Tänään etsiskelin aikojen alusta elikkäs niiltä ajoilta kunne aloin olla tilivelvollinen maistraattiin, erästä ostokuittia ja törmäsin silloin mm. tällaisiin lappusiin:
 

IMG_0005.jpg

 

   Tätä on arkipäivä edunvalvojan äidin; laitan jokahisen liikkeen ylös mitä milloinkin tapahtuu toisen "kukkarolla".
Alkuaikoina hoisin jopa hlö.koht.av. palkat kaikkine lelllineen, tellineen ja "velleineen" kera työterveydenhuoltoineen yms.. Onneksi nyt on jo helpompaa; eräs säätiö pyörittää paperihommat palkkoineen, soppareineen yms. ja itselle jää vain avustajan hyväksyminen - tahi erottaminen.
Ja sekin onni viel "onnettomuudessa" että nykyään ei tarvitse pyöritellä henkilökohtaisen avustajan palkkaa palkkaajan tililtä tälle avustajalle ja sitten tämän jälkeen yhteiskunnan ( kunnan siis ) maksaa tätä samaista summaa takaisin avustettavalle vaan nyttemmin kunta maksaa sen tämän säätiön välityksellä suoraan avustajalle. Helpotus siis näin paperien pyörittäjälle.


IMG_0010.jpg

   Tässä henkilökohtaisen avustajan silloinen, ammoinen, työtuntien seurantalista jonka sitten mie kuittasin allekirjoittain.
Täsä sattui silloin tyttärein miun ( Reissaaja-tyttärein ) olemaan tälle siksolleen omana henkilökohtaisena avustajana.
    Itsellein jäi mieleeni nimeenomaan näiltä ajoilta se kun taisteltiin yhden kerran kuntaa vastaan hälle palkkaa ( jota ei sitten saatukaan ) 24/7 tehdyistä henkilökohtaisen avustajan työstään jonka Reissaaja-tytär joutui tahtomattaan tekemään yhdellä kouluretkellä: lähtiessä vakuttivat koulun henkilökunta että he kyllä avittavat siellä häntä kun ovat yökunnissakin reissun aikana ( useamman yön ) mutta kuinka ollakkaan - tytär tämä oli joutunut vastamaan koko sen raissuna ajan siskostaan tästä ihan yksinänsä!

IMG_0006.jpg

   Maistraatti vaatii että kaik kuitit, laskut, paperit, yms. pitää PITÄÄ TALLESSA niin kauan kuin edunvalvottava elää.
   Tässä on esimerkkinä vuodelta 2008 yksi ostoskuitti.
Kuitille tälle on käynyt kuten monelle muullekkin sen aikaiselle ja uudemmallekkin ostos-, nosto-, yms. kuitille: jäljelle jäänyt on vaine ns. tuulen huuhtoma pers...
Jaksa vaine en ymmärtää miksi sittenpä siis pitää nämä kaikki paprut tallentaa " kunne toinen kuolee"-asti...?
Vasiten kun ajatellaan ettäs tästäkin lappusesta on vain kymmenen vuotta menty etiäpäin ja tulos on jo nyt tällainen?
Mitenkäs sitten jos, ja kun, tyttärein 24/7 elää jonnekkin 70...80...90... vuotiaaksi ja joku muu ( kuka lie: joku sisaruksistaan tahi joku määrätön yleinen edunvalvoja? ) joutuu pitämään rätinkiä kera kaikkien näiden jo nytten tallennettujen lappusten? Mitä sitä silloin enää näistä ensimmäisistä jäljellä on? Ei tod. mitään!