Gluteeniton, maidoton, "sokeriton"; sis.hunajaa.
2dl mantelijauhoja
2dl Viljatuote tumma gluteeniton jauhoseosta
( sis. tattarijauho, perunahiutale - peruna, emulgointiaune E471 -, stabilointiaine E450, hapettumisen estoaine E330 ) pellavansiemenrouhe, psyllium )
100g kasvisrasvaa sulatettuna
1dl kookoskermaa vatkattuna vaahtona
1 muna
loraus hunajaa
Täyte:
2dl kookoskermaa vatkattuna vaahtona
2 munaa
1rkl perunajauhoja
loraus hunajaa jos tahdot
Täytteen sekaan ja ylle mustikoita n.2,5dl
- Sekoita kuivat ainekset sekaisin.
- Lisää "kosteat" aineet mukaan sekoittaen käsin tai lusikalla tasaiseksi massaksi.
- Muotoile taikina piirakkavuokasi pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään sekaisin.
- Muista laittaa osa mustikoista täytteen sekaan.
- Kaada täytemassa piirakkapohjan päälle.
- Ripotelyy loput mustikat piiraan ylle.
- Paista kiertoilmauunissa +160´C kunne piiras on saanut ruskehtavan sävyn ja/tai sisus on hyytelöitynyt sopivaksi.
- Tarjoile vaikka vatkatun kookoskerman kera;
Kookoskerman saat kun pidät kookosmaito tölkkiä tuokion jääkaapissa ja sitten lusikoit siitä sen kermaosan vatkattavaksi. Älä ota nestettä/vettä purkin pohjalta mukaan!
Äläkä pidä tölkkiä liian kauan jääkaapissa sillä silloin siitä maidon kermaosasta tulee kookosrasvan oloista kovaa massaa!
( Miun kookoskerma oli liian lämmintä ja siitä tuli oikeestaan kookoskastiketta vaniljakastikkeen kaltaisesti. )
Kommentit