Tekisipä mieleni miun virkata näin yks´oikoo että se "kerta vuoteen" naapurieni kokoontuminen ( entisten naapurieni, naapurustoni, sieltä Majani Matalaisen kohdilta ) tapahtui nyt sit eilennä ehtoolla mutta jos totta virkan niin se oli kyl nyt poikkeuksellisesti jo taoista kertaa tälle vu´uelle sillä täsä tään vu´uen alussa ( olikohan se maaliskuuta ) kokoonnuttiin viimotteeksi tällä porukalla tykönäni.
No, olipahan nyt miten oli, muttas jokatapauksessa siis eilennä ehtoolla oltiin, istuttiin, syötiin ja juotiin. Ei mitään kaffeeta ja Pakuriteetä vahvempaa mutta kuiteskin. Se pää assee ettäs nähdään tuttuin, "naapurien" kesken ja vietetään aikaa mukavasti, mukavassa seurassa - se se on näis tapaamisissa se idis.
   Tähän ehtooseen valmistauduin leipoillen perjantaina ja lauantaina muoskain mukeloihin kera, ja itseksenikin, heidän tykönäni yökyläilessa ( mm. keskimmäinen heistä avitti TOSI paljon kun hän halusi tehdä, ja tekikin, ihan itse kokonaisen litrasen puusti taikinan vaivaten ja käänellen sen ihan itse, alusta loppuun asti! Voih jeeru, et oli suuri apu ja mitenkä IHANAN, kuohkean ja sopivan nasakan, taikinan tytär teki! ) vähän kaiken laista:

IMG_0016.jpg

   Puusteja kokonaan maidotonna.
Ei siis pelkästään laktoosittomana vaan ihan maidotonna. Hele...katin hyviä!

IMG_0020.jpg

   Rättänä, alias Mustikkakukko Kaiketonna.
Ei gluteenia, ei maitoa, ei hiivaa, ei soijaa, ei sokrua; Erytritoli-sokrulla. Hyvää....

IMG_0008%20%281%29.jpg

   Suolainen tään syssyn sienipiiras Kaiketonna kera paprikoiden.
Ei gluteenia, ei maitoa, ei hiivaa, ei sokrua, ei soijaa... Mutta silti hyvää.

IMG_0005%20%281%29.jpg

   Mango.sitruunajuustokakkunen.
Gluteeniton, laktoositon, ( luonnollisesti: hiivaton ), soijaton ja ns. sokruton Eritritoli-sokrulla.
Tein tuonne väliin sitruunatahnaa elikkäs Lemon Curd´a jota sit laittelimma kahteenkin kerrokseen: akkupohja alla, sitruunatahna päällään. Täytekerros ( sis. verestä mangoa ) ja sen päälle uusi kakkukerros sekä pinnalleen mangopäällys mangososeesta. On muuten helek...tin hyvää tääkin! Ja siis todella hyvää!
   No, sit kun ehtoo oli ja meni kera lähtevien vieraideni oli vuorossa se ikävin puoli elikkä jälkien siivous. Onnekseni kuitenkin se hoitui kuin vettä vaine sillä olimma ehtoota valmistellessain jo koko ajan siistinyt jälkiäni mm. tiskaamalla ja muutoinkin järkkäämällä tienoot sil viisiin jotta kaik onnaa hyvin kemujenkin jälkeen. Niimpä ne loppulitviikit olikin sitten yllättävän äkkiä tehty poies ja mie pääsinkin iltaa istuskelemaan ja vuottelemaan Uni-Jukkasen vierailua tykönäni. Nimen omaan vuottelemaan sillä nytten on taasen ollunna aikas vähissä kantimissa nämä miun uneseni mitä tuo Ukko-Ylimmäinen on miulle annellut. Liekkö tosin Ukko-Ylimmäisen aikaan saanosta toin teolla vahi missähän asennossa, misä kulmassa, se tuo Kuu-Ukkonen parahultaan nyt on? Muttas joka tapauksessa endin eka yö meni parin tunteroisen unosilla ja seuraava sitten hyvinkin katkonaisissa merkeissä muoskain mukeloihin taatta. JOTENKA eiennä ehtoolla sitten vuotastelin ja vuotastelin... puolen yön jälkeen Nukku-Matti hiipi tyköni annellen unta jopa kokonaista KUUSI tuntia! Vau! Se hän olikin ruhtinaallinen "saalis", se!

  
   Tästä kaikesta tohinasta ja touhusta endin aikaan sekä kaikesta tämän mennä syssyn jutskista ( kaikki selkä-, jalka- ja muut aarjen pyöritys jutut mitä on ollunna ) johtuen en ole sitten päässyt jo kesä-syvämenä "uhkaamalleni" pohjoisen reissulle vaan kaik on ain mennyt mönkään, on "sika syönyt eväät" aivan antaamuksella.
Nytten eilisen aikan, yön aikana ja vasiten tään aamun autereen aukiissa tuumailin isseksein että nyt tahi ei sit koskaan...
   Touhusin kaikki aamuaskareeni. Kaiken sen aamu-smoothien, eilisen pestyjen pyykkieni viikkaamisten ja silittämisten, loppu tiskien ( jota eilisen pesun jälkeen olivat nytten yön aikana kuivahtaneet ) kaappiin laittojen ja muun tohinan keskellä "tsemppasin" itseäni ja tokutin kaovaan kallooni että nyt, nyt ala Mummero jo "selvitä" ja sinne maailmalle suoria. "Et sie tämän parempaa hollia tällä haavaa tule saamaan joten kun ei kukaan perääsi itke, ei mikään rajoita ( kerrankin pätkä Allan Akassani josa ei ole mitään varattuja merkintöjä vähälle aikaa!! ) niin NYT ala jo joutua matkaan!"
Tei työtä käskettyä ja pakkailin pikku hiljaa, hissukseen, kamani kasaan. Tyhjensin kaiken jääkaapistani ( josa oli sapuskaa kyl miulle koko tulevaksi viikoksi syyvä sekä tietty niitä aamu-smoothie aineksiakin ), kastelimma kukkaseni jotta ne muutamat tulevat päivät hyvin pärjäävät ilma kastelua, ja hokasin jotta sitä oltaisiin niin kuin aikas valmiita maailman valloitukseen! Vau! Mie "Suuri "Jahkailija"" vihoin ja viimein pääsen reissuun!
   Kävaisin viemässä kaiken sen evään mitä jääkaapistani tyhjensin tyttäreni tykö sil olisihan se aivan sulaa hulluutta niitä syöntikelpoisia eväitänsä roskiin nakella.
Tämän jälkeen sitten alkoi LOMANI! Ja heti sillään loman "kunniaksi" nappasin ( kännykälläni ) ensimmäiset kuvani tämän päiväisestä ah, niin "ihanasta" säätilasta...

22549780_1705195222847210_52021878324114

   Akkalansalmen silta Onkiveden syvämessä Saaristotiellä.

22449831_1705195262847206_17351176355941

   "Sarjatulta": Onkivettä ylitse Paasiselän, kohti Väisälänmäkeä.

22491813_1705195326180533_18823757027056

Kuten tässä...

22449949_1705195362847196_60614482743954

...ja tässäkin.


   Sitten matkaan: "Ees päin"; sano mummo lumessa.
   Ajelimma Iideniin hummailen keskustassa maleksien. Kiertelin kirppareita, kolusin kauppoja, ja käväisin kaffeella. Nii-in, mie kaffeella sillä olen taasen muutaman vu´uen jälkeen alkanut näköjään pikku hiljaa juomaan silloin tällöin kaffeeta. Jätimmä sen "kerrasta poikki" kokonaan silloin kun muutin tämän ruokavalion ja nytten sitten mennä viikon aikana keitimmä EKA kerran ihan vaine itselleni, itseäni varten ( jos ei oteta lukuun mökki-kaffeita... ), kaffikeittimellä kaffeeta kupillisen. Siin oli kyl maailman kirjaset aivan selkaisin kun niin tein...
Siellä kaffeella istuskellessain mieleeni tuli että siin oli tuokio jolloin olisin voinut jollekkin ystävälleni pirauttaa ja kertoa että nyt on juuri se hetki kun VIELÄ pääsisit mukaani - lähdetkö messiin? Mutta se pahkura sentään kun ei ole ketään tällaista ystävää joka lähtisi, voisi lähteä tahi joutaisi yli pääsätäänkään mukaani miun. He ovat joko "eronneita, karanneita tahi muuten vain avo/avioliitossa" olevia hemmoja. Lähdeppä niistä sitten toisen matkaan jonnahin?!
No, ei se mitään - mie ossaan yssikseinkin matkaa tehdä!
   Yhdeltä kirpparilta löysimmä tällaiset aarteet:

22490165_1705326506167415_80300206300261

   Ihanainen emalinen tratti jonka ripustan jonnehin Majani Mahtavaisen pielukseen roikkumaan ja sitten, myös emalinen, kuppi joak on kylläkin tätä kuvan kertomaa punaista orassisempi. Se on itse asiassa ihan oranssi. Laitamma sen jonnahin kotonani. Yksi entinen, ihan puna-punainen, on pikkulusikoiden pitopaikkana ja toinen, valkia, saunassani löylykauhana.

22448179_1705324396167626_75991327645240

   Jokin lemmikin ( kissanko? ) kuljatuskoppa. Tumma ( kuten mie yleensäkin... ), vanhan oloinen, lukollisella ovella ja poisotettavalla aluslaatikolla/astialla, varustettu häkkyrä.
Enhän mie mitään tee elmmikkihäkillä muttas kun MIUN kukkaseni tekevät! Täsät tulee jollekkin tahi joillekkin kukkasilleni ihanainen häkki! Putsi-putsitan tämän ensin sillä taisi täsä olla hivenen pölyä muttei varsinaista likaa eläinten jäljiltä, ja sitten alan pohtia että kuka saa tästä uuden kotinsa?


   Näiden keskustan klampsimisten jälkeen otimma suunan tyttäreni 24/7 tykö ja menin kysymään hältä että ottaisiko hän äitinsä ensi yöksi yövieraakseen? Otti.
Näin sitten nyt istua-nakotan hänen tykönään tätä tekstiäin taputtelemassa, hänen istuessaan ja touhutessaan omalla koneellaan, ja mietin että no, olen lomalla mutta en kuitenkaan juuri nyt sen verta lomalla ettenkö hoitelisi täällä hänen asioitaan henkilökunnan kera. "Mihkäs se seepra raidoistaan pääsisi?", kun ei äiti lomalla tyttärestäänkään?
   Ehtoolla meinasin viel jaksaa ja muistaa katella töllöstä ( kun siel kaffeella istuissain hokasin paikallisesta sanomalehdestä sitä siel vilastessain ) yhden autismista kertovan ohjelman: jottei ihan kokonansa tämä "todellisuus" näin lomalla unhoittuisi...


   Ps. seuraavaa yön seutua en viel tiedä et misä silloin kallistan pääni tyynyllein ( ihan toillaan tyynylleIN sil ain näin matkatessain maailman turuilla, miul on OMA tyynyni mukana koska se on osottautunut anatomisena "muisti"-tyynynä sen millona kertaa peremmaksi kuin mitkään majapaikkojen, hotellien tahi vierahin kotijen tyynyt: niskani ei kipeydy! ) muttas jos yhtään nuita klyyvariini tulevia tuulahduksia haistelen niin toivon mukaan jotakin pohjoisemmasta tahi rannikolta päin. Koska miul ei ole tarkoitus ihan heti palata Humisevalleharjulle vaan yritän pakottaa itteni nyt pitemmäksi aikaa poies kotoain; kyl ne asiain hoitamiset, huushollin siivoukset ( se jäi tänään tod. likaiseksi - olisi ollunna ns. viikkosiivouksen aika... ), yms. siel vuottavat. Kyl ne sieltä viel palatessain löytyvät.
Nyt pitää vaine  alkaa tuolta nettisfääreistä katselemaan mahdollisia yöpaikkoja jotta tiedän sit huomisen aikaan varailla sellaisen jostahin itsellein... Heippas!