Teimmä täsä taasen jotahin kasaan.
 
   Yhden kappaleen juustokakkusen liivakoilla ja toisen sitten ns. tavan uunijuustokakkusen.
    Uunijuustokakkunen tuli tosiaan ihan normaaliin jauhoihin ja maitotuotteisiin, muttas sitten tää toinen - sen tein Kaikettona taanoisesta leipomastain kaffekakkusesta murentain "kuorensa" ja sisuksiinsa sit löin kasahan maitotuotteita laktonna.
Nämä maitotuotteet kaikki ovat KORVATTAVISSA maidottomilla tuotteilla vastaavilla, kasvisperäisillä siis.

 
   Juustokakku.

2021.%204.7.%20Vadelma-mansikka%20juusto

   Kaiketon "kuori". Sis. mansikkaa, lakton maitoa.
 
n.250g jotahin keksimurua tahi kuten mie laitoin kaffekakkua murusina
n.100g leivonta kasvisrasvaa
-----------
200g kasvistuorejuustoa
250g kasvisrahkaa
2dl kasviskermaa vispautuvana
n. vajaa 2dl pakastemansikoita
+ mansikoiden sulanut mehu
5kpl liivakkoa
 
- Murenna keksit/kaffekakku ja lisää muruseokseen sulatettu rasva.
Sekoita sekä painele kakkuvuokaasi pohjaan muruseos tää... ( jos teet vaikaks perinteiseen pyöreään, irtopohjaiseen kakkuvuokaan ).

2021.%204.7.%20Vadelma-mansikka%20juusto
 
Täsä tapauksessa kuiteskin ensin VUORAA kaffekakkuvuokasi tuorekelmulla mahdollisimman suorin reunoin. Ja sitten vasta painele muruseos tuo aikaansaamasi sen kelmun pintaan kakkuvu´uan laitoja myöten.
Jätä osanen muruseoksesta siellä vu´uan pintaa varten jemeliin...
---------
- Laita liivakot likoomaan kylmään veteen.
- Vispaa kreta vaahdoksi.
- Lisää vatkatun kertan sekaan tuorejuusto ja rahka sekä valutetut kampsikat. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lämmähytä kampsikoiden mehu kuumaksi ( vaikka mikrossa ); tarviit sitä noin 2-3rkl.
- Purista käsin liivakot kuiviksi ja liotelyy ne kuumennettuun mehuun.
- Valuta/lisäile tämä liivakkoseos vatkatun kreta-tuorejuusto-rahka -seokseen.
- Kumoa/annostele saamasi seos kakkuvuokaan.

2021.%204.7.%20Vadelma-mansikka%20juusto
 
- Taputtele jättämästäsi taikinaisesta palasia ja asettele "juustosoeksen" ylle ne taikinapalaset.
- Laita jäähtymään ja tekeytymään kylmään useammaksi tunniksi.

2021.%204.7.%20Vadelma-mansikka%20juusto
 
- Leikkaa kuin kaffeekakkusta ikään, kunne otat tarjolle.

   Jos halajat, niin makeuta kakku jollahin makeutuksella ( mie en makeutta kaipaa ).
   Varoiden makumieltymysten mukaan - taivas vaine on rajana.

2021.%204.7.%20Vadelma-mansikka%20juusto
 
   Tein tälle kakullein kastikkeeksi "pelkän" mansikkasoseen. Mansikka-melba, mansikkahillo/hilloke ( chia-siemenillä ) tahi jokun kretaa korvaava vaahto - a´ vot sie kuin hyvää olisi


   Uunijuustokakku.

2021.4.7.%20Persikka-uunijuustokkau%2C%2

    Normaalit jauhot, sis. maitoa.

n.200g keksimuruja tai vastaavaa kakkuainesta.
1,5dl vehnäjauhoja
125g kasvis leivontarasvaa
---------------------------
200g tuorejuustoa
150g ranskankermaa
250g maitorahkaa
1,5dl persikkasosetta
n.4kpl säilyttyjä persikan puolikkaita palasina
4-5rkl perunajauhoja
3kpl kananmunia
0,5dl sokrua
aimo tujaus sitruunamehua

- Voitele kaffeekakkuvuoka.
- Murskaa keksit ja sekoita tähän murskaan rasva.
- Painele keksimuren tiiviisti ympäriinsä kaffeekakkuvuokaan.
-----------------------------
- Laittele kaik täyteainekset kulhoon ja sotke sekaisin.

2021.4.7.%20Persikka-uunijuustokkau%2C%2

- Koristele halutessasi kakkua vuokaan jo ennen täytteiden laittoa, täytteitä laittaissa ( kuten mie tein ) tahi...

2021.4.7.%20Persikka-uunijuustokkau%2C%2

... sitten kunne olet täytteet laittanut vuokaan ( kuten mie tein ).
- Paista kiertoilmauunissa n.180+C kunne valmista tulee.
Jos näyttää ettäs päällinen rahkasta ruskettuu, tummuu, liikoja, aseta leivinpapru suojakseen.
- Anna paisuneen -kakun vetäytyä aivan rauhassa ensin huoneen lämmössä ja sitten vielä kylmässä, vaikka jääkaapissa.

2021.4.7.%20Persikka-uunijuustokkau%2C%2

Kumoa jäähtynyt -kakku tarjottavaksi; näin saat paree -kakun irti vu´uasta.
Mutta jos halajat lämmä syödä - siitä vaine irrottelyy, mutten takaa, ettäs saat silloin -kakkua tätä kokonaisena irti....


2021.4.7.%20Persikka-uunijuustokkau%2C%2

   Tarjoa vaikaks persikkakastikkeen kera. Vasiten jos lämmähytätä sitten -kakkua uudemman kerran ennen tarjoilua.
Ja mikä ettei - jätskin kera. Kertan kera... Vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitustakin.