Noin viikko sitten oli tilanne Hotelli Helpotuksessain tällainen:

88112820_3078960292137356_43563939182673

... ja tunnelmat mielessäin sit vastaavasti tällaiset:

"Täällä naamallahan ( facea tarkoitin ) saapi kirota? Eiks saakin?
Juurikin vävyin korville ( soitin hänelle ) kiroa-rätkäytin; mie?! ( ihminen joka ei ihan "hevy´llä" kiroa! )

Vit.. , per..., saat....!!!!!
Miten sitä tunteekaan ittesä mitättömäksi ja saamattomaksi kun on tällänen tynä!
Tuonne säkä-korkeuteen ( 290cm ) pitis yltää suojaamaan laipio roiskeilta; maalaamaan tod. näk. kyl yllän kun maalipensselissä on sen verta vartta mut et suojaamaan?
Tikapuut kun eivät mahu vessaan, eivätkä vasiten pöntön ja seinän/kaapin väliin!
Taasen piti kysyä vartta pidempää; nyt sit vävyä apuun. Voi et kyrsii!!
Homma jonka vois ja osais itte tehhä mut kun ei ole vartta, on vaine tynä."


   Onneksi mennyttä aikaa tuokin hetki elämästäin jo on - näin jälki käteen aikaa tuotakin ajatellen ja sanoin.
   Niinhän siinä sitten kävi ettäs vävy kävi suojaamassa tuon "viimoisen" nurkkasen papruilla, kun pituutta hällä "hivenen" enempi on kuin mitä miulla.
Naapurini, yssi heistä, sit vosekki tirkkoin sen nurkkauksen maalilla kunne suojat ensin poistin ja isse vosekin kaikki muut laidat siistiksi.
Mut jos... olisin isse ollut "puikoissa" niin olisin kyl hivenen tarkempaa jälkeä tehnä siihen viimeiseenkin nurkkaan mutta "ei ole lahja-hevosta suuhun katsominen"; kiitin kauniisti ja kehuin. Pitää nenga olla tytyväinen ettäs yleensäkin apua saapi/saan ja yleensäkin se ettäs joku VIITSII auttaa! Hyvä hyvyttään. Sen kummemmin esim. kysymäti ettäs mitä maksat, samalla henkkevän veolla kun kysäisee apua johkin hommeliin piskuiseen...


   No, kun näin sain sitten uuden, uutukaisen, maalin ja värin "hotellini" pintaan niin enhän mie sinne enää sit kelpuuttanutkaan tuossa taustaseinällään ollutta entistä taulua. Se oli väärän värinen, liian beissi - ja kun miulla on nyt nimenomainen tarkoitus esim. tällä manttelin-harmaalla ( maalisävyn nimi tuo on "mantteli" ) murtaa tuota vessassain vallitsevaa "joka kohtaista" beissiä! Olen niin lopen kyllästynyt siihen... ja muuallakin täällä Humisevallaharjulla vallitsevaan beissiin! Beissiä siellä, beissiä täällä - ja tuollakin...
Beissiä kun olivat valinneet tänne, tään asunnon rakennusvaiheessa, jokahiseen paikkaan ( tapetit, kaakelit niin seinillä kuin lattioillakin, työtasojen pinnat, lattioiden lamellit ) tään asunnon entiset asukkaat ajatuksella: "Ei oteta harmaata. Vaikka se onkin nyt muotiväri niin ei siltikään. Beissiä meille - se on ajatonta..."
   Niin... siis... siksipä sitten aloitin taulun sopivaisen etsinnän mie.
Koko kulki mielessäin mukaan. Pysty-sellainen mielellään ( entinen kun oli pitkulainen... ).
Turhaanpa harasin. Kyllä tauluja löytyy ja sopivaisen kokoisijakin muttas ne kuvat. Ei, niistä ei miun mielehen mikään ollunna. Tietty; en Maailman Ääristä asti etsinyt muttas sen mitä nyt kuljin ja kiersin täsä välillä...
   Onneksein tajusin tään löytämättömyytein jälkehen katsastaa netin ihmeellistä maailmaa ja sfääreistä noista löytyikin ideoita oivallisia:

tranh-ve-hinh-ve-hoa-huong-duong-bi-ngan


phat-sot-voi-99-hinh-xam-bo-cong-anh-an-

Näissä on ideaa?! Näitä voisi...


   Kauppaan äkkiä. Paperia ( kartonkia ) miulle-heti-nyt-näin... ja tänä aamuna sitten heti piirtämään kunne simmuin auki sain.
   Se oli sitten eka kerta kun "kelpuutin" issein oikeestaan ihan kokonaan ( muutamaa yksityiskohtaa vaille ) piirtämään suoraan tussilla! Lyijäriä vaine jossain kohissa hahmotuksiin ja sitten tussilla kaik loput. Ja se ettäs en käyttänyt nyt varjostuksia olleskana. Vaine "pläkki", ja se siitä. Finito. Jee. Hyvä mie!
Tällainen tästä sit nyt tuli. Kopioidut ideat muttas miun toteuttama, "soveltama" ja issein näköiseksi tekemäin:

2020.3.10.%20Vessan%20taulu%20%282%29.jp

Ja tältä se sitten nyt näyttävi tuolla valmiissa Hotelli Helpotuksen seinällä:

2020.3.10.%20Vessan%20taulu%20%281%29.jp

   Ähät-kutti! Olempas sankkevan tytyväinen. Niin tuohon piirustukseeni, sen ideoihin ( kiitos hänelle/heille jotka ne alkujaan ovat kehitelleet ) kuin myöskin siihen ettäs sain tuolla "manttelilla" murrettua beissin ylivaltaa, sekä ITSEENI!
Hitsi että saan mie edes jotahin aikaseksi vaik kuin tuolloin alussa, ja nytkin, ranteessain onkin tukilasta ja kyynäreessäni painoside...
Hyvä mie!