Mie teen kotonain kaik kakkupohjat isse. Niin juustokakkuin kuin myöskin mm. täytekakkuinkin.
( Töissä teemmä samaten jos vain se on mahdollista ja kerkiän... )


Juustokakkusen pohjia varten teemma murenta valmiiksi.
"Mummin mureiden"-ohjeella menen monesti näissä pohjamurenissa:
 
250g kasvisperäistä leivontarasvaa
n. 2,4dl käyttämääsi sokrua
( n. 3,6dl pottujauhoja - ei välttämättömiä... )
n. 3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
n.1dl vettä
1tl leivinjauhetta
1kpl kananmuna
 
- Pehmitä rasva ja vatkaa se sokrun kera kuohkeaksi, valkiaksi vaahdoksi.
- Lisää rasva-sokeri massaan kananmuna ja vatkaa sekaisin.
- Lisää kuivat ainekset ja vesi.
( Halutessasi mausta tässä vaiheessa taikina vaikka vaniljasokrulla, jollahin esanssilla, suklaalla, kakaolla, yms. )
- Sekoita taikinaksi ja levitelyy leivinpaperilliselle -pellille;

195586846_4356839597682746_5791392985551

- Paista näin pellillisinä muren-massaksi kiertoilmauunissa n. +180´C kunne kypsää on.

194743744_4356839791016060_7471195566088

- Anna jäähtyä. Taittele jäähtynyt massa pienemmiksi palasiksi.
Pussita palaset pussin vuottamaan tulevaa käyttöä ( murenna kaukun pohjan murusiksi, lisää murujen sekaan rasvaa, jne. ... )
- TAI ota taikinasta palasia ja pyöräytä ne käsin palloiksi.
Aseta pallot leivinpaprulliselle -pellille.
Painase hivenen palloa päältänsä littanaksi vaik´ haarukalla ristikkäin, jolloin saat pikkuleipäsen päälle hienot kuviot, ja paista "Mummin muru" -kekseiksi.

 
 Tuli täsä samalla mielehein... liekkö päivän selvä juttu ja asia kaikille mut...
laitamma kumminkin omain ohjehen tänne ihan vaine tavallisesta TÄYTEKAKKUPOHJASTA gluton ja maidoton tvistillä - itse teen Kaiketonna eilkkäs sokruna on sit aina Erytritoli-sokru.
 
Tää on ns. Sienikakkupohja:

2kpl saman kokoista juomalasia
1kpl vatkauskulho
vatkain, jne... ja kaikki ainekset myöskin hollille.
? kpl kananmunia
? määrä sokrua
? määrä gluton jauhoja
? määrä pottujauhoja
1-2tl leivinjauhetta
? rkl vettä

- JUOMALASIIN toiseen laitat ensin haluamasi määrän kananmunia rikottuna. Määrä riippuin siitä mihkä kokoista kakkupohjaa teet.
Itse laitan aikas usein sen 5-6kpl kananmunia.
- TOISEEN juomalasiin saman verta sokrua kuin toisessa on kananmunia.
KAADA sokerit vatkauskulhoon ja mittaa sitten siihen samaan juomalasiin tilallensa kaikki jauhot. Siis KAIKKI yhteensä... ne, nuo kuivat ainekset siihen yhteen juomalasiin.
Itse käytän 5-6kananmunan mittaan monesti sen noin 1/3osan pottujauhoja tai puolet, ja sit sen 2/3osan tahi puolet gluton jauhoja. Mut SAMASSA määrässä on sit myöskin leivinjauhot.
Ja jos tulee tumma pohja, niin sitten osan tuosta jauhomääristä korvaan kaakaojauheella...
- Kun jauhot on näin mitattu, niin silloin sit kaada kananmunat vatkauskulhoon ja vatkaa seos vaaleaksi, kestäväksi, vaahdoksi.
- Kun vaahto on aika valmis; annostele vesi sekaan ruokalusikalla.
Tähän 5-6kpl kananmunia 3rkl haaleaa/kylmää vettä.
- VATKAA uudelleen kestäväksi vaahdoksi!
- Sihtaa sihvilän läpi valmiiseen vaahtoon kaikki kuivat ainekset ja NOSTELE KÄSIN vaikkas kauhalla kääntäin kaikki ainekset sekaisin pohjia myöten. ÄLÄ VATKAA ENÄÄ! Vältä koko ajan ylimääräistä sotkemista, käsittelemistä taikinalle.
- Kaada taikinamassa käyttämääsi voideltuun paistovuokaan ja paista (kiertoilma)uunissa kunne valmista on.
Valmista alkaa olla kun sen tuoksu leijailee lävitse huushollin... kakku alkaa itse irtoa vu´uan reunoilta irti; kyllä sen sieltä uunista huomaa...
- Nosta valmis pohja vähäksi aikaa jäähtymään ja sitten kumoa kakkupohja jonnekkin/aukaise irtopohjavu´uan rengas irti.
- Käytä haluamallasi tavalla.
( Täsä mallissain on omain piskuinen Kaiketon kakkupohja; )


2020.5.8.%20Kaiketon%20t%C3%A4ytekakkupo