...ja viimeistä kertaa tälle kesälle - luulisin.

2020.8.12.%20Vaniljainen%20Mustikka-valk

   Vaniljainen Mustikka-valkosuklaa-juustokakku, gluton. Suklaa sisältää laktoosia.
   Mustikkaiset luonnonmustikoita. Kiinitin ne pintaansa kastamalla marjasen kerrallansa valkosuklaaseen. Siis "liimasin" ne tuohon pintaan. Sitten vedin valkosuklaiset "vauhtiraidat" jotka kyl kandee oikeesti vetää HETI koristelunsa valutuksen jälkeen nuiden aikaisemmin vedettyjen palastensa kohilta poikki, sillä muutoin ne kovettuvat ja sit kunne tuostaan palasensa ottavi niin ne lähtevät silleensä "tikuttain" mukaan jos, ja kun, kehenosti sattuu.


2020.8.13.%20Kaiketon%20pohja%2C%20sukla

   Toissa endin innoittamana ( kun tein muoskillein tarjota moussekakun ) ja viime viikkoisen sitruunapiiraan jalanjäljiltä, teki mielein miun niin SUURESTI jotahin isselleinkin!
Päätimmä tehdä Suklaamoussekakun Kaikettomalla pohjalla, tietty. ( Suklaassa tuossa oli mukana hasselpähkinöitä. ) Ja sisuksissaan on sitten ehtaa maitotuotetta laktonna, kera tekemäin, keittämäin, appelsiinisen ( kaksi tsipaletta appelsiiniä ) tahnan.
Pintaansa vedin ns. olan ylitse heittäin, pikaisesti vauhdissa, tällaiset koristeet sulalla suklaalla, juuri ennen aamuisen vieraani saapumista aamukaffeelle tyköni.
Sovimma nimittäin juuri ennen tätä, edellisenä päivänä, yhden tään Kulmakuntamme naapurissain asuvaisen mummon kera että sit huomenaamuna kaffeelle ja miun tykö. Ja näin teimmekin. Istuttiin, juotiin, syötiin ja rupateltiin.
   Jäi kakkusesta tästä viel paljon jäljelle senkin syömisemme jälkehen: annon palasen toiselle naapurini mummolle, palasen seinän takaisille naapureilleni ja kolmannen viel yhdelle naapurilleni. Loput pistelinkin jo itse nasuuni piskuiseen, tyköni yökyläilemään tulleiden muoskain mukeloihin kera. Jam.

2020.8.13.%20Kaiketon%20pohja%2C%20sukla


2020.8.15.%20Mutakakku%2C%20gluton%2C%20

   Mutakakku, gluton, maidoton. Ja samainen koristelu aate kuin tuossa "kotoisessakin" kakussain.
Kuva vaine ei anna "kunniaa" kakulle tälle - kännykkä ei vaine aina toimi...


2020.8.18.%20Kirsikka-vattu-%20ja%20Must

   "Kerta se on ensimmäinenkin": täytekakkua puolikkaina tehtynä.
   Kirsikka-vattu- ja Mustikka -täytekakut yhtäaikaa tehtynä ja näin yhteen kasattuna. Molemmat gluton-pohjalla ja laktonna. Kirsikka-vattu vaalealla, ja Mustikka tummalla pohjalla.
Pomo teki pohjat, ja mie täyttelin sekä koristelin.


2020.8.18.%20Punaviinimarja-omena%20-uun

   Uuniin jäin tämän jälkeen tämä piiras kypsymään kun mie jo suorin Töistäin kotia kohti.
   Punaviinimarja-omena -uunijuustopiirakka, gluton ja lakton.
Keittelin ensin punaviinimarjoista hillon, pilkoin kotimaiset omppu-pomput ja sitten leivoin, kasasin, tein, itse piiraan. Työaikani loppuin, jätin piiraan uuniin kypsymään ja Pomo vahti sitten tämän kypsymisen.


2020.8.20.%20Kaikettomat%20leip%C3%A4set

   Kaikettomia "ruis"leipäsiä kotonain Harjulla Humisevan.
Välleen "ruista ranteisiin" jotta jaksan sitten viellä painaa loppu ajan Töissäin... Eväiksi ja koti syömisiksi.
   Näillä seutuvilla, näiden kahden viimeisen viikon kuluessa, juteltiin ettäs miulla olisikin kaksi vapaapäivää ( viikkovapaiden lisäksi siis! ) yks´ kaks´ yllättäin, Pomon klaaratessa itse hommelit nämä muttas toisin kävikin...
Onneksein en varanut yöpaikkaa piskuisen irtioton nimissä juurikin sille yönseudulle, himpun kauemmaksi kotoain, kuten ensin meinasin tehdä, sillä Pomoin huikkasikin toillaan ettäs jospa sittenkin "tulisin kehiin" mukaan...
Onni oli myöskin se ettäs hokasin silloin jo "eka" vapaapäivänäni lähteä asiain "turuille ja toreille" hoitelemaan koskapa muutoinhan ne olisivat jäänehet sit hoitelemati kun toinen vapaa peruuntuikin näin.


2020.8.20.%20Boston%20sekahillolla%2C%20

   Bostonia sekahillolla, maidotonna.

   Britaa monenlaista:

2020.8.20.%20Brita%20omanalla%2C%20gluto

   Omppu-pomppuisena, gluton, lakton.
Tykkäsivät kovin... näin kun jo syssyn puolla ollaan kera omenaisen, KOTIMAISEN omenaisen, sadon...

2020.8.21.%20Brita%20sekamarjalla%2C%20n

   Sekamarjaisena, sekamarjahillolla - marjakimarana.
Normaali pohja ja lakton tuotteet täytteineen.
Pomo leipoi pohjan tähän, mie täytin ja koristelin x kaksi tsipaletta.
Sitten koristelin myöskin viel yhden toisenkin ( kolmannen ) Britan samoin, samoilla huudeilla....

2020.8.21.%20Brita%20vatuilla%2C%20gluto

   Kastajaisiin tilauskakkuna Vattu-Brita, gluton ja lakton.

2020.8.21.%20Brita%20vatuilla%2C%20gluto

   Tää taasen oli holli sellainen ettäs äijän kehtuutti tuolloin aamusella ani varhain lähtiä Töillein!
Sattui nimittäin öiseen aikaan ettäs masuni voi kehenosti sen verta jotta popsin yön tummina tunteroisina, siihen särkyynsä, kovia särkytabuja.
Aamusella kun aamusmoothiet helttaani olin vetänyt ja suorinut työmatkallein tuolle jalkasin, niin tuumailinpas vaine mielessäin jotta siinähän katselevat "vertaiskulkijat" Kulkijaa Kummajaista tätä, kun mie kelkkasin mennä tietäin tuota pitkin. Saattovat siinä funtsia ettäs mihkähän se tuokin tuossa menee, kun nuin raihnaisesti kulkevi?
Lonkat, polvi ja SELKÄ saneli tahtisen tuon. Ei vauhtia huumaavaa, ei askelta ripeää. Ei taittunut matka tuo vähäinen "alta aikayksikön", ei.
Pitimmä ottahan "aikaa mukaan" ja sen ajan kera sitten mennä. Ensi alkuun askel, sitten toinen, kolmas... ja niin sitä vaine mentihin. Mie, miun jalkain ja koko kroppin tää. Kunne sitten jo loppumatkasta alkoi tuntumaan jotta tästähän voisi nyt sitten lähtiäkin jo menemään! "Mihkäs mentäs?"
Matkaa tuota Töillein on vaine sen noin puolitoista kilometriä muttas äijän tuo matka tuntuu pitkältä tällaisenä "kehenona päivänä"! Eivät siinä auta konstit, eivät tepposet. Pitää vain antaa ajan kulua, ja matkan pikku hiljaa lyhetä. Ottaa tosiaan "aikaa mukaan" ja edetä ajatuksella jotta vielä tästä perille joskus päästään - sitten kunne päästään.
Ei siinä mitä kun sitten jo perillä olen. Kroppa, "moottori" tää koneistoin, on siinä vaiheessa jo aikas hyvin "voideltu", käyntiöljyään nivusiinsa, niveliinsä, ja jokahiseen "niemeen, notkoon sekä saarelmaansa" saanut sen verta jotta sitten olenkin jo valmis Töillein; päivä tuo voi alkaa. Työt sujuvat, koneisto pyörii ja toimii.
Kuhan ei vaine mikään koneistoain tätä sit "pysäytä"... ei ruokatauko, kafeetauko tahi jokin muu sellainen - sitten kun pitää taas miettiä ettäs mitenkäs tästä sitten...?

2020.8.21.%20Sitruunamuffinit%2C%20gluto

   Tilauksesta Sitruunamuffinit, gluton, lakton.
Pomo leipoi muffinit, mie koristelin.


2020.8.21.%20Kinuski-puolukka%20-juustot

   Kinuski-puolukka -juustotäytekakku, normaali pohja, lakton täyte.


2020.8.21.%20Mansikkat%C3%A4ytekakku%2C%

   Tilattuna Mansikkainen täytekakku, gluton, lakton.
Pomo leipoi pohjan, täytti ja teki kretapinnan - mie koristelin.

2020.8.21.%20Mansikkat%C3%A4ytekakku%2C%


2020.8.21.%20Mansikkat%C3%A4ytekakku%2C%


2020.8.22.%20Mutakakku%2C%20gluton%2C%20

   Ja jällevän "pikaista hyvää"; Mutakakku, gluton, lakton.


2020.8.22.%20Vadelma-mansikka-t%C3%A4yte

   "Mitä jääkaapistä löytyy kakkutarpeita": Perus-perus - Vadelma-mansikka -täytekakku, gluton, lakton.
Pomo teki pohjan. Mie täytin, koristelin.
Ja asiakkaat tykkäsivät: "Ihanaa, perustäytekakkua. Tätä kunnon, vanhaa, täytekakkua!"


118154335_735051737062045_48236169548747

   Pientä "viilausta", katsausta, näihin tekemiin ja leipominiini, kakkusiin sekä leivonnaisiin, osalta tätä kesäämme mennyttä.
Nämä ovat jotahin pientä merkintää vaille kaik´ miun tekemiäin. Sitten ovat/olivat näiden lisäksi kaikki Pomoni tahi kesätyttösten leipomat leivonnaiset... Muttas aikas paljon tuota miekin sain aikaseksi taasen tänä kesänä, tällä jaksolla!
Ja ajatuksella ettäs jotahin aina saattoi jäädä merkihtemätikin kun ei kaikkea aina muistanut "ylös laittaa", eikä kerennytkään laitella...

   Muttas - "kaikki hyvä loppuu aikanansa".
Tuli sitten se viimeinen aamu, viimeinen päivä, tämänkin kesäisen rupeaman, ja tunnelmat olivat silloin tällaiset:

2020.8.22.%20Luova%20Puu%2C%20viimeisen%

"Tiedättehän te, Ystävät, Hyvät, Rakkahat, mitä on kun haikeus iskee sieluun, syvänala tykyttää.
Ikävä tulee jo ennen eroa - muistot vain jää...
Tänään, ihan kohta, alkaa viimeinen rutistus. Rutistus jonka tiedän voimia kysyvän Mummerolta tältä, muttas sitäkään ilman... sen tähden... juurikin varmaan tykkään tästä paikasta, tästä Työstäin.
Tää on vaine mahtavaa! Kaikkine huomoine ja hyvine puolineen."
 

2020.8.22.%20Luova%20Puu%2C%20viimeisen%

( Sen verta kiirusta pitimä koko kesän etten paljoa kerennyt nyt "siinä sivussa" valokuvaamaan, tahi kännylläin räpsimään paikallamme tällä, jotenka nyt viimeisenä aamuna otimma oikein ottamalla aikaa mukaani - saavuin paikalle "hivenen aikaisemmin" - ja käppäilin Töitteni rantaan ihanaiseen; tunnelmoin. )

2020.8.22.%20Luova%20Puu%2C%20viimeisen%

2020.8.22.%20Luova%20Puu%2C%20viimeisen%

"Nyt viel istun tuvassa täällä.
Kuulostelen "henkiä", pyydän tukea ja voimia päivään tähän; auttakaatte vähän....
Toivon parasta, pelkään pahinta...
Ja aivan kohta irrotan peppuni tään tuolin kamaralta, astun askeleen, toisen, kolmannenkin... toivossa suuressa, väkevässä, et ehtoo viel joskus tulee ja saapuu.
Silloin käteni taasen yhteen liitän ja Ukko-Ylimmäistä kiitän:
"Kiitos tästäkin kaikesta.
Kiitos kesästäni, kesästämme, tästä.
Kiitos hyvästä, kuin myöskin rinnassani olevasta ikävästä."
Sillä ikävä jo on..." "


   Päivän viimeisen, ehtoon uuvahtaneen, ja ehtoisen ylisen lämpimien, sitten koitti öisen tumman ja sateisen jälkehen päivänen tämä. Uusi, uljas, ja rauhallinen.
Tämän päivän OLEN VAIN! Olen ja elppasen. Ihan KOKO kesän edestä. Kerään voimia koitoksiin uusiin ( huomenna työpaikkahaastatteleuun urkenen! ).
   Enpähän muista taasen päivääni moista tältä kesältä ettäs olisin ollunna vaine? Yhden ehtoisen muistan täsä lähiaikoina ollehen sellaisen muttas se oli vaine se ehtoon korva, se. Ei päivää kokonaista, ei useampaa. Aina on ollunna jotahin "must, must" tehtävää. Joko Töitä tahi sitten täällä Majassain Mahtavaisessa omia töitä, hommia. Asioilla juoksemista. Aina jotahin - harvoin olemista vaine.
   Nytten siis olen. Elän ja olen. Teen tahi olen tekemäti mitään. Syyvä laittelen - jotain itsellein.
Pesen pyykkiä ( työvaatteitain ), katselen ja kastelen kukkasiain. Katselen huomisen työhaastattelun paprut yms. kasaan. Ja katsastan kartalta viel mihkä pitää silloin ureta... kuis menee matkaan tuohon aikaa?...

   Kiitos Töihin kaikille asiakkaillemme, kiitos Pomolle ihanaiselle ( sille "aviopuolisollein" ymmärtäväiselle ).
Kiitos teille Armaat Lukijain miun kun taasen olette jaksaneet katsella kuviain näiden leipomustein ja tarinaani tätä siitä sivusta lueskelleet.
   Kiitos elämä.