Ei valokuvaa nyt tähän sen kummempaa, ei asiaakaan kummempaa - HAJATELMIA vaine.... ehken....
  
   Hokasin, heräsin, täsä nytten aamuna viidentenä, siihen että ajatukset askartelevat jo ns. lähtöä-ennen -hommia vaik viel on tämä ja kaksi muutahin aamua jäljellä.
Tulee aatoksia tyyliin riittävätkö nuo evääni miun, kun jääkaappini oven avaan. "Riittävät, ja jos tinka tulee niin syön kerralla vähemmän. Tahi olen sit syömäti kokonansa."
"Täänkin vaatteen voin jo laskostaa ja pakata takaisin tuonne matkalaukkuuni."
"Se lähtö siivous; pitää imuroida, siistiä. Sänky purkaa...."
Poies lähtöä siis olen näköjään laittelemassa mielessäin - aivan kuten aina kun reissuun lähtö lähenee; mieli askartelee etukäteen niissä jo järjestellen asioita, ohjaten toimintaa. Käsittelee tulevaista ja siten sitä niin kuin valmistuu väistämättömään: on pakko josahin vaiheessa sit toimia jonkin asian vaatimalla tavalla. Ei tule ylläri-pyllärinä. Se on tää lievän lievä autismi joka laitta tiedostamaan asioita etukäteen.... muuten en selviä järjellisenä olentona tästä Maailmastamme Avarasta.
   Onhan se sekin ettäs vaik reissussa on kiva olla ( kuten eilennä reissaamista pohdin ) niin siltikin mieli halajaa JO tarpeeksi kauan Maailmalla Mahtavaisella matkattuaan ajatuksessa ettäs sit kun kotiain menen ja pääsen, niin sitten.... sitä, tätä ja tuotahin!
Sitä niin kuin kaihoten ajatelee niitä kotinurkkiaan rakkahia.
On se tääkin aivan "älytön" jutska - tää tällainen: kussa olet/olen Maailmalla Mahtavaisella matkaten niin silloin sitä kotiain, Majaani Mahtavaista, voin ajatella ja sanoa ihan suoraan RAKKAHAKSI. Jopa ihan oikeesti MAHTAVAKSIKIN - ja tarkoittaa sitä ihan täydestä sydämestä!
Muttas annahhan olla kun sit kotonain olen? Silloin sitä ei tule mieleeni miun mainihtea kotiain, edes kurillansa, moisin "termein"... Ennemmin vaine ajattelee ettäs voi kunpa täältä arkisista, joka päiväisistä, tympeistä, nurkista edes joskus pääsisi johkin muualle!?
   Yrittelin tälle kesälle tulevaiselle saada tänne Luodolle yhteen paikkaan valokuvanäyttelyäin mutta lin silloin sitä paikkaa kysellessä hivenen "jälkijunassa". Pitää nenga alkaa järkkäille NYT ensi kesäksi? Ottaa ja jo näin alku kesästä alkaa kysellä paikka issellein... Jos niin kuin meinaan sen tehdä?!
   Työt alkavat - niin tästä noin viikon päästä. Siihenkin pitää sopparit skriivata täsä endin aikana varmahan... Ja "orjentoida" sitten ettäs nyt muuten mennään eikä meinata, sillä saralla! Jos vaine nimittäin yhtään on taasen entisten kesien ( ja talvien ) aikaista meininkiä niin eihän siinä ole aikaa miettiä ettäs teenkö, vahi enköö tee, jotahin. Se on vaine aloitettava aamusta jostahin ja sitten ehtoon korvalla havahduttava siihen ettäs joskus olisi kotiakin lähdettävä hivenen huo´ahtamaan... Jep, jep.
   Tuota, miun eilennä tassuuni noussutta pattiakin, mietin täsä yölliseen aikaan. Tai itse asiassa niitä on nyt kunpaisessakin jalassain yssi per tassu!
Sain tosiaan apoteekista apua niihin muttas eiväthän ne siitää miksään muutu tahi lähe poies, niillä apusilla. Ne ovat yhä iellehen tassuissain näissä - enkää muuta voi? Avut ovat vaine apusia - eivät asian poistajia, eivät ennalta ehkäiseviä, tms..
Älysin onneksein yöllä kuiteskin ettäs ehkenpäs mie sitenkin voin jotahin ITSE: JOS ne ovat sitä mitä arvelen....
Hokasin nimittäin että miehän käväisin eilennä siellä seudulla jossa oli Sääskiä kuin generaattori olisi paikalla tuolla; niitä oli sen verta paljon siellä.
JA kun on Sääskiä ( Itikoita muuten jollahin toiselle Suomemme maamme murrealueen mukaan! ) niin mihkäs ittes sit siellä "pistät". Ihmisen on pistettävä ittesä sinne Sääskien noihin joukkoon, sumeilemati jos meinaa seudulla tuollaisella oleskella - lue: mie eliennä valokuvata siellä. Muttas entäs ne Sääsket sitten - mihkäs ne ittesä "pistävät"....? Ne pistävät piikkinsä pistäväisen siihen ihmiseen siellä olevaiseen!
Jotenka nää ovat sitten varmaankin ( "jos ei toisin todisteta" ) näiden Sääskien pistoksia! Se vaine ettäs kun olen tällainen allergia-hemmo niin ne vaine reagzoone miussa hivenen rajummin kuin ns. tavan tallaajassa. Vasiten näin keväisin niistä/nuita ensimmäissistä pistoksista.
Näinpä sit jos jotahin meinaan niille nyt avuksi tehhä on vetää "heltan täydeltä" allergia-tabuja! Aloitin jo...
Muttas helevate ettäs ovat tuskasia! Sattuvat alvariinsa ja etenkin kun tassuttelen tassuillain näillä paikasta toiseen. Ja kun tassuttelemati olla ei voi... Hermojakin kysyy suunattomia. Ja malttia. Kraps, kraps, kun tekisi mielein miun krapsutella alvariinsa.
   Tänä pänä meinasin lähtiä kylän pintaan valokuvamaan muttas saa ny nährä mitenkä täsä käy? Ovat nimittäin juurikin tälle päivälle sajetta Ilman Tieteilijät luvanneet! Ainakin sateen mahdollisuutta... Ja kovin nuo Taivahankannen pilvi-järjestelmät siltä näyttävät jotta taitaa pitää aikas paljon paikkansakin.... Surku, niin kuin se on nytten tähän asti ilmojen puolesta suosinut matkaani tätä, reissuain Reissja-Lissinä.
Kassotaan ny kuin täsä Mummerolle Humisevanharjun käy....?