...rimpati, rimpati rei." Oikeesti tässä lasten laulussa taijettiin laulella et paikka paikan päällä... mutta miullapa oli ja on ielleen tilkkunen tilkun päällä - saumojensa osilta vaine, ei muuten päällekkäin.
Tein pitkän, vanhan, pirttipenkkini päälle pepunalusen. Oikein pehmikkeiden ja rimpsujen-rampsujen kera... Olkoon nyt siinä ainakin jonkin aikaa. Jos kesän lämpimillä saisin lakan laitettua penkkisen päälle ni sit katon tarviinko koko päällistänsä enää?

 

2015.3.24.%20penkin%20tilkkup%C3%A4%C3%A

Ensin mittailin penkkisein ja piirsin kaavan sen mittojen mukaan sanomalehtipeperiin. Sit piirtelin siihen kaavaan tulevat palaset siin järjestyksessä kuin halusin ja sen muotosina kuin halusin. Sit niks ja naks - palaset erillensä ja sommittelemaan erinäisistä kankahista palaset nuo.

 

2015.3.24.%20penkin%20tilkkup%C3%A4%C3%A

Palasista näistä löytyy entisiä verhojani, tyttärein miun entisen pyykkikorin sisäpusseja ( kaksi kappaletta ) ja kirppareilta ostamiani verkokankaita...
Tässä olen ommellut jo palasia yhteen isommiksi osioiksi... viel oli isojen palasten toisiinsa yhdistäminen edessä päin. Nuo numerolaput pitivät palaset oikeassa järjestyksessä. Siinä järjestyksessä miten ne suunnittelin.

 

2015.3.24.%20penkin%20tilkkup%C3%A4%C3%A

Tässä vaiheessa olen tikkaamassa käsin päällysen väliin tulevia vällyjä. Vällyiksi laittelin kaksi kerrosta entistä fleecehuopaa. Onpa muuten pehmeä par´ aikaakin peppuin alla kun istua nakuttelen tätä tekstiä tähän...
 

2015.3.24.%20penkin%20tilkkup%C3%A4%C3%A

Valmis päällynen on sit tämän näköinen. Tuon vanhasta verhostain tekemän röyhelön laitoin reunallensa mutta täytyy sanoa ihan suoraan et ei oo oikein "miuta" se. Saa tiijä pysyykö se siin vahi otanko ja puran sen poies? Rakentelenko alusen jotenkin toisten?

 

2015.3.24.%20penkin%20tilkkup%C3%A4%C3%A

Tältä se näyttävi "nurjalta" puoleltansa. Voin siis pitää tätä kummin päin vain haluan. Tilkullinen on enempi mieleeni - ja käy paremmin "sisustukseenikin". ( Verhot ne oli nuokin lohikäärmeet ennen... )

 

   Muutama tovi myöhemmin:
   Purin hörhelöt poies helmastansa ja tein reunast uusiksi. Nyt voin sanoa et tämä tilkkupäällinen on "mie". Nyt se on enempi miun "näköiseni". Ja nyt näkyy itse penkkikin paremmin. Ei hörhelö peitä sitä enää.

2015.3.31%20uusiksi%20%281%29.jpg