( Olen kirjannut aikaisemminkin tämän ohjeen mut olkoon "kertaus opintojen äiti".... )

IMG_0015.jpg

Kaiketon elikkäs maidoton, gluteeniton, täysin sokeriton, soijaton, pähkinätön, jne..

Kuori:
375g kasvisleivontarasvaa
7,5dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
Täyte:
hiven yli 1l mustikoita
3rkl perunajauhoja

- Pehmitä rasva mikrossa tai jätä ajoissa pehmiimään pöydälle.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä vaivaa käsin taikinaksi.
Jos tuntuu että on liian löysä taikina - lisää jauhoja mutta etä liikaa sillä hivenen löysästä saat kuohkeamman kuoren ja sitä on loppuin lopuksi helpompi käsitellä esim. pintaa tehdessä.

IMG_0001.jpg

- Levitä taikinasta noin 2/3 leivinpaperilla alustettuun ja reunoista voideltuun irtopohjaiseen akkkuvuokaan; pohjalle ja reunoille.
- Ota mustikat ja lisää niiden sekaan perunajauhot - sekoita lusikalla sekaisin niin että kaik mustikat saavat perunajauhosta "kuorutusta" yllensä.
Käytä joko tuoreita tahi pakastemustikoita mutta muista ETTET SULATA pakastemustikoita vaan käytät niitä jäisinä, kylminä!

IMG_0003.jpg

- Kaada mustikat kukon sisälle.

IMG_0004.jpg


IMG_0006.jpg

- Muotoile 1/3-taikinasta käden pintaan pieniä levyn palasia, aseta palanen kukon pintaan ja sulje HETI edelliseen palaseen nähden yhtymäkohta nätisti painellen sillä taikina kohmettuu siinä mustikoiden päällä ja on sitten hivenen vaikeampi kohta muotoilla reijättömäksi.

IMG_0007.jpg

- Paista kiertoilmauunissa +180´C - kunne on valmista.
Mie esim. katson että pinta saa sopivan värin ja itse kukko alkaa tekemään vuo´an ja kukon väliin pientä rakoa, irtoaa vu´uan reunoista jo alustavasti irti. Silloin kukko tää "kiekaisee", on valmis.

IMG_0012.jpg

( Sori epäterkka kuva, ja tästä kuvastain näkyy kuin on vaikia leikata siistiä palasta lämpimänä; kandee vuottaa jäähtymistä... )

- Nauti heti lämpimänä tältänsä tahi jos haluat niin jonkin maitotuotetta korvaavan aineksen kera; jätski, kermavaahto, vaniljakastike...
- Mutta jos et syö koko kukkoa kerrallansa niin malta mielesi, laita vaik hivenen jäähdyttyään viel jääkaappiin jäähtymään kunnolla ja sitten...
...kunne on jäähtynyt leikkaa sopiviksi palasiksi ja pakasta pakkaseen vaik palanen kerrallansa tulevia nautintohetkiä varten.