Eilisen ehtoon suunnitelmat kauas kantoivat.

   Kannoin kaiken varastosta valmiiksi sisälle lämpiimään. Ruukut, ruukunpalaset ruukkuin ojituksia varten ja varalta kaikki amppelitkin. Samaten eilen ostamani multasäkit jätin jo suosiolla suoraan sisälle jotta mullat kerkiivät lämmetä yön aikaan rauhassa kaupan viileydestä sopivaan istutus lämpöön.

   Aamun edetessä jo tovin aloitin urakan. Tosin täytyy sanoa että urakka oli nyt tavallista pienempi: kukkia enää vain 31 kappaletta jäljellä kun Kilpikirva on ahkerasti verottanut kasvustoa niin että olen joutunut vuorollansa aina yhden kukkasen toisensa jälkeen kantamaan ulos "kylmähoitoon". 

   Hommissa vierähti tovi jos toinenkin. Huomasin että huiko-palaa olisi saatava. Kaapissa ja pakkasessa oli vielä viime viikonloppusia "jämiä" joten loineh-lausumahan: kaik´ kasaan ja pizzan vääntöön. Ajatuksissa sellainen kipakka, ätäkkä, potkua antava kokonaisuus. Olihan ainaksina kalkkunajauhelihaa, sipuli, keltainen ja punainen paprika, pari jalopenoa, muutama cili + cilitonnikalaa, valkosipuli katkaravut, savusimpukoita, ruohosipulia, meetwurstia ja edemjuustoa. Ja  pohjimmaisena tietenkin cilitomaattisurvosta.

31.1.-14.%20pizza%20%281%29-normal.jpg

   Paistoin pizzani. Leikkasin palasen....

31.1.-14.%20pizza%20%282%29-normal.jpg

   ...ja maistoin. Voi kauhia! Missä oli se ätäkkyys, se potku. Oli kuin olisin syönyt aivan "mautonta", ns. normaalia pizzaa!! Missä vika? Kuka veti maut välistä? Vai onko makuaistini jo turtunut näiden ainesten makuun niin ettei se hetkauta suuntaan tai toiseen makunystyröitäni? No, ei se mitään. Nälkä ainakin lähti kun pizzaani kuitenkin söin.

   Siivosin pizzan teko jälkeni pois. Muuttelin loppuin kukkiin mullat ja siivoilin sitten tämänkin touhun jäljet poies. Imuroin lattialta multiin kikkareet ja kokkareet pois sekä moppasin jopa enimmät mullan ja kukkin pölyt samantein myös pois.

   Ja kaikki tää urakka vain ja ainoastaan sen taatta että kaiken tään "suuren" työn jälkeen huomasin että joku oli ottanut nokkiinsa koko touhun! "Vetänyt herneet nenäänsä."

   Arvatkaa kuka jättää jonkun huomiotta ensi kevät talvena?