Käväisin aamusella naapurin mummon ovella antaa hänelle maistiaiset aamusella leipomistain Kaikettomista Leipäsistäin, joululahjaksi Piippariset sekä joulukortinkin; hyvät joulut, huomenna lähden.
   Tänä pänä pakkasin kimpsuin ja kampsuin kasaan jättäin vaine aamusella tarvittvat kamat viel esille ja saatavillein.


2023.12.7..jpg

    Pakkasin Piiparkakkujen elementit ja kaik yksilö Piipparitkin nätisti turvallista kuletusta varten valmiiksi ( hyvä on säästää muutosta tyhyjiä laatikoita "kaiken varalta" taltehen ) - huomenna sit mennään.

   Tuli soitto majapaikastain; voi olla altistus syyhyyn.

   
Arvatkaas kuin "ilosta" hyppeli Mummeli tää piskuinen?!
Kuin monta kertaa olenkaan taasen ollut jo menossa täsä vajaan viikon sisällä seuduille entisie, kuin monesti perunut sen tään syyhyn takia?!
Kuin monta kertaa olen lähettänyt viestin ja siirtänyt lupaamani aikaa kahdella ihmiselle jotka odottvat -mökkejään jo noita?
Kuin monesti olen yhdelle ystävällein lähettänyt viestin ja ollahan soiteltu, ettäs milloin tulen - nähtäisiinkö; olisiko se viisasta vahi eikö olisi....?
Kuin hääty perua miun menot kahteen sukumme juhlaan - kun on tää tartunta.
Kuin piti perua Sukumme Mummon tykönä käynti kaksikin kertaa - kun on tää tartunta.

   Niinpä - muttas olisiko tästä jotahin hyvää, kaiken tuon negan sijalta?
   On.
Enpäs muista milloin olisin viimeksi puunannut sänkyin puti puhtahaksi vajaan kahden viikon aikana jo ainakin kaksi jos en ihan kolmekin kertaa! Luulisi tuon vähemmästäkin kaikkoavan.... moinen mönkijäinen.
Tulipahan tyynykin vaihdettua ennen aikojaan uuteen ja puhtahan.... kuhan ei siihen uusia Ökkö-Mönkijäisiä möngi....
Onpahan Itulaatikkokin taasen perinpohjin puhdistettu ja puunattu.
Jne., jne..
    Luulisi kait tuota et kohta on koti niin kliininen, niin kliininen, ettäs vähemmäsäkin jokin Ökkö-Mönkijäinen, jos ei tää entinen, pesiytyy sitten vuorostansa tänne!!

   
Hitsi et kyrsii!
Työt kusee. Ansiomenetyksiä tulee takkiin niin et ropisee!