...jopa siin määrin että pelottaa et kun sitten aikanaan tulee "maahan laskun" aika niin sit varmahan "kolisee" ja kovaa.
Ei siis menhä iloisesti "lujaa" vaan nyt menhään taasen siellä Maita Matalia maalailen... jep, jep. Toisaaltaan taasen ei niinkään mielellisesti vaan sil viisiin ettäs...


   Tänä pänä suunnittelin meneväin sinne mökillemme puskemaan ne vihon viimeiset pihahommelit kasaan. Ei enää paljoa jäljellä olisi...
   Muttas sain kuulla ettäs sukumme mummo sinne tänä pänä urkenee. Ei hommiin, kun ei kuuleman jaksa hommailla vähien viime öisten unosten jälkeen tänä pänä, vaan ihan vaine käymään siellä muutoin vaine.
Meneppäs täten sinne mie itse?!
Jos menisin niin mummohan tuo loineh lausumahan silloin heti miulle jotta et sitten ottanut kyytiisi vaik tiesit miun sinne tulevaisen? Tahi sitten hän sanoisi ettäs siehän se sitten miut kotia viet siinä samalla kun itse täältä poise lähdet? Vasiten tietäin kumpaiseenkin etten näin tee KOSKA on tää virus-jutska nytten. Ja OLEN hänelle jo sen millona kertaa kertonut että siksipä juurikin en nytten kuskaile häntä sinne mökille. En mennen, en tullen, enkä palatessakaan. En häntä, enkä ketään muutekaan.
Näinpä sitten en myöskään halua olla siellä samaisella tontilla hänenkään kera hommeleita noita tekemässä kun väkisinhän sitä sitten josain kohtaa ns. kasvotusten siellä tulisi oltua ja tartuntavaaraa kovinkin uhattua.
Pas-ka hommeli. Siellä kun sitä hommaa olisi - vaik meille molemmille.

   Hyvä ilma ja tila tänä pänä.
   Jos olisimme ajassa ei-virusta, ilma ja tilassa täsä, niin, jos en sit näin olisi tuolla mökkeilemässä niin miehän olisin vaikkas josakin "torin laidalla" kaffittelemassa ja tillottamassa toisia ihmisiä kun niitä silloin Maailmalla Avaralla sankkevan mukavassa määrin liikkuisi. Vasiten näin pyhäpäivänä ja Vappuna.
Mutta kun ei niin ei. Ei nytten.

   Voisin ottaa Hepo Hopian ja lähtiä johkin suuntaan valokuvaamaan. Kyllä.
   Sitten kun ajattelen ettäs jos vaikka huomenissa mökille hommiin niin... niihin matkoihin menee menovettä ja sehän sitten maksaa. Olkoon vaik kuin nytten "halpaa" suhteesaan Koronattomaan aikaan.
Näinpä sitten pitää ajatella Matti Kukkaroisen olemasa ollessa ettäs mihkäs ne killinkinsä laittelee. Ei reissua kuvaten vaan säästäin mökkimatkaan joka tarpeellisempi on.
Ja vaikkas sit siin matkalla ( mennen, tullen, palatessa ) valokuvaten mitä sit matkoilla nuilla vastahan tulevi.

   Nyt olisi otollinen aika ( kun aikaa näin on ) vaikka Reissaaja-Lissinä johkin ureta?
   Kun miettii että olen jo alustavasti varanut issellein reissun/majoitukset tuonne kevähälle toivossa, suuressa, väkevässä, ettäs sitten jo ns. luvan kera saataisiin, ja miekin siin sitten sivussa saisin, jo liikkua vapaammin niin taasen se Matti, se Matti Kukkaroinen. jututtaa aikas hartahasti: "Mietippäs tarkoin mihkä, ja milloin, roposes Maailmalle Avaralle "kylvet"? "

   Kaunis ilma - ja näyttäisi ettäs lämmäkin tänä pänä tulee...
   Auton putsi putsistukseen jonnehin?
Mökille? No ei tod. kun on se "mummo-vaara" olemasa.
Tyttärein perheellisen tykö? Kyllä toisaaltaan muttas kun on toi virus ja siks toisekseen: ei mahda mitään - pitää "säästää" käsiäin näitä ettäs jos sitä vaik huomenissa sinne mökille sitten... Ei, en voi rasittaa nuinkin väkevästi käsiäin paria päivää pääskytysten. Eivät vaine toimisi, eivät jaksaisi. "Surku rannalle jääviä laivoja...."

   Hyvä ilma ja tila; siivota huushollia?
   Niinpä - hyvä tosiaankin...
Vappu. Lue: "pyhäpäivä" - vaikkei nyt sentäs mikään kirkollinen pyhäpäivä ole niin siltikin eivät kaik katsoisi suopeasti edes tääl Kulmakunnalla jos mie nää mattoin näin pyhänä "ulkoistaisin" tuonne "kedolle"!?
Ja jos en ulkoistaisi niin eihän se olisi, se siivous, mistään kotoisin silloin. Matot jäis tuulettamati - vasiten kun tuota ilmaa ja tilaa nytten tänään olisi, mihkä niitä kiikutella liekuttamaan!
Ja se että siivotessa käsiäin tarvihhen - huomenna mökille... Ei, ei hyvä yhdistelmä, ei.

  
   Elikkäs kaiken kaikkiaan, vaik nää varmahan josta-kusta tuntuisivatkin ja kuulostaisivat aikaslailla "tekaistuille", "kootuksi kymmeneksi selosteeksi" niin, eipäs onnaa mikään tänään, ei.
   Mielein miun tekevi. Voi JEERU että tekeekin mielein, TEHDÄ vaikkas-sun-mitä muttas kun on kaksi "suurta" rajoitetta nytten. On KORONA ja ovat KÄDET! Paska näihin kanssa!

   Miten sitä voikaan olla ihminen rajoitettu ilman omaa tahtoaan?! Miten sitä pitääkään ihmis-polon taipua tahtohon muihin ( täsä tapauksessa virukseen ja elimistön rajoitteisiin )?!
Ihan siis "käsittämätöntä" "vouhkaamista" tää tällainen. Ei mistään kotoisin olevaista, ei. Sanonko et ennemminkin sieltä.... kotoisin!
Mitenkä pistetään tekeväinen ihminen paikoilleen ja alas! Mitenkä lannistetaan, latistetaan!? Mitenkä Maita Matalia pitkin laitetaan piskuinen ihminen matamaan ja siin sivussa mielensäkin tuon entuudesta jotan kuten edes joten kuten pinnan yläpuolella  pysyväisen, kyseinalaistetaan!

   Ainahan sitä unelmoi, ajattelee ja oikeistaan oikein vuottavikin ettäs sitten kun... Sitten kun miulla joskus on aikaa olla vaine. Sitten kun mie joskus otan vapaa päivän ja lököttelen vaine. Sitten kun...
   Harvinaista herkkua ihmiselle. Vasiten "Durashell-pupulle" muttas siltikin.... Äsh! Ei tällaista! Ei tää ole mistään kotoisin olevainen olo ja tila!
Olla vain ja tapaa aikaa? Hei, ( ei ), haloo!