... sillä kohta se Klaara Vappenkin kuiteskin on!


20210315_090925.jpg

2 kananmunaa
3/4 Erytritoli-sokrua tahi muuta käyttämääri makeutusta
4dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
50g leivonta kasvisrasvaa sulatettuna
2dl vettä
3tl leivinjauhetta
( maun mukaan: Ultekram vaniljajauhetta,
kaardemummaa,
suolaa )
-----
1l kasvisperäistä paisto- ja friteerausöljyä
( pintaan Erytritoli-sokrua, jos haluaa... )


- Vatkaa sokrusta ja kananmunista "kirjoituksen" kestävä vaahto.
- Lisää osa jauhoista sekaan ja sekoita taikina käsin lusikalla.

20210315_081635.jpg

- Laita rasva.... kuivia aineksia... vettä ja loput kuivat aineet sekaan koko ajan käsin lusikalla taikinaa sekoitten.
Muista että seuraat taikinaa ettei siitä tule liian kiinteää! Jätä taikina mieluummin hivenen löysäksi.
------------------------
- Laita keitinöljy kattilaan ja kuumenne se paistovalmiiksi.
Koe-paista palanen jotahin vaaleaa leipäpalasta tahi pieni nökäre tätä munkkitaikinaa jotta tiedät onko öljy paisto valmista?

20210315_082226.jpg

Täsä keitin/paistoöljy ei ole tarpeeksi lämmä koskapa koe-nokarein kurahti het´ tuonne kattilan pohjalle ja sinne jäi; ei noussut pintaan olleskana. Kun taasen sitten kotvasen kuluttua....

20210315_082711.jpg

Öljy oli valmis kunne se ruskisti paistettavan tuotteen suht´ sujakkaan ja paistettava tuote jäi tuohon öljyn pintaan "lillumaan" eikä vajonnut kattilan pohjaan.
   MUISTA varustaa kattila kannella: ota kattilasi kansi siihen viereen ettäs jos öljy kuumenee liikaa ( tahi syntyy jopa tulipalo öljyn kuumuuden takia ), niin saat tukehdettua sen sillä kannella - säätele myöskin tarvittaessa lieden lämmöllä öljyn lämpöä paiston aikana!
------------------

20210315_090532.jpg
 
- Ota taikinasta pieniä palasia, noin ns. donitsin kokoisia. Pyöräytä palaset vuorollaan palloksi ja muotoile sormillasi keskelle palloa reikä munkille.
Tein nyt tuplaten tämän taikinamäärän ja sain tästä 24 tsipaletta munkkeja.
- Laita kattilaan öljyyn kerralla mahtuva määrä munkkeja ja paista ne.

20210315_083823.jpg
 
- Nosta valmiiksi paistunut munkki pihdeillä ( itse nostelin kahdella haarukalla... ) paistorasvasta vaikkas voipaperilla suojatun lehden päälle pöydälle.
---------------------
- Jos haluat sokeroida munkkisi, sokeroi ne nyt heti paiston jälkeen kun se sokru tarttuvi nyt pintaansa paree.