...sanonta on olemasa päällä tään maan. Tosin nyt ei ole kyse mistään enkuleista, eikää varmaankaan mistään sinne päinkään viittaavasta muttas kun vaine mielehen tuli moinen lause täsä hollilla mietiskellessäin jotta millä sanoilla taasen sanaisen arkkuni aukaisen? Joten olkoon se nyt näin päin "kallellansa" tää aloitus vaik oikeestaan voisinkin kysäistä: "Haaveita - onko niitä?" sillä täsä mennä yön seutuun tuli mieleeni ettäs voisinpas täsä oikeestaan yrittää tehdä haaveistani totta ja alkaa "metsästämään" jota-kuta kaks´ lahkeista issellein... Niin kuin nyt nuita voisi oikeesti metsästellä ja vasiten tieten tahtoin sitten muka jota-kuta oikeesti isselleen saaha vaik kuin tahtoisi!? E-hei, ei se vaine niin onnaa tällä rintamalla, tiedän sen.
Ensinnäkin ei niitä nuin vaine "jokahisen puun oksalla kasva". Vasiten vapaita-sellaisia. Saati sitten ettäs hän joku jonka sit haluaisinkin omaksein niin onkoo hän sitten halukas MIUN kera alkaa mihkään "suhteeseen mitä pi-kin-piin niin..." ( vahi miten se Mikko Alatalo lauloikaan siin kipaleessaan "Vikilii" ? )
Ja kelpuuttaisinko isse sit mahdollista halukasta "kanditaattia"? Tjaa, sehän se onkin sitten asia ihan erikseen, se! Sillä mitä isse itteeni tunnen ja tunnustaudun niin kyl mie vasite kranttu taijan olla...
   Mietiskelin yö-syvämenä menneenä mitä haluaisin? Mitkä olisi ne "kriteerit" jos saisin toivoa, saisin unelmoida, haaveilla...? Mitä kaipaisin, mitä halajaisin, tältä tulevalta - mahdolliselta, kumppanilta? Tiedän, tiedän, olen tään ennenkin tehnä joskus vuonna "yssi ja nolla" mutta nyt vaine jostain taasen tulee mielen päälle että olisi varmaan aika "päivittää" nää "kriteerinsä" "päivä järjestykseen". Jotenka - tästäpä sit lähtee:
   Haluaisin miehen joka...
- ...on Mies ISOlla M-kirjaimella. Ei horju, ei heilu. Ei anna viedä itseään, ei taivu toisten tahtoon. Seisoo omilla jaloillaan tukevasti yllä tään Telloksen. Tietää mitä tahtoo, mitä meinaa, eikä kuuntele vaine toisten mielipiteitä.
- ...ei ole "sakkolihaa" elikkäs on nyt ainaskin jo ylle 25 vuotias mut ei sitten taasen ole liian vanha; ei yli... mitä sanoisin... vaikka... 65v?
- ...on kuitenkin nuorekas vaik sattuisikin olemaan vanhemman puoleinen. Ja tietty sitten olisi vanhemman oloinen vaik nyt nuori sattuiskin olemaan iältänsä.
- ... olisi sellainen harmaja hapsinen, pienen, sänkisen parran omaava. Tai vaikka nutipää - sekin kävisi. Siis eipä oikeestaan kuontalollaan sen kummempaa väliä olisi. Kaik käy, kuhan ei sit alkavaa, tahi olevaa, kaljuansa mitenkään pitkillä hiushapsillaan peittele! Kiitos, ei-kiitos, sellaista!
- ...osaa pistää miulle kampoihin. Ei taivu, ei taitu, miun mielein mukaan!
- ...osaa helliä, ottaa toisen-kin huomioon. Pitää kainalossaan, istuu, makaa ja on liki.
- ... ja vaik kuin osaisikin "maata" niin sit osaisi myöskin tehdä ns. kaikkea! Ei olisi "peukalo keskellä kämmentä" syntynyt hyypiö vaan osaisi tarttua toimeen jos jonkin moiseen eikää aikaileisi, vetkuttelisi ja vatkuttelisi.
   Siinäpä taisi tulla tärkeimmät mielein päällä olevat toiveet. Onko liian ylimalkaiset haaveet vahi onkoo liian kriittiset, siis liikaa pyytävät? Onkoo tällaisia kaks´ lahkeisia olemasakaan päällä maan? Löytyykö mistään heppua näiden mukaista?
   Mielestäin en paljon pyydä, en paljon vaadi, mutta... onnaisko?