... Humisevanharjun Hildan kera.
2,5rkl taikinajuurta
2,5rkl taikinajuurta
n.2,5dl vettä
3(-4)dl vaaleaa gluton jauhoja
1tl suolaa
2rkl ruokaöljyä
- Ota taikinajuuri lämpiämään leivontakulhoon ja sit myöhemmin hajoita se sekä aloita taikinan teko lisäämällä siihen vähitellen vaikka yht.1dl vettä.
- Jatka tätä lisäystä vuorotellen jauhojen ja veden kera kunne olet saanut aikaseksi sopivan kimmoisan ( ei löysä ei "kivinen" ) taikinan.
- Ota taikinajuuri lämpiämään leivontakulhoon ja sit myöhemmin hajoita se sekä aloita taikinan teko lisäämällä siihen vähitellen vaikka yht.1dl vettä.
- Jatka tätä lisäystä vuorotellen jauhojen ja veden kera kunne olet saanut aikaseksi sopivan kimmoisan ( ei löysä ei "kivinen" ) taikinan.
Ennen viimeistä jauhojen lisäystä laita sekaansa suola ja ruokaöljy.
- Anna hivenen aikaa taikinan tekeytyä, turvota ja kumoa se sit jauhoitetulle leivinpaperille.
- Levitä taikina tuo käsin haluamaasi muotoon; joko pieniksi leipäsiksi tahi näin kuten mie nyt tein, yhdeksi isommaksi.
- Levitä taikina tuo käsin haluamaasi muotoon; joko pieniksi leipäsiksi tahi näin kuten mie nyt tein, yhdeksi isommaksi.
- Jaa Teeleipäsesi taikinarullalla ns. valmiiksi palasiksi ja pistele kaarukalla reikäiseksi.
- Paista kiertoilmauunissa +200´C kunne valmista on - ei mene kauaa aikaa.
Sivauta verekseltään lämmitä leipärasvaa tahi jotahin öljyä, levitettä, tms., yllensä ja nauti.
Ps. Taikinajuuren tilalta käy n.3tl leivinjauhetta.
Suolaa tietenkin voi laittaa maun mukaan lisääkin. Tähän määrään esim.1,5tl ( itsellein menis alle 1kpl teelusikallisenkin... )
Sivauta verekseltään lämmitä leipärasvaa tahi jotahin öljyä, levitettä, tms., yllensä ja nauti.
Ps. Taikinajuuren tilalta käy n.3tl leivinjauhetta.
Suolaa tietenkin voi laittaa maun mukaan lisääkin. Tähän määrään esim.1,5tl ( itsellein menis alle 1kpl teelusikallisenkin... )
Kommentit