...töistään ja TYÖSKENTELYSTÄÄN nauttien:

80259165_2561234730762660_84071743146919

    Täytyvi ihan ens´teks´ todeta ettäs tää kuvanen täsä yllä ei anna oikeuksia kakulle tälle ( ja sen ihanille mau´ille ).

Muttas teimmä täsä päivänä muutamana jällehen mm. tällaisen Brita-leivonnaisen omppu-kinuskilla.

   Ja sitten itse asiaan:
Ei siinä mitä, tein kuten aina ennankin muttas kenkä leipovi hivenen enempi ja antaamuksella viel kenties ni hän kenties ynmärtävi tään...

   Se ettäs ensin kuorin omput nää täyttehen ja sitten kaiverran siemenet poies niistä puolikkaiden palasista sekä pilkon ne puolikkaat viel pieniksi palasiksi...
Sitten ammennan ne piskuiset "sipultamain" omppuin palaset kattilaan ja kiehautan ne kattilassa maustain ( "hifistelee" ) ne kanelilla, fariinisokrulla, vaniljasokrulla - juuri ja juuri pehmeiksi niin ettäs niihin jää viel ns. purutuntumaa.
Sitten nostan omppuset maustetut ja keitetyt jäähtymään.
   Tään jälkeen otan jo aikaisemmin, tuokiota muutamta, leipomani, paistamani, Britan käsittelyyn:
Ens´teks´ leikkaan Britan tuon pohjasen tarjoilupalasiksi ja erottelen sit sen päällisen pohjastansa irti, ja kuten täsäkin tapauksessa, halkaisin viel sen pohjankin sit kaheen osaseen. Niin kuin kahteen kerrokseen tavallansa. Sittenpä nostelen "turhat" palat poies ejestä sekä alan täyttämään leivonnaista kussa vaine ensin....
... vispaan kretan, sitten lisään siihen sekaan tuorejuustoa, maitorahkaa, ja maustan viel sopivaksi ( kulloisenkin tarpehen, mahdollisen tilauksen, mukaan ). Etsin mahdollisen hillonkin viel käsiini...
Nostan Britan EKA kerroksen tarjottimelle/lautaselle johon olen laitellut jo ensin kaunihin kakkupaprun allensa... Sitten laittelen hilloa ( tänään kinuskia ) päälleen tään ekan kerroksen. Peräänsä laittelen juuri keittämääni ja jäähdyttämääni maustettua omppua, ja tietenkin - tuota kretan "mössöä".
Se toinen leikkaamani kerros päälle "pläjäyttäin", ja samat täytteet uudelleen ylleen. "Lakit", se varsinainen marenkihattunen, viel ihan päälimmäiseksi.
   Etsin pursottimen käsiini ja pursotan koriste-kretat kiemuroineen
- kenties viel erilliset "hifistellen" maustetut omppu-pomppulohkot kretan lisäksi koristeiksi ylleen väriä Britaan tähän tuomaan.

   Vo´laa - nyt voit tästä sit vaikkas siekin nauttia.
Aikaa meni n.tunteroinen ( + se itse Brita-pohjan valmistus... johka menee noin toinen tunteroinen )

   Hit-to ettäs mie tykkään tehdä näitä erilaisia leivonnaisia ja etenkin hivenen "hifistellä" nuihin makujen kera.

   Vähän kuten tänäkin aamuna viel tääl koissain ollen:
   Leipoilin jällehen uuden satsin Piipparitaikinaista ( se on sitten tälle joululle noin 2700g tehtynä! ) tehdäksein siitä nyt tulevan endin aikana uusia -mökkejä. Mökistä näistä yhden koristelevat muoskain mukelot muttas muut sitten menevät miun "piikkiin" koristeluineen kaikkineen.
Mietin ettäs kyllä, kyllä mie sit tykkään leipomisesta ( jos vaine tää klyyvarini kestäisi pölyä tuota eikää tarviis - vasiten tavan-jauhoin jälkehen - ottaa allergia tabuja ja -suihkehia... ) muttas ettäs kyl mie TÄNÄ jouluna vuotan aikas paljon sitä että joulu tuo jolkottaja JO tulisi ja samoin tein äkkiä ohitse menisi niin loppuisi jo tää alvariin tapahtuva "mökkeily"!