Majani Mahtavan synnyinkertomukseen voisi liittää nämä tekstini miun jotka olen skriivannut tässä parin päivän aikana. Toki, kuten äitini sanoi tässä taannoin miulle, puhtaus on laaja käsite. Toiselle puhdas on puhdas, ja toiselle puhdas on todella puhdas. Itse kuulun näihin jälkinmäisiin. Siksipä siis miuta tuhottomasti harmittaa kun tästä kodistani lähteneen pariskunnan nais-puolinen immeinen kertoi ennen pois muuttamistaan että hän siivoaa kyllä. "Hän ei jätä likaista asuntoa jälkeensä." Miehän olin hyvilläni tästä kuulemastani... en tarvitse itse siivota astuissain majaani Mahtavaan! Hyvä! Jee!

Mutta kuis kävikään? Tulimma tänne muuttokuorman kera ja silloisen muuttoporukan kera alettiin laitella tavaroitani paikoilleen... tyttäreni miun ja siskoni miun olivat ahkerasti hommissa mukana. Ensin laittelivat tavaroita noin vain kaappeihin kunne huomasivat että hei - nämä kaapithan ovat likaisia! Siis myös siskoni miun joka ei ole (antaaksi siskoni kun sanon näin suoraan) ihan niin nökö-nuuka puhtaudesta tahi tässä tapauksessa likaisuudesta.... Hänkin siis huomasi kuin likainen tämä majani Mahtava on edellisten lähtijöiden jäljiltä. Siispä aina ennen kuin tässä ollaan (olen) laiteltu tavara tahi toinen johkin paikoillensa niin ensin on pitänyt ottaa luuttu kauniiseen kätehen ja ei kun putsiti, putsiti.

   Eilen:

"En malta olla kertomati:
Pesin yhtä ainutta vessaa varmaan kaksi tuntia!
Pienellä teelusikalla "kauhoin" lattiakaivosta mäskit pois.
Jynssäsin pöntön ensin vessan pesuaineella, sitten soodalla ja viel kerran WC:n pesuaineella. Ja jynssäsin pöntön pinttymiä ruokalusikalla!
Lavuaariin ja hanaan käyttelin sappisaippuaa ja raakaa voimaa.
Lattiaan samoin sappisaippuaa.
Nyt on vessa vessan näköinen. Viittii jo valon kera käydä asioillaan ja hampaiden pesulla."

Tänään:

"Tänään sitten siivosin huushollini tään ns. lopuilleen. Nyt tiedän mitä on "syönyt" tämä tai toi asuntoni nurkka? Mitä ja millaista on jokahinen kolkka niin itäisellä puolelle kuin läntiselläkin puolella "kartanoani". Ei sanottavammin häikkää missään. Hyvä näin. Se vaine että jynssäsin eilisen kaksituntisen vessan jynssäyksen jälkeen, tänään keittiön kaapistot ja vain huomatakseni että voihan jeeru: astianpesukone ja sähköliesi uuneineen ovat seuraavaksi listallani miun. Ovat ruokottomassa kunnossa.

2014.10.29%20001.jpg

(Ihme että astianpesukone yleensäkin pesee astioita...)"

   Pieni huokauksen helpotus tuli tänään huushollini puhdistuksessani ystäväni kera jutellessani ja sanaisen arkkuni avattuani: hänellä on höyrypuhdistin - onnekseni! Huomenissa saan hakia sen häneltä lainaan ja pääsen puhdistamaan sillä saunani kiukaan taustaseinän ja suihkunurkkauksen seinät. Ne kun on tehty pienistä mosaiikeista jotka on ladottu niihin laattoina. Ja saunat kaikkien niiden miljoonien mosaiikkipalasten välissä ovat aika isot... Käsin ns. mahoton, tympiä, jutska puhdistaa. Joten kone-tuo on oiva juttu tällä haavaa.