Kolme vuotta olen mielessäin suunnitellut taikinaa...
tänään alkoi tehdä mieli...
ja sit leipasin - Tillikoita.
Korvatillikoita Kaikettomina.
Maidottomat, gluteenittomat, hiivattomat, Erytritolisokrulla....
2kpl kananmunia
3/4dl Erytritolisokrua tai muuta vastaavaa imelää...
5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3tl leivinjauhetta
sopivasti kaardemummaa
50g kasvisleivontarasvaa sulatettuna
2,5dl riisimaitoa tai muuta nestettä
-
kasvisleivontarasvaa
Erytritolisokrua tahi jotahin muuta sokrua
Ceylonin kanelia tahi jotahin muuta kanelia
-
kananmunaa
jotahin sokrua viel pintaa varten
- Vatkaa kananmunista ja sokrusta kestävä vaahto.
( Voit kirjoittaa vaahdon pintaan sillä vaahdolla vaik oman nimesi )
- Lisää joukkoon käsin lusikalla käännellen osa jauhoista, leivinjauhe ja kaardemumma.
- ...sitten sulatettu rasva...
- ...jauhoja ja "maitoa"/nestettä...
- ...sekä kaik loput jauhot sekä nesteet.
- Laita pöydälle leivinpapru ja levitä siihen taikina ensin nyttösin.
Kauli sitten nämä nyttösten kasat kaulimella levyksi.
- Levitä veitsellä taikinalevylle notkeaa leivontarasvaa...
... ripotelyy mielesi mukaista sokrua ja kanelia.
- Käännä taikinalevy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäin ja pilko rulla noin 12kpl Puustiksi.
- Painase Puustien keskelle sormilla "notko".
- Voitele Tillikat kanamunalla ja ripotelyy sokrut Tillikoiden päälle.
( Itse en voidellut enkä laitellut sokrua joten ulkonäkönsä on siksi tällainen hivenen kalpianlainen. )
- Paista Tillikat kiertoilmauunissa +170-180´C kunne ovat kypsät.
Kypsyyden tunnet pohjasta tahi sit tuoksusta joka leijailee lävitse tupasi.
Kommentit