( Gluteeniton, maidoton, sokeriton. )

2016.9.14.%20Porkkanalaatikkoa%20%C3%A1%


Nokare rasvaa tai loraus öljyä.
1dl vettä.
1dl riisiä
5dl riisimaitoa ( tai vettä )
4-5 ISOA porkkanaa.
Ripaus valkopippuria ja mustaapippuria.
Ripaus suolaa ( jos haluat käyttää )

- Laita kattilan pohjalle rasva sulamaan.
- Lorauta vesi perään kun rasva on lämmennyt ( älä käristä/ruskista rasvaa! .
- Kun vesi on lämmennyt lisää riisit.
- Kun riisi on imenyt lähes kaikki vedet - lisää riisimaito tai vesi.
- Anna kiehua puuroksi.
MUISTA hämmentää vähä-välleen ettei puuro kuraha pohjaan!
- Pese, kuori ja raasta porkkanat aikas hienojakoisella raastimen terällä.
- Rasvaa sopivan kokoisen uunivu´an reunat.
- Sotke riisipuuro, porkkanaraaste ja mausteet sekaisin sekä kaada "seos" uunivuokaan.
- Paista n.+175´C kiertoilmauunissa - kunne nesteet ovat imeytyneet ja laatikko saanut pintaansa kauniin ruskehtavan värin.

Jos laitat laatikon päälle kannen tai folion niin laatikko jää ilman kaunista ruskehtavaa pintaa ja se jää vetisemmäksi - menee kauemmin kunne laatikko on valmista.