Teimmä täsä taasen jotahin kasaan.
Yhden kappaleen juustokakkusen liivakoilla ja toisen sitten ns. tavan uunijuustokakkusen.
Uunijuustokakkunen tuli tosiaan ihan normaaliin jauhoihin ja maitotuotteisiin, muttas sitten tää toinen - sen tein Kaikettona taanoisesta leipomastain kaffekakkusesta murentain "kuorensa" ja sisuksiinsa sit löin kasahan maitotuotteita laktonna.
Nämä maitotuotteet kaikki ovat KORVATTAVISSA maidottomilla tuotteilla vastaavilla, kasvisperäisillä siis.
Juustokakku.
Kaiketon "kuori". Sis. mansikkaa, lakton maitoa.
Kaiketon "kuori". Sis. mansikkaa, lakton maitoa.
n.250g jotahin keksimurua tahi kuten mie laitoin kaffekakkua murusina
n.100g leivonta kasvisrasvaa
-----------
200g kasvistuorejuustoa
250g kasvisrahkaa
2dl kasviskermaa vispautuvana
n. vajaa 2dl pakastemansikoita
+ mansikoiden sulanut mehu
5kpl liivakkoa
- Murenna keksit/kaffekakku ja lisää muruseokseen sulatettu rasva.
Sekoita sekä painele kakkuvuokaasi pohjaan muruseos tää... ( jos teet vaikaks perinteiseen pyöreään, irtopohjaiseen kakkuvuokaan ).
Täsä tapauksessa kuiteskin ensin VUORAA kaffekakkuvuokasi tuorekelmulla mahdollisimman suorin reunoin. Ja sitten vasta painele muruseos tuo aikaansaamasi sen kelmun pintaan kakkuvu´uan laitoja myöten.
Jätä osanen muruseoksesta siellä vu´uan pintaa varten jemeliin...
---------
- Laita liivakot likoomaan kylmään veteen.
- Vispaa kreta vaahdoksi.
- Lisää vatkatun kertan sekaan tuorejuusto ja rahka sekä valutetut kampsikat. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lämmähytä kampsikoiden mehu kuumaksi ( vaikka mikrossa ); tarviit sitä noin 2-3rkl.
- Purista käsin liivakot kuiviksi ja liotelyy ne kuumennettuun mehuun.
- Valuta/lisäile tämä liivakkoseos vatkatun kreta-tuorejuusto-rahka -seokseen.
- Kumoa/annostele saamasi seos kakkuvuokaan.
- Taputtele jättämästäsi taikinaisesta palasia ja asettele "juustosoeksen" ylle ne taikinapalaset.
- Laita jäähtymään ja tekeytymään kylmään useammaksi tunniksi.
- Leikkaa kuin kaffeekakkusta ikään, kunne otat tarjolle.
Jos halajat, niin makeuta kakku jollahin makeutuksella ( mie en makeutta kaipaa ).
Jos halajat, niin makeuta kakku jollahin makeutuksella ( mie en makeutta kaipaa ).
Varoiden makumieltymysten mukaan - taivas vaine on rajana.
Tein tälle kakullein kastikkeeksi "pelkän" mansikkasoseen. Mansikka-melba, mansikkahillo/hilloke ( chia-siemenillä ) tahi jokun kretaa korvaava vaahto - a´ vot sie kuin hyvää olisi
Uunijuustokakku.
Normaalit jauhot, sis. maitoa.
n.200g keksimuruja tai vastaavaa kakkuainesta.
1,5dl vehnäjauhoja
125g kasvis leivontarasvaa
---------------------------
200g tuorejuustoa
150g ranskankermaa
250g maitorahkaa
1,5dl persikkasosetta
n.4kpl säilyttyjä persikan puolikkaita palasina
4-5rkl perunajauhoja
3kpl kananmunia
0,5dl sokrua
aimo tujaus sitruunamehua
- Voitele kaffeekakkuvuoka.
- Murskaa keksit ja sekoita tähän murskaan rasva.
- Painele keksimuren tiiviisti ympäriinsä kaffeekakkuvuokaan.
-----------------------------
- Laittele kaik täyteainekset kulhoon ja sotke sekaisin.
- Koristele halutessasi kakkua vuokaan jo ennen täytteiden laittoa, täytteitä laittaissa ( kuten mie tein ) tahi...
... sitten kunne olet täytteet laittanut vuokaan ( kuten mie tein ).
- Paista kiertoilmauunissa n.180+C kunne valmista tulee.
Jos näyttää ettäs päällinen rahkasta ruskettuu, tummuu, liikoja, aseta leivinpapru suojakseen.
- Anna paisuneen -kakun vetäytyä aivan rauhassa ensin huoneen lämmössä ja sitten vielä kylmässä, vaikka jääkaapissa.
Kumoa jäähtynyt -kakku tarjottavaksi; näin saat paree -kakun irti vu´uasta.
Mutta jos halajat lämmä syödä - siitä vaine irrottelyy, mutten takaa, ettäs saat silloin -kakkua tätä kokonaisena irti....
Tarjoa vaikaks persikkakastikkeen kera. Vasiten jos lämmähytätä sitten -kakkua uudemman kerran ennen tarjoilua.
Ja mikä ettei - jätskin kera. Kertan kera... Vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitustakin.
Uunijuustokakku.
Normaalit jauhot, sis. maitoa.
n.200g keksimuruja tai vastaavaa kakkuainesta.
1,5dl vehnäjauhoja
125g kasvis leivontarasvaa
---------------------------
200g tuorejuustoa
150g ranskankermaa
250g maitorahkaa
1,5dl persikkasosetta
n.4kpl säilyttyjä persikan puolikkaita palasina
4-5rkl perunajauhoja
3kpl kananmunia
0,5dl sokrua
aimo tujaus sitruunamehua
- Voitele kaffeekakkuvuoka.
- Murskaa keksit ja sekoita tähän murskaan rasva.
- Painele keksimuren tiiviisti ympäriinsä kaffeekakkuvuokaan.
-----------------------------
- Laittele kaik täyteainekset kulhoon ja sotke sekaisin.
- Koristele halutessasi kakkua vuokaan jo ennen täytteiden laittoa, täytteitä laittaissa ( kuten mie tein ) tahi...
... sitten kunne olet täytteet laittanut vuokaan ( kuten mie tein ).
- Paista kiertoilmauunissa n.180+C kunne valmista tulee.
Jos näyttää ettäs päällinen rahkasta ruskettuu, tummuu, liikoja, aseta leivinpapru suojakseen.
- Anna paisuneen -kakun vetäytyä aivan rauhassa ensin huoneen lämmössä ja sitten vielä kylmässä, vaikka jääkaapissa.
Kumoa jäähtynyt -kakku tarjottavaksi; näin saat paree -kakun irti vu´uasta.
Mutta jos halajat lämmä syödä - siitä vaine irrottelyy, mutten takaa, ettäs saat silloin -kakkua tätä kokonaisena irti....
Tarjoa vaikaks persikkakastikkeen kera. Vasiten jos lämmähytätä sitten -kakkua uudemman kerran ennen tarjoilua.
Ja mikä ettei - jätskin kera. Kertan kera... Vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitustakin.
Kommentit