Kyllähän mie jymmärrän sen että joku "loistaa kilpaa kanssa Aurinko Armahan" mutta sitä mie en jymmärrä et miksi pitää yrittää loistaa kilpaa kanssa Kuun Kummajaisen?

201.1.9.%20In%20The%20Moon%20%282%29.jpg

Tai tietty voisin mie kait jymmärtääkin jos olis aika täyden kuun mutta kun on vasta nousevakuu!
Sekö se kuitenkin miuta rassaa, se ettäs on nousevakuu? Kun tuntuu ettäs ain on tainut olla nimenomaan toi nouseva möllijäinen tuolla Taivahankannella voimissaan kun meikä Mummero yönsä lyhykäiseksi, kovin lyhykäiseksi "jättää". Nytkin on takana noin kolmen tunteroisen yöunoset! Jee, hypin täällä koissain "riemusta kattoon asti! Jee!
   Kauhulla ajattelen skennaariota et olisin jossakin töissä tällä haavaa! Huh, olisipas siin yhtälöä kerraksensa. Mitähän tulisi työmoraalista kera simmuin aukipidon kun epäilempäs vaine ettäs jossain vaiheessa päiväsyvännä alkaa Mummeron simmut tippumaan... Ja vaik saisinkin/saankin simmuin auki piettyä niin tottahan toki tämä valvottu yönseutu kostautuu vähintäänkin tarkkuuksien ja tarkkaavaisuuden herpaantumisella. Ei siis ole mitään takuuta enää myöhemmin iltapäivällä ettäs esim. rihma osuisi takuuvarmasti silmäneulaan tahi ettäs jokin muu vastaavan lainen tarkkuutta vaativa toimi olisi tehtävissä ilman et simmuin harittasivat ja loisivat vaikkas kahta kuvaa verkkokalvollein yht´ aikaa.
   Jotenka sankken mielenkiintoinen päivä on Mummerolla tällä ejessään. Vasiten kun tiedän että hommaa olisi monen moista edessäni tänäänkin. Suurempaa ja pienempää tarkkuutta vaativaa. Ja ettäs kaiken lisäksi pitis kyetä pitämään aivot nämä somat, ihan ikiomat, kaikessa täsä menossa mukana terävänä kuin partaveitsi.
Muutamia ajatuksia vaativia asiainhoito hommelia on tiedossa. Samaten tuolla iltapäivän tunteroisina pitis hypätä Hepo Hopian selkään ja karauttaa ainakin entisille kotikonnuille asti - mieluummin viel hivenen pitemmällekkin. Ja kun tiedostan että olen noin muutoinkin ratin taakse nukkuja - vasiten iltapäivän tunteroisina.... Oh-ho, siinäpä sitä on kiva yhtälö tälle päivää.
   Voisin tietty vetäistä esim. ennen ajoon lähtöä pienet nokoset mutta kun ei millään passaisi sillä tiedän sen jotta jos niihin sorrun niin se sit kostautuu seuraavana, tulevana yönä sillä ettäs Mummero tämä kömpii vällyin lämpimien väliin sankken myöhä tahi sitten pahimmassa tapauksessa en olleskana... Jotenka olisi ihan vanhaa viisautta vaine pinnisteltävä ja piettävä ittesä valveilla väenväkisin. Vaikas laittamalla ne kuuluisat tulitikkuset simmuihin niiden auki pitämiseksi. No, ei kuiteskaan. Ei ihan oikiasti - tämä oli vain sellainen vertauskuva...
   Luojaani, Ukko-Ylimmäistä, kiittelen syvään kumartain ettei miulle ole täällä samaisen katon alla, Humisevallaharjulla, ketään toista vakituiseen asuvaa henkilöä. Ei ole sitä pedinlämmittäjää, ei kanssa eläjää. Olisi se kauhu hälle joka täsä vierelläin samaan suuntaan kulkisi kun mie hyppään näin kesken yötä ylös vällyin alta ja hyvässä lykyssä ( kuten tänäkin "aamuna", yön tunteroisina ) viel mennessäin ne petivaatteet sieltä sängystäin mennessäin poies vien; laittelimma tänäänkin liinavaatteet pesukoneeseen pyörimään ja viskasin samointein petivaatteet ulos tuulettumaan. Sitten lykin radion auki ja aloin surruuttamaan blenderillä aamusmoothietani.
Olisipas täsä jolla-kulla aikas lailla siedettävää, tälläisessä "hullunmyllyssä" josa ei sen siunaamaa rauhaa saa. Ensin ehtoon puolla kukun myöhä kun ei vaine Uni-Jukka kylähän tule ja sit aamu puolla nousen jo ennen kukon korian kiekaisua! Kovin jäisi kumppaniltakin unoset sitkeät vähiin.