Lähtiessäin ostoksille tänä aamuna varhaisella ajallain katsastin kuin on tyhjää tienoilla reitilläin tuolla? Ei ristiä, ei sielua, eikää ristinsielua, misään. Missä väki, kospo kulkee Kulkijat Kummajaiset? Oliko se ettäs on viikonloppu vahi se ettäs oli aamunen varhainen, ettei ihmiset viel liikenteessä olleet? Oliko se että mennä yönseutuna oli hivenen kipakampi pakkasiltaan kuin mitä tänä keväisenä talvena on nyt totuttu; ihmiset eivät viitsineet siksi liikenteeseen lähtiä kuten muutoin liikkuisivat? Vahi onkoo tauti kulkevainen nyt sitten laittanut ihmiset mökkihöperöitymään niin paljon ettei kenkään uskaltaudu edes oman kylän raitille lähtiä?
   No, menen ja tiedä häntä - mie nyt ainaskin menin kun "tein tikusta asiaa" isommalle kirkolle, Ilman Aikoja Iideniin.
sain nimittäin täsä taanoin haltuuni affenia ja meinasin Kaiketonta Affenkukkoa siitä issellein "taikoa" syödäksein ja nauttiaksein. Jotenka ajattelin ettäs nyt sitten näin vaikkas tuttuun kauppaan hiven kauemmaksi tieni tänään käy kun samalla reissulla sitten sieltä ostelen muutahin tarpeellista - ja herran pieksut sentäs: pääsen välleen tuulettaa pääkoppaani kun lähen välleen hiven kauemmaksikin kuin vaine oman kylämme raitille! Vaikkas kuin sanotahan ettäs nyt sitten neljän seinän sisälle... ei matkustella... Ja toisaalla sit toitotetaan että elä vaine normaalia elämääsi; kaupoilla saapi käydä iellehen, jne.. ( Mitä täsä sitten Mummero tälläinen voi uskoa? Kenen sanaan luottaa, missä tieto oikia kuulla? )
  
   Kaupan tuon aulassa ei paljoa väkeä ollut: lie vasta ihmiset tosiaankin heräilivät...?

   Viherkasvi, x 3kpl, á 2,50e. 3kpl/5,99e.
KUKA kumma tällainen "viherpiipertäjäinen", Mummero Kummallinen, asujainen á la Humisevanharjun, jolla on kukkasia ennestänsä sen hivenen ylitse 100tsipaletta, VOIsi "kävellä onnensa ohitse" ja olla tarttumati tällaiseen "houkuttimeen" kiinni? Ei tod., ei milläskänä!
Niinpäs eräällä saitilla olevaisen sanonnan mukaan: "Muut hamstrasi kaupasta vessapapereita - mie kukkasia." Näin miekin nytten sitten.
Sieltä lähti mukaani kolme ihanaista "Nappisilmää": Nappinen Nappi Saniainen, Nappinen Muorin Kukknen ( jota kylläkin sanon "vain" Napiksi ) sekä Nappinen Santtu, alias Saniainen. Ja Nappeja siksikin ettäs kaikilla näillä on sellaiset, pienet, pyöriät, nappien oloiset lehdet. Ihania!
   Kulta Katriina 450g sj ( suodatinjauhatus ) luomu x 4kpl, á 3,79e = 4kpl/10,00e.
Miksi ihmiset eivät osta ja kannata LUOMUkaffia ( sekä täten luomuviljelyä/kasvatusta - kaffinkin saralla ) kun sehän maksaa saman verran kuin ns. tavan-kaffi? Miksi ostaa tehotuotettua kaffia kun samalla hinnalla saapi LUOMU-tuotannon kaffia? Ja hyvääkin kun tämä luomu-kaffee on. Ainakin miusta. Ei yhtään "häviä" tehotuotteiselle. Päinvastoin.
Tarjous kaffissa kandee aina käyttä hyväksi. Ei hamstratakseen vaan kun on tarjouksessa. Aina kaffia tarvitaan.
   Fairy astianpesuaine 500ml sen ( sensitive = hajuusteeton ) 2,70e/kpl = 2kpl/4,50e.
   Klyyvari kun tämä tällainen minkä miekin omaan ja omistan, ei kestä mitähän vaine tiskipesuainetta, niin se on sitten tämä. Ei hajusteita mutta pesutehoa löytyy siltikin. Joku tietysti voi olla nimenomaan Fairy´a vastaan jostahin tietystä syystä mutta tämän miun nenuin kestää ja tähän mie olen mieltynyt.
En ostanut "hamstrataksein". Ostin tarpeeseen kun entinen loppui. Nyt oli sattumalti kaksi tarjouksessa joten onpahan seuraava sitten kunne taasen loppuu entinen. Sain näin kipalehinnan halvemmalla.
   Hirssihiutaleita. Ei-oota sain taasen vastahan hyllyiltä nuilta, kuten nytten täsä on ollut jo tovin verta jokahisessa käymässäin kaupassa! Tavallaan niitä aina on löytynyt kaupasta kuin kaupasta. Nyt ei sitten mistään!
Kysäisin myyjältä eräältä ettäs onkoo kyseisen tuotteen tuotanto lopetettu kokonansa kun en sitä tavoita mistään? Kertoivat et ei ole, ei ole lopetettu. Pari päivää sitten sitä taasen kuormassa tuli mutta kaikki meni samoin-tein. "Se on TÄMÄ tään hetkinen TILANNE..."
"EIKÄ!": ajattelin. "Mitenkä voi olla? Onko muka tää tään hetkinen virus tässäkin tekijänä?" "Mitenkä hirssihiutaleet kuuluvat tähän virukseen, ja miksi niitä hamstraavat nuin?"
Itse olisin tarvinnut pussillisen, edes. Jotta saisin leivottua Kaiketonta Siemennäkkäriä syödäksein ihan näin päivittäin! Ei mitään "varmuusvarastoa", ei mitään hamstrausta "kuiva-ainevarastoon", ei. Vain "joka päiväiseen leipääni" miun.
Arvatkaas kuin sapettaa kun sitä en yhytä näköjään mistään! Pitis varmahan mennä "päivystämään" jonkun kapuan ovella ja vuottaa että kun se tietty kurma johkin kauppaan tulee niin sitten olen ensimmäinen joka sinne hyllyin väliin kerkiää norkoilemaan ja pussillisen HIRSSIHIUTALEITA saa! Hitsin-vimpula sentäs!
   Vessa- ja talouspaperia.... "Joo, näyttäisi tässä kaupassa vielä olevan hyllyin täydeltä." "Eivät ole ihmiset TÄTÄ kauppaa siltä osin tyhjentäneet - vielä ainakaan..." "Enkä miekään tyhjennä." "En tarvihhe. En osta." "Heippa vaine hyllyille nuille, papruille niille."
   "Inkiväriä. Joo sitä pitää olla aamu-smoothieeni." Ja sitähän löytyi ihan mukavasti - jee! Eivät olleet ihmiset sen kimppuun käyneet. Kun taasen...
   ...Sitruuna 5kpl, 2,27e.
Joka aamuiseen smoothieeni, ja huomaten tuolla kaupassa ettäs niistä JÄLJELLÄ on vaine ne "rupat" siellä "laarin" pohjalla!
"Ei-kä! Onko ihmisillä mieli että sitruuna pitää tään-kin taudin kaukana kun vain sitä tarpeeksi popsivat?" "Huh! "
Voin tietysti olla väärässä itse muttas eipäs olisi issellein tullut mielehen jotta menen nyt ja ostan sitruunaa jotta se avittaisi viruksen "kierossa" moisessa.
   Banaania yssi tertullinen, noin 5-6kpl, 0,97e.
Sitä tarvihhen smoothieeni, ja sitä löytyi ihan reilusti. Hyvä jutska. ( Eikää ole edelleenkään kallista - banaanit. )
   Avokado ( tahi kuten isse sanon: Avo Kaato ), syöntikypsä, 1lk, 5kpl, 9,42e!
"Mitä ryöstöä!": tuumaan mielessäin muttas minkäs teen - jostahin ne öljyt on vaine elimistöön saatava ja tää nyt on yssi sellainen muoto ettäs jos vaine Matti Kukkarossain kestävi tään niin tästä en hevy´llä enkä rock´lla tingi sillä saan näistä oivan kuitu- ja öljylisän päivittäin. Tietty vaikkas rypsi-, rapsi- tahi auringonkukan öljyä muttas kun... sitten ei ole mm. sitä kuitua mukana. Joten nipistän vaine "varpaani" siististi kippuraan ja kärvistelen mielessäin; maksan mukisemati tään "hyveen".
   Omenaa, 5kpl, 1,89e.
Omppu-pomppuakin löytyi hyvin. Ja laatua sekä hintahaitaria mielin-määrin. Aamusmoothieeni.
Tätäkin tuon 5kpl nytten jotta kun ain pistelen yhden puoliksi niin saan tästä viiden tsipaleen määrästä 10:ksi päiväksi smoothieeni. Näin toimin aina ( ilman tätä virustakin, ilman mitään "varautumista" ) ettei tarvihhe olla "jokahinen päivä" ostelemassa.
   Ja viellä viimeisenä, ennen kuin kasan kautta ulos kaupasta tuosta lähdin, se varsinainen asiain, se Karjalanpaisti 700g, perinteinen, 6,45e!
Tekipäs mieleni miun pyörtää päätöksein koko Affenkukkosesta! Mitä hintaa! ( Tälläkin, tuon Avo Kaaton ohella. )
En siis yhtähän ihmettele miksen mie ostele yleensäkään lihaa! Ei siis... ei vain käy, ei mitenkään! Ja kun viel ns. halvinta vaihtoehtoa etsin tyylillä että on ihan liha-lihaa ja sitten sitä "läskiä" elikkäs tsikupossukkaakin ( sillä eihän -kukko kuin -kukko miksikään tuu jos siinä ei ole ehtaa RASVAA, läskiä ) mukana myös!
Ei, en ole mikään vannoutunut lihan-kiertäjä. En ole vegetaristi tahi ovo-vegaanisti. Muttas muuten vaine en lihaa alvariinsa syö. Enhän tuota voisi ostaakaan kun Matti Kukkarossain on seuranain...
Onneksi vahi onnettomuudeksein täytyy täsä tapauksessa asiaa tätä käänellä:
Onni - ei tule lihaa syötyä ja eläimet ( sekä nyky käsityksen mukaan KOKO maailma ja etenkin ILMA ja TILA ) säästyvät täten, pysyvät elävien kirjoissa mukana.
Onnettomuudeksi - no, proteiinit, sinkki, seleeni, fosfori, magnesiun, B-vitamiinit, ja rautakin pitää sitten hankkia syödäkseen, jotenkin muutoin.

   Siin se. Siinä kaikki. Kaik tarpeellinen tältä erää - ensi kerralla sitten taasen uusia "hankintoja" mukaan.

   Kotia kohden ajellessain hokasin ettäs silloin olivat jo muutkin liikenteeseen ehättäytyneet - on niitä onneksi muitahin liikkujia "vielä" kuin vaine mie.
   Muutoin funtsin ettäs näin se vaine tuo tauti tappavainen, sairaus surmaavainen, virus vierahanmaanlainen, tuopi tullessansa ihan yllättävilläkin tavoilla ja tahoilla muutoksia jokahisen arkipäiväiseen elämään nytten.
Vaikkas nyt vaine sitruunan ja hirssihiutaleiden saatavuuteen - puhumatikaan päivän polttavasti vessapaprujen saantiin.
Tahi sitten että väkeä vähempi on liikenteessä.
Radiosta kuuntelin -kukkoa tuota kokoon "vääntäissäin" jotta erilaisia yleisötapahtumia on jo peruttu Suomemme maassa tässä Armahassa - ei ole ihmisille enää konsertteja, juhlia, näyttelyitä, tapahtumia, tansseja, yms., mihkä mennä, kun niitä ei enää pidetä.

   Näin kun sain kaiken sen mitä läksin hakemaankin ( paitsi ne sampurin hirssihiutaleet! ) niin nytpä sit ihan par´ aikaa Kaiketon Affenkukkonen jo muhii tuolla sähköisen uunini uumenissa sopivaisen pehmiän kypsäksi. Tuoksu kyl jo kiirivi lävitse Humisevanharjusein tään muttas tiedän ettäs viel pitävi vuottaa ainaskin tunteroinen tahi mielellään kaksikin kunneka pääsen siitä nautiskelemaan.