"Myöhäis-heränneitä."
   Viedään viikon toista aukiolopäivää, ja miulle näin "myöhäis-heränneenä" ekani. Samoin tuntui et asiakkaitakin oli "myöhäis-heränneinä" tänään aikas paljon liikenteessä ja varsinkin tuossa juuri ennen sulkemisaikaa.
Suunnitelmissain "suurissa" oli, et jos kerkeisin tehdä aluilla Englanninlakritsa-juustokakun, muttas "haaveissain vaikinko on mun"...
Kerkesin kuitenkin pyöräyttää kasaan kaksi tsipaletta näitä Hannah´n maapähkinävoikakkuja; jauhottomat ja maidottomat.
Sekä täyttää kaksi Mansikkatäytekakun pohojaa valmiiksi.
Ettäs palvella asiakkaita...

2023.6.14.%20Hannahin%20maap%C3%A4hk.voi


   "Nopeat syövät hitaat."
   Läksimmä Töihin ajatuksella et käppäilen hitaasti, ajan kera matkan tuon. Ostan jäätelön ja istun johkin paikkaan sitä syömään - nautin.
Vastaan tuli naapurin nainen ja siin jutellessa ( naapurin adressista ) aikani hupeni siten et sit olinkin Töissä melkein tiuku-tiuku. Nopeus olisi ollut valttia: olisin kenties kerennyt jätskin ostoon ennen naapurin kohtaamista ja täten päässyt jätkistäin nauttimaan - ajan kera. Sekä Töihinkin ehken himpun viel aikaisemmin.... tai vaine vetelehtinyt istuin sen näksin kera ylhäisessä ykseydessäin enkää kiiruulla kävelessäin sitä syöden!

2023.6.15.%20Mans.t.k.%20g.l.%20Toist.p.

   Töihin päästyäin oli nopeus valttia, ettäs kerkiän sipaista pinnat tällaisten Mansikkatäytekakkujen ja koristellakin ne; nämä kaksi tsipaletta jotka eilennä jo täytin.
Avauksen jälkeen oli tulossa ryhmä syömään ja kaffitelemaan. Siihen mennessä täytyi valmista tulla sekä joutua palvelemaan tätä ryhmään että sen jälkeen sit myöskin muita asiakkaita.
Eli nopsaan, nopsaan. Siksipä siis en "sliipannut" pintaansa vaan koristelin nyt näin vapaalla kädellä vedellen, ilman pursotuksia ja yksinkertaisilla koristeilla mennen.
   Olivat muuten gluton ja lakton. Toisten tekemä pohoja, miun muutoin.

2023.6.15.%20Raparp.Brita%2C%20g.l.%20To 

    Brita raparperilla; gluton, lakton.
 Toisten tekemä Brita, miun täyttö, maustaminen, koristelut.
    Tätä en kerennyt tehdä valmiiksi viel ko asiakas tuli ja halusi jo palasen iteslleen nautittavaksi ilman koristelujakin. "Nopeat elävät - ja nauttivat."

2023.6.15.%20Pork.k.%20raparper.%20n.j.%

    Ehtoon korvalla, nopsaan vielä vähäsen...
    Porkkanakakku aprikoosilla; normaalit jauhot, lakton.
Toisten tekemä Porkkanakakku, miun maustaminen, täyttö ja pinnat.

   Lisäksi kaksi Raparperi-juustokakkua tekeytymään....
   ... sekä huomiseksi tullut tilaus; Mansikkatäytekakku. Täytin sen ennen poies lähtöäin ja huomenissa jatkan siitä aamulla ekana - jotta se kerkiää nopsaan ja ajoissa hakioilleen valmiiksi.


   "Kiirusta pitää."
   Edelleen päti sanonta "nopiat syövät hitaat", sillä aamusella tuskin kerkesin aloittaa eilisen kakkuin pintain vetoa, ko asiakas jo astui tupaamme tuohon.
Pahoittelin ja kysyin et malttaako vuottaa hetkisen? Kertoi asiakas et ei kiirusta, hän ottaa kupposen kaffeeta sil aikaa - eikää pintavedoilla niin väliä; perheellensä "vain" kakku tuo tulee. "Maku tärkeintä on."

2023.6.16.%20Mans.t.k.%2C%20g.l.%20Toist

Lupasin tehdä mahd. nopsaan, muttas sen verta kuitenkin et ilkiän edes jotenkin kakkusen tään hänelle luovuttaa. Ilkiän "singneerata" sen alle ja sanoa et MIE tein.
Näinpäs siitä tällainen tuli. Gluton, lakton ja muiden tekemä kakkupohoja, miun täyttö, maustaminen, pinnat sekä koristelu.

2023.6.16.%20Mans.t.k.%2C%20g.l.%20Toist


2013.6.16.%20Raparp.j.k.%20g.l.%20Toist.

   Raparperijuustokakku; gluton, lakton. Toisten tekemä pohojaslaissi, miun kokoama, tekemäni, muutoin.

   Huomenna taasen yhdet ripari-juhlat. Tänä pänä leivoin siihen pienemmän et isomman täytekakkupohojan sekä laitoin niistä täyttämällä tekeytymään Mansikkatäytekakut. Tekeytymään laitoin myöskin isomman et pienemmän Oreo-juustokakkusen. Huomenissa näiden kaikkien pinnat ja koristelyy....

  
   "Kun aikaa olisi....", niin tekisihän sitä, tekisin mie, enemmän ja kenties tarkemminkin.
Muttas ko ei ole, niin ei ole. Teemmä vaine sen minkä kerkiän.

2023.6.17.%20Mans.t.k.%20g.%20l.%20kokon

    Ne eilen alottamain Mansikkatäytekakut; gluton, lakton. All made by me.

2023.6.17.%20Mans.t.k.%20g.%20l.%20kokon


2023.6.17.%20Oreo-j.k.%20norm.j.%20l..jp

    Ja sit ne Oreo-juustokakut; normijauhot ( Oreo-keksit ), lakton. Made by me.
    Näitä olisin halunut tehdä hivenen toisin, muttas aika-pula iski ja nopeampaan piti valmista tulla. No, tää koristeluin olis sit tällainen "hätä-ratkaisu" näiden osalta. Ihan hyvät näistä silti tuli.


    Nyt sit elppaisen muutaman päiväsen ja ensiviikolla painataan taasen. Juhannus-viikkoa jo silloin.