Olimma eilennä ehtoon korvalla tuolla Kalakukko-city go go:ssa eräällä luennolla ja sillä reissulla heräsi mieleeni muutamia ajatuksia:
A. Olen tietänyt että ns. lumiraja kulkee Suonenjoen kohdilla kun kuljetaan pituuspiirien suuntaisesti Suomemme maassa. Mutta nyt opin että jokin vastaava lumiraja kulkee myös kohdassa Siilinjärvi: välittömästi siin kohdilla tuli lumeton maasto eteen kun ajelin kohti etelää ja vastaavasti lumellinen alue kun palajin kohti kotia Majaani Mahtavaiseen.
B. Oli se kiva kulkea saattueen saattelemana lähes koko paluu matka välillä Kuopio - Lapinlahti. Siin tunsi itsensä kovin turvatuksi ja "sisälletyksi" joukkoon "tummaan ja tuliseen"... : kun edessäni ajava ohitti jonkun edessään kulkevan niin välittömästi sen sitten ohitin mie ja takanain kulkeva autoilijakin. Kun nopeus laski tiellä - sen laskimma samaan tahtii kaikki kolme, jne., jne.. Kukaan meistä ei ohittanut toistaan, ei kiilannut, ei kaahannut. Sulassa sovussa, tietyn "hajuraon" päässä toisistamme ajelimme lähes koko matkan perätysten niin että vain välin Matiski - Lapparin keskusta ajoin mie yssinäni.
C. Joku muistaa kenties postaukseni "Koti etsii kotiaan." viimo Reissaaja-Lissin matkaltani Kempeleen kulmilla...
Nyt kulki neljä kipaletta "ylilevä-kuljetus" -nimikkeellä olevaa kodin palasia vastaani tulomatkallain. Mietin että ei se vaine taida tuo "Koti-rukka" tietää missä kotinsa on. Olisko pitänyt pysäyttää ja vihjata että tuolla se on. "Tuolla nuin - siinä kohin mistä mie sitä juurikin etsin ja halajan...."
D. Olin koulutuksessa ( luennolla ) joka käsitteli IMO:a eli ItseMääräämisOikeutta.
"Mitä koulussa opit sinä lapsi pellavapäähine?" No, se olikin miulle totallinen ylläri ylläri: ilta käsitteli sitä... tai siis miulla valkeni illan aikana että tämä IMO-päätös kertoo erilaisten ihmisten ( siis kehitysvammaisten tms. ihmisten ) ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUKSISTA!
Vau, mikä oppi määrä tuolta illalta! Mikä illan anti! En olisi tuota "tiennytkään" ilman eilisen illan istumista paikassa A ja kuultelemista luentoa B! HEUREKA että tunnen itseni tosi "tyhmäksi" kun en tätä ollutkaan aikaisemmin "oivaltanut"....!!!!!!
( E. Kuvan kukkanen ei liity mitenkään näihin asioihini - muutoin kuin että jonkin lainen Anopinjakkara se on ja eilenä ehtoolla sen hankin - uuden "röntyn". Lie tämä kuva kuvastaa hyvin, etenkin tämän viimeisen ja tärkeimmän, päiväni asian antia....  )


IMG_0001.jpg