaharjullain tekemäin Koikettomat Tillikat.
   Onpahan taasen vähäksi aikaa mitä pakkasesta napsia silloin-tällöin.