Suvi Teräsniskan laulun sanoja laulusta "Päästä Mut Pois.":

"Toivun tästä, kaikkeen tottuu
jos ootta tarpeeksi niin tääki kyllä loppuu
en silti vaihtais sekuntiikaan pois.
Paljon hyvää yhdessä me koettiin
Vaik erottiin
mä muutan toiseen stadiin
ja vaihdan maata jos sekään ei riitä.
Kanssas sydämeni kasvoi vinoon melkein kuolioon.
Vaikka kaikki kaunis murtuu
oot aina siellä minne meen
kaikkeen tottuu ja sydän murtuu
mut mä tahdon vapauteen
Päästä mut pois
Päästä mut pois..."
 

   Kiitos matkasta tästä yhteisestä kukkasein miun viel jäljellä olevaiset.
Kiitos kaikesta yhdessä koetuista ja jaetuista hetkistä noista.
Vaikka tiemme nyt täsä eroavatkin, vaikka vaihtuvat "maat" toisiin sfääreihin meillä; miun maapäälliseen, teidän Tuonilmaisiin, niin hetkeäkään en näistä vaihtaisi poies. Kiitos.

   Suomeksi:
Täsä eilennä kun kukkasiain näitä olemasa olevaisia vosekin, hoisin, huolsin ja lävitse kävin, niin käteni nyt ylös nostin ja nostan.
Ei, en enää jaksa, en.
Antaudun.
Täsä tään kevään ja kesän aikana en ole vaine kerennyt oikein paneutumaan kukkasiini näihin ja se sit viel tuo yssi Pahulainen, noi "ihanaiset" ja vähemmän ihanaiset Ökkö-Mönkijäiset ( saa...kutin Ripsiäiset! ) vallanneet ovat KAIKEN! Siis KAIKEN....  - ylitse sadan tsipaleen kukkasen määrästä on jäljellä enää hät´ hätään sen seittemisenkymmentä!
En enää taistella niitä vastahan, en.
   Lemppaan kaik´ pellolle.... Snif. Pikku hiljaa täsä kunne kerkiin ja jaksan.
Vaik´ kukkanen kerrallansa; suoritan luopumisen tuskaa.... aloitan suruajan... saattohoidon. Kukkasillein nuille jäljellä olevaisille ja vasiten issellein etenkin!
( Ja niin kuin mie niitä huolsin, hoisin ja kasvatin....  )

231513044_297767028785857_78336244434139

   Tänään, juurikin tänä pänä, sitten aloitin tuon piiiiit-kän työni tyhjennyksessä moisessa. Täsä kuvassain ensimmäisiä "amppelitain" menossa pesun kautta varastoon vuottaa päivää parempaa, päiviä tulevia. Uskossa vakaassa et joskus viellä ( kenties ) tulemma tarvihtemaan näitäkin...
Ruukkuset vosekin sitten kussa kerkiän. Kussa olemma ensin kaik´ ne noin 70 tsipaletta tyhjännyt ja kussa sit sen jälkehen aikaa on olemasa. Mutta kun vaine saisin nyt ensin kaikki tyhjennettyä.
   Onni muksuin on luvannut et saanen lempata kaikki nämä tulevaiset vihiriät oksistot kera juurineen ja multineen heidän tonttinsa "rommelikkoon". Siellä kun on tilaa niille maatua ja mullaksi muuttua. Täällä Kulmakunnalla kun tällattiis "roskaa" ei saa tyhjätä edes kompostiroskikseen! Ovat sellaisen nootin antaneet; vain kotitalousjätteet sinne - ei puutahra-, yms. kasvustoa olleskana.
   Onni se on sekin täsä nyt tyhjäämisessä, et kun näin nyt tyhjään kaikki kukkaset poies, niin kun kohta on sitten akkunoihin vosekkimisten aika, niin onpahan KERRANKIN helppo vosekkia! Ei tartte ensin nostella kukkasiain näitä poies akkunoihin edestä ( ja siin sivussa sitten käyttää niitä suihkussa pesussa - sekin on nyt sitten poiessa! ) ja sit vasta pääsisin vosekkimaan itse akkunat.
Ja sekin viel, ettäs verhojenkin vaihto on sit helpompaa...
   Elikkäs jotahin hyvääkin josko isoin osanen on huonoa!


   Toinen murhekenkryyni on tää Alla Omppu-Pomppu-puuni olevainen perennapenkkini miun.

233233899_4433310030041180_9482250599039

   Viikkonen, tasan viikkonen sitten, aloin tään kääntämisen ja kitkennän taasen. Se tapahtuu tänä kesänä näköjään noin kerran kuukaudessa. Muttas hommanen tuo oli kesken jätettävä täsä välillä. Ei vaine aikaa ollunna moiseen työhön, eikä selkäin periksi antanut - nimenomaan selkäin ei periksi antanut.
Se kun on täsä taasen ollunna noin vikkosen-kaksi irti-poikki-katki. Särkee piskuisemmastakin jutskasta. Ei kestä kiertää, ei nostaa. Hyvä kun elää. Eräskin aamu otimma tuplaten ( 2 x 1000mg ) kipulääkettä et Töihin selviän ja Töissä voinen olla...
   Olenkin todella vakavasti alkanut miettimään, ettäs mitä he-le-kattia varten mie moista työtä oikein teen? Miksi miun pitäisi tehdä? KETÄ VARTEN?
Ei syytä, ei ketään varten.
Jotenka miksi sitten moista kidutusta teen yleensäkään? Helpommallakin kun varmaan pääsisin.
   Suunitelmissa suurissa on itänyt, ettäs laittaisin koko tuon perennapenkkisen havu-sellaisille, yms. piskuisille puskille? Kävisikö se? Ei tarvihteis olla alvariinsa kitkemässä sitä. Vasiten jos viel katetta laittelisin sit juurillensa?
( Vaikkas kukkasista mie kyl tykkäisin.... )