... Humisevanharjun Hildan kera.

311328304_797672858147739_60516776875723

2,5rkl taikinajuurta
n.2,5dl vettä
3(-4)dl vaaleaa gluton jauhoja
1tl suolaa
2rkl ruokaöljyä

287706203_1115137859111755_4703651234998

- Ota taikinajuuri lämpiämään leivontakulhoon ja sit myöhemmin hajoita se sekä aloita taikinan teko lisäämällä siihen vähitellen vaikka yht.1dl vettä.

311336135_2374018799418722_6993283633589

- Jatka tätä lisäystä vuorotellen jauhojen ja veden kera kunne olet saanut aikaseksi sopivan kimmoisan ( ei löysä ei "kivinen" ) taikinan.
Ennen viimeistä jauhojen lisäystä laita sekaansa suola ja ruokaöljy.
- Anna hivenen aikaa taikinan tekeytyä, turvota ja kumoa se sit jauhoitetulle leivinpaperille.

311380508_1104746870158450_6768350054331

- Levitä taikina tuo käsin haluamaasi muotoon; joko pieniksi leipäsiksi tahi näin kuten mie nyt tein, yhdeksi isommaksi.
- Jaa Teeleipäsesi taikinarullalla ns. valmiiksi palasiksi ja pistele kaarukalla reikäiseksi.
- Paista kiertoilmauunissa +200´C kunne valmista on - ei mene kauaa aikaa.

311247066_477031711026049_34814870023376

Sivauta verekseltään lämmitä leipärasvaa tahi jotahin öljyä, levitettä, tms., yllensä ja nauti.

   Ps. Taikinajuuren tilalta käy n.3tl leivinjauhetta.
Suolaa tietenkin voi laittaa maun mukaan lisääkin. Tähän määrään esim.1,5tl ( itsellein menis alle 1kpl teelusikallisenkin... )