"Pläjäys-kakku" elikkäs argumentilla "nopsaan ja jotain kasaan", tuli tällainen tummapohjainen Mansikkatäytekakku. Normaali jauhoinen pohja ja laktoositon.
Kirsikka-mansikka Brita, gluton ja lakton.
Pomo teki itse Britan pohjan ja mie täyttelin sekä koritelin.
Paikkamme tavaksi ja erikoisuudeksikin jollahin tapaa tullut, kesäinen juustokakku; Englanninlakritsa-juustokakku. Teimmä nyt normaali pohjamurenella, laktonna tään.
Alin kerros on sitruunainen, sitten tulee itse laksitsa-kerros ja ylinnä on mansikkainen juustokerros. Jokahisessa kerroksessa ihan ehtaa ja aitoa kyseistä ainesta mukana. Ei siis mitään esanssia, väriä, tms. vaan ihan sitruuna-sitruunaa, lakritsajauhetta ja -kastiketta sekä kampsikoita sit ylimmäisessä kerroksessa.
Kirsikka-mansikka uunijuustopiiraka. Normaali jauhoinen pohja ja lakton muutoin.
Yssi päivä meni ns. "Britaillessa" kun teimmä tarjolla niitä kolmekin tsipaletta: mansikkaisen ja kaksi vadelmaista. Kaik normalijauhoisia ja laktonnna....
...tosin teimmä, paistoimma mie sit kaksi näitä Mutakakkuakin siinä sivussa mut ne laitoimma sit tarjolle vasta seuraavana päivänä jahka ensin ne koristelin:
Kuningatar-täytekakku; gluton, lakton.
Ylläri-pylläri - Pomo leipoi pohjan ja mie täytin sekä koristelein.
Viimeisenä muttei vähäisimpänä suinkaan sit täl haavaa; Kuningatar-rahkapiiras. Normaali pohja, lakton.
Eiköö täsä taasen ollunna himpun...
Monet suolaiset, muutamat makiatkin, tosin loistavat näistä kuvistain poissa olollansa, mut ovatpa nyt sit "edes" nämä täsä esillä....
lauantai, 12. kesäkuu 2021
Kommentit