Joo-o, sitä kun olen taasen tuolla Töissä, työmaa-rintuussa hommissa, ni siellä kun sitten pääsen "toteuttamaan itteeni" erinäisin "taidoin" niin tässäpä muutamia siellä tekemiäni leivonnaisia - tai siis leivonnaisten kuvia vaine...
Kaikkea en suoraan sanottuna vaine kerkiä valokuvaamaan vaik´ kuin haluaisinkin, kun on hivenen kiirusta välleen... Tänäänkin tein esim. pomoni valmiiksi tekemästä kakkupohjasta sellaisen Kampsikkaisen vattu-valkosuklaa naked-kakun. Sitten neuvoin, ja tein sit lopulta loppuun asti valmiiksikin, suolaisena ( lakton ) pellisen Kinkkupiirasta ja pienet, pyöreät piiraat lohesta sekä vuohenjuustosta. Sitten leivoin tavalliset ( maidottomat ) Kierrepullat, amerikkalaisittain katetun Persikkapiiraan ja ranskalais-tyylisen Sitruunatortun. Ja kaikki ilman valokuvausta... sääli sillä olisihan se hyvä olla "meriittiä" itsellä tallessa tekemisistään... joo...
Kirsikkainen rahkapiiras, lakton.
Vadelma-kampsikkajuustokakku, lakton.
Mansikka-ruusu(aroomi)juustokakku, lakton.
Dallaspullat.
Itse pullat maidotonna mutta täytteessä maitoa; lakton.
Persikka( uuni )juustokakku, lakton.
Sitruuna-lakritsajuustokakku, lakton.
Mennä endinä oli synttäripidot Töissä ja tein sinne muutaman kakkusen...
Mustikka-valkosuklaajuustokakkuja tein kaksi tsipaletta. Lakton.
T - tupla-i - kerien -kaffeekakku, maidoton.
Perus-mansikka-kerma täytekakkuja tein myöskin kaksi kappaletta.
Pohja gluton. Kreta ja tuorejuusto välissä, sekä päällä oleva kreta, lakton.
Kampsikka-vattu-juustokakku, lakton.
Nämä on nyt näitä ns. tavallisimpia ( poikkeuksetta lakton, ja aika mukavasti jo myöskin gluton ) mitä tulee tehtyä ns. päivittäin. Muttas kuten kerroin esim. tuossa "Hannah´n Maapähkinävoikakku" -ohjeen ohessa jo aikaisemmin niin teemme/teen myöskin ns. erilaisiakin leipomuksia erilaisiin tarpeisiin. Vegaanillisia, kananmunattomia, maidottomia, yms.. Milloin mihkäkinlaisia - etenkin jos asiakas tilaa jotahin tiettyä, kyselee vasiten jotahii vaikka itselleen tilaten kotiinsa tahi sitten vaikka johkin tilaisuuteen meillä pitäen kemujaan ja kokouksiaan... Ole/mme "avoimia" erilaisiin tarpeisiin.
Sekä tietty kotonakin, joskus, aina, jotahii....
... viimeisimpänä eilennä Perunaliepuskat Kaiketonna, toissapäivänä Kaikettomat "ruisleipäset", jne..
Näihinkin Perunaliepuskoiden ohje on tosi helppo kun näihin menee peräti "monta" aineosasta: pottuja, hiven gluton jauhoja ja sitten viellä lisäksi vettä...
Ps. Lisäänpäs tähän muutaman viel lisää... viime päivinäni tekemiä herkkuja...
Suklaa-Minttujuustokakku, ns. normaali koska pohjanaan ja koristeina olevissa minttusissa kekseissä on laktoosiakin...
Sitruuna-Kampsikka-Brita, lakton.
Sitruuna löytyy täytteestä niin raastettuna kuorena kuin myöskin maitorahkasta ns. kauppa-valmiina.
Puolukkainen Suklaamoussekakku, lakton.
Puolukka on hillona välissä ja mousse on tod. tehtyä moussea eikää mitään kretaa joka on vaine värjätty esim. kaakaolla.
Valkosuklaa-Mustikkajuustokakku, lakton.
Tällä kertaa pohjanaan ihan "seka-sikiö"; laittelin kaik´ Töistä löytämäni tummat keksit sekaisin ja tein niitä keksipohjansa.
Muttas sitten nää... Voihan räkä!
Nää ovat Sarjassamme, tapahtuipas kerran eräänä päivänä Töissä:
Älä (koskaan) tee kuten minä teen...
muista; ohje on ohje, ei tarkkaan noudatettava sääntö - sovella tyttö-hyvä, sovella...
En koskaan, iku-kuuna-päivänä, ole viel "saanut" Tuulihattuja epäonnistumaan - kunne nyt, tänä kyseisenä kertana, kyseisenä päivänä!
Voihan... kökkö!
Onni onnettomuudessa kuitenkin kun se tuo pääkoppa viel "pelaa" sen verta ( + pomon ihanat ideat ) että näistä "LÄTTÄhattuista" sain sit loppuin lopuksi koottua kauniita, maittavia, ja ihan sopivasti suuhun meneviä TuulenTUPIA
Ihan tavalliset Voisilmäpullat - maidotonna tietenkin... kuitenkin.
Ja viimeisimpänä sitten tälläinen Porkkanakakku josa on välissä ja päällä ( tuon appelsiinisen tuorejuusto-tomuski-täytteen ja kuorrutuksenkin alla ) itse tekemäni appelsiinicrude elikkäs -tahna. Lakton.
tiistai, 9. heinäkuu 2019
Kommentit