... Ystävät, Hyvät, Rakkahat miun, taasen täsä tänään olivat tyköni. Kaik Majani Matalaisen silloiset naapurit jotka siellä assuissain vierelläin asustivat. Sitä varten sitten täsä mennä viikolla aloin leipoa ja pakertaa erinäisiä tarjottavia suuhun laittaa kunne kasassa olisimme.

Täsä näitä:


1%20%283%29%20%E2%80%93%20kopio.jpg

   Kaikettomat Sulkaamuffinit jotka sitten kekasin lopulta laitella tarjolle tälla viisiin juurikin mennä viikolla yhdeltä kirpparilta ostamaani muffinitelineeseen. Saan tästä samalla kauniin pöytäkoristeen - silmillekkin iloa.

30264526_1894347560598641_57174723443147

4 kananmunaa
2dl Erytritolisokrua
200g kasvisleivontarasvaa
3dl mantelijauhetta
3dl Viljatuotten tummaa jauhoa
2dl vettä
100-125g mantelirouhetta ( tai kookoshiutaleita )
100g suklaata
4rlk kaakaojauhetta
4tl leivinjauhetta
2tl kaardemummaa

- Rouhi suklaa.
- Sulata leivontarasva.
- Vatkaa kananmunat ja sokru kestäväksi vaahdoksi.
- Lisää vaahdon sekaan keskenään sotketut kuivat ainekset sekä...
- ... vesi, sula rasva että suklaarouhe.
- Sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Jos tuntuu että on liian tiivistä taikinaa - lorauta hivenen vettä lisää sekaan.
- Annostele taikina 16kpl Amerikan muffinivuokaan.
- Paista kiertoilmauunissa 180´C n.15-20min.
- Koristele mielesi mukaan ja nauti.


1%20%284%29.jpg

   Kaiketonna Rättänä elikkäs Mustikkakukkonen sekä siitä hivenen ylijääneestä kuoritaikinasta tehty ilta- ja aamupala Mustikkamuruseos, että viel täysin sokerittomana pienet Mustikkakukkoset.

1%20%282%29%20%E2%80%93%20kopio.jpg

IMG_0007.jpg

375g kasvispohjaista leivontarasvaa
n. vajaa desi Erytritolia ( sokrun voi jättää kokonaan poskin )
n.6dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
n. 1,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
2-3tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 1l mustikoita
n.1dl Erytritolia ( voi jättää kokonaan poiskin )
KORKEINTAAN 3rkl perunajauhoja

-  Pehmitä leivontarasva vaikka mikrossa.
- Lisää sekään mahdollinen sokeri ja sitten muuta ainekset.
- Vaivaa käsin taikinaksi niin että se on helposti muotoiltava; lisää joko hivenen vettä jos on liian tiivistä tahi sitten lisää jauhoja hivenen lisää jos taikina on liian nestemmäistä vielä.
- Muotoile haluamaasi astiaan, vuokaan, pataan, tms. n.2/3 osasta taikinaa pohja ja reunat.
Itse käytän pohjapaperellista irtopohjavuokaa jonka reunat sitten voitelen kasvispohjaisella leivontarasvalla. Saa hyvän muotoisen, helposti vu´uasta irrotettavan Rättänän.
- Sekoita mustikoihin mahdollinen sokeri, ja perunajauhot.
- Kaada mustikat vuokaan taikinan syliin. Ja kaada myäs sieltä astian pohjalta ne loputkin sokrut sekä pettujauhotkin seinne mustikoiden ylle, mukaan!
- Muotoile lopusta taikinasta tiivis, aukoton, kansi kukkoselle.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne on kypsä ja sopivan värinen pinnaltansa. Menee jotahin n.20min...


1%20%285%29.jpg

   Suklaiset Browniet jotka oikeesti pitimmä olla Red Velvet-browniet muttas ei ollut elintarvikevärin punainen tarpeeksi punaista ainesta. Olisi pitänyt varmaan koklata pasta-aineksen väriä...

1%20%286%29.jpg

300g kasvisleivontarasvaa
300-400g suklaata
8 kananmunaa
5dl Erytritolisokrua
yhteensä 6dl jauhoja
   itse käytin noin 0,5dl Jytten tummaa jauhoa
                    noin 0,5dl Jytten vaaleaa jauhoa
                    2dl Viljatuotteen tummaa jauhoa ja
                    1dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
   tästä tulee siis yhteensä mutta pitää ottaa huomioon että Jytten jauhot turpoavat aikas lailla....
4tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
   sitten vielä laitoin ( kun sitä Red Velvettiä tähtäsin ):
                     1rkl omenaviinietikkaa
                     1tl ruokasoodaa ja
                     aimo annoksen punaista elintarvikeväriä ( käytä sie sitä pastaväriä jotta saisi kenties paremmin punaista.... )
Päälle:
400g tuorejuustoa tai muuta maidotonta tuorejuustoa korvaavaa ainesta
2 kananmunaa
3/4dl Erytritolisokrua

- Sulata leivontarasva ja pilko sekaan suklaa sulamaan - sulata pikkuhiljaa.
- Vatkaa kananmunat ja sokru kestäväksi vaahdoksi; saat kirjoitettua pintaansa kirjaimia.
- Lisää sekaansa keskenään sekoitettuja kuivia aineksia sekä...
- ... rasva-suklaa seosta vuorotellen.
- Ja sitten viel täsä josain välissä omenavinietikka että elintarvikevärikin.
- Sekoita loppu puolla käsin taikina tasaiseksi massaksi.
- Levitä leivinpaperiselle leivinpellille.
- Vartkaa tuorejuusto notkesksi.
- Lisää sekaan kananmunat ja sokru - sekoita massaksi.
- Kaada päällysmassa taikinan ylle.
- Vedä vaikka veitsellä eri suuntaisia vetoja piirakkamassan lävitse niin että alla oleva taikinamassa sekoittuu osaksi pinnan kera sekaisin - ja päin vastoin.
- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne pinta on saanut sopivasti väriä. Jos tuntuu että pinta ruskistuu liikaa - laita yllensä leivinpapru suojaamaan piirasta ja jatka edelleen paistamista.
- Kopase välleen tikulla, veitsellä tms. piiraan keskeltä onko jo kypsää.
Muista kuitenkin että piiras saapi olla keskeltä valmiina aika huokoinen, liki kostea vielä - mutta kypsä siltikin. ÄLÄ siis KUIVATA muttas paista kuitenkin kypsäksi!


IMG_0003.jpg

   Välleen henkken pitimeksi eilennä tein brotskua käärittynä pekoniviipaleisiin. Brotskut maustoin musta- ja valkopippurilla, valkkarilla, kurkumalla ja hivenen suolalla. Täysjyväriisit maustoin curry´lla, kurkumalla ja suolalla. Koko helahoidon haudutun uunisa sil aikaa kun touhusin täysin muuta huushollissain...


   Kaikettomien pizzojen takoa monessa osasessa kuvattuna;

IMG_0011.jpg

Yllä kasvispizzaan 1kpl parsakaalia ja n.1kpl purjoa - alla 1kpl kesäkurpitsaa, 1kpl kahta eri paprikaa, 1kpl tsipulia ja sit viel 2kpl jalopenoa.

IMG_0013.jpg


IMG_0018.jpg

Pizzataikinan tekoa. Tästä näkyy kuins taikina valmistuissaan irtoaa kätsästi laivontakulhon reunoilta irti kunne valmista on.

Pohja:
7dl vettä
aimo loraus neitsytoliiviöllyvä
n.2dl hirssijauhoja
1dl Jytten tummaa jauhoa
1dl Jytten vaaleaa jauhoa
4rkl Psylliumia
4tl leivinjauhetta
( lisää vielä n.2dl sokerijuurikaskuitua jonka itse nyt jätin poies mutta se antaisi/antaa tähän pohjaan hyvän rouheuden )

- Lorauta veteen öljy.
- Sekoita sekaan kaikki loput ainekset ja vaivaa taikinaksi.
- Levitä leivinpaperiselle pellille.
- Esipaista n.5-10min. kiertoilmauunissa +200´C::ssa.

IMG_0015.jpg

Pizzapohja 5-10min. esipaiston jälkeen valmiina täytettäväksi aineksilla.

IMG_0017.jpg

Kasvispizzan täytettynä.
Lisäsin viel pohjalleen paserattua tomattia chilillä n.200g. 258g Kidneypapuja, 140g ananasta pieninä palasina 4kpl tomaatteja viipaloituna ja sit viel pinnalle puolet isosta VioLife for pizza -juustopaketista; noin... ehken... 200g.

IMG_0022.jpg

Täsä koko komeus juuri uunista ulos tulleena.

IMG_0019.jpg

Lihaisa MÄTTÖ-pizza täytettynä ja juuri uunista ulos tulleena. Todellakin siis LIHAISA pizza. Ainuana kasviksena yssi ainua tavan tsipuli. Muutoin laittelin pohjallensa paserattua tomskua chilillä n.200g. Sekä n.400g jauhelihaa, 400g pekonilihaa, 200g kebabia, 230g savukinkkua ja n. 100g peperonimakkaraa.
Ja sitten ylleen viel n.200g Violifen for pizza-juustoa sekä toiseen päähän laktoositonta Auran sinihomejuustoa 150g niitä vierahia varten jotka siitä diggaavat.

IMG_0024.jpg

   Olipas muuten hyvää tuon sinihomejuuston kera mutta olipas myös aika mättöä! Huh! Tuntui ainakin miulle olevan aivan liikaa "tavaraa" pizzassa moisessa kun en ole nytten pitkään aikaan paaston aikana syönyt mitään lihaa saati sitten muutoinkaan muuloinkaan oikeestaan olleskana. On siis... sanoisinko peräti näin... ketään taasen erikseen sorsimati ettäs... aika miehiselle miehelle ehtaa tavaraa syötäväksi!


1%20%289%29.jpg

   Ns. juustokakkusen teon aloitin tekemälklä siihen ihan ensteksi sulkaiset koristeet jo viikolla.

IMG_0030.jpg

Sitten "pläjaytin" itse kakkusen kasaan eilennä aamulla...

IMG_0005%20%E2%80%93%20kopio.jpg

... ja tänään teinmmä sit koristeet yllensä. Tosin kuten kuvasta täsät näkyy niin ne ei oikein onnanneet. Surku. Tarkoitus "oli hyvä kymmenen... tulos oli huono - jotain".

Pohja;
saman suuruisiin, kokoisiin, juomalaseihin...
ensimmäiseen; 2 kananmunaa
toiseen lasiin saman verran Erytritoli sokrua ja
kolmanteen lasiin saman verran kuivia aineksia yhteensä; mantelijauhoja, pettujauhoja, kaakaojauhetta ja 2tl leivinjauhetta.

- Vatkaa kananmunat ja sokrut kestäväksi vaahdoksi.
- Sihtaa kuivat ainekset sihdin lävitse vaaahdon sekaan.
- ÄLÄ VATKAA vaan nostele varoen käsin taikina tasaiseti sekaisin.
- Paista kiertoilmauunissa +175-180´C kunne pohja on paistunut kypsäksi - alkaa irtoamaan voidellusta, leivinpaprulla pohjustetun irtopohjavu´ uan reunoilta.
- Jäähdytä.
- Laita irtopohjavu´vaun pohjalle leivinpapru.
- Laita kakkupohja paprun päälle vuokaan - suojaa reinat irtoreunoilla tms. jos siul on sellainen tapana...
- Kostuta todella vahvalla kaffilla tahi sitten muulla haluamallasi maulla, kevyelti. ÄLÄ KASTELE LÄVITSE!

Täyte:
3prk Irish cream & coffee maitorahkaa tai muuta kasvisperaistä tuotetta + wiskiä/rommia mauksi
3dl vispikermaa tahi muuta vastaavaa kasvisperäistä karma tuotetta
5 liivakkoa
2rkl vahvaa kaffia tahi muuta voimakas makuista maustekaffia
   Itse käytin Pauligin Chocokaffee -makua josta keitin ensin ihan oikian kaffin ja sitten kastelin sil niin kakkupohjan kuin
   sitten myös liotin liivakot siihen.

- Laita liivakot likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kreta.
- Lisää kerman sekaan rahka - nostele käsin sekaisin tasaiseksi massaksi.
- Kiehauta kaffi vaik mikrossa kuumaksi...
- ... purista liivakoist vesi poies ja...
- ... liota liivakot kuumaan kaffiin.
- Lisää liivakkoseos hivenen jäähtyneenä kerma-rahka seokseen KÄSIN.
- Levitä täyte kakkupohjan päälle. Tasoittele.
- Laita kakku viileään jähmettymään.

Päällinen:
1dl vispikermaa
1dl Erytritolisokerua
pari teelusikallista maustettua kaffijauhetta ( kts. yllä )
pari rkl kaakaojauhetta

- Kaada kerma, ja lisää muuta ainekset, kattilaan.
- Keitä kerma ainesten kera kasaan pikku hiljaa. Ns. kinuskiksi.
- Kun massa on tarpeeksi saostunut jäähdytä sitä hivenen.
- Ota kakku kylmästä ja kaada "kinuski" kakun ylle.
- Jos kinuski alkaa uppoamaan kakun sisälle niin kakku ei ole vielä tarpeeksi jähmettynyt tai sitten kinuski on liian kuumaa ja juoksevaa. Vuota tovi ja kopase uudelleen.
- Koristele haluamallasi tavalla.
- Tarjoile, nauti ja herkuttele.


IMG_0036.jpg

   Täsä "sivussa" laitoimma eilen ehtoolla aluille kevään ekat simaset. Nämä tulevat tyttäreillein miun. Täsä kun on ollunna tapana jo useamman vu´uen ajan ettäs mie teen heille simat ja sit vapun aikaan viel käyn leiposemassa sekä paistamassa munkitkin.
Tänä aamuna pullotin tämän siman pulloihin ja nyt sit ne vaine käyvät aikansa kunne vappuun kypsyvät. Hyvä jutska.

4l vettä
4 sitrusta
500 fariinisokrua
n.1/4tl kuivahiivaa
 ruskuja

- Kiehauta vesi kiehuvan kuumaksi kattilassa.
- Laita pestyyn, hygienia-puhtaaseen sankoon fariinisokru ja pilkotut sitrukset.
- Kaada kiehuva vesi kaiken tämän sekaan.
- Anna jäähtyä:
- Kunne sima on sormen lämpöistä, haaleaa, lisää sekaan hiiva liottain se seinne.
- Anna tekeytyä sankossa yön yli sitä ehtoon korvalla silloin tällöin kauhalla sekoittaen jotta hiivat varmasti sulaa sekaan ja sima pääsee käymään.

Aamulla:
- Sihtaa sima sideharsokankaan lävitse pienellä kannulla, kipolla tms. ammentain isompaan kannuun.
- Pullota sima tratin avulla pulloihin. Mielellään LASISIIN ja METALLIkorkkisiin pulloihin jotta kunne sima sitten tekeytyy, käypi, eivät pullot paisu liikoja.
- Laita jokahiseen pulloon ainakin 10kpl ruskuja.
- Vie pullot johkin viileään paikkaan käymään. Vaikkas, ulkovarastoon, kellariin, tms. paikkaan jossa se ei kuitenkaan pääse jäätymään. Tai sit vaikka jäälkaappiin.
- Ilmaa simapulloja aika ajoin kiertämällä pullojen korkkeja välleen hivenen aiúki ja sitten taasen kiinni - näin vältyt pullojen pohksahtelulta rikki tahi paisumasta muodottomiksi; jos olet pullottanut sittenkin muoviseen pulloon...
- Nauti noin kolmen viikon kuluttua vapun tiemeellä.
( Ps. sima on valmis kun KAIKKI pullon ruskut ovat nousseet pintaan ja pysyvät siellä vaik et olisikaan juuri ilmannut pulloa. )


IMG_0041.jpg

   Eilennä ehtoolla laittelin myös kaffeekupposia valmihiksi vierahiain varten ( viikolla taittelin niin kaffi- kuin ruokaliinatkin valmiiksi ) ja tänään sitten salaatin teon, kaiken loppusilauksen, kaiken viime koristelun, laittelun yms. jälkeen katoin pöytäsen tämän vimpan päälle.
Nyt passaa vierahiin tulla. Olkaatte höylin.

IMG_0024%20%281%29.jpg


   Lisäys jälkeen kutsujen päivän:
   Pitimmä miun laitella tuohon kasvispizzan sekaan myös nämä herkkusienet herkulliset muttas kun ne nyt satuin unhoittamaan joukostansa poies niin päätimmä tehdä niistä tänään itsellein ruokaa kera kaiken muun jämän mitä kutsujen valmistelusta jäi.

200g herkkusieniä
palanen purjon jämiä silputtuna
n. 30g peperonimakkaraa  pilkottuna pieniksi paloiksi
1kpl tomsku
pari oksaa persiljaa
n. 50g VioLife frpn pizza - juustoa

- Poista herkkusienistä jalat poise - tai mie ainekin poistin. En tiedä onkoo niin välttämäti tarpeellista muttas on ainahin helpompi täyttää...
- Silppua kaik ainekset ja sekoita keskenään sekaisin.
- Täytä herkkusienet massalla ja...
- ... asettele johkin paistovuokaan.
- Jos siulle jää massaa ylimääräisenä niin...

IMG_0006.jpg


IMG_0007.jpg

... ripotelyy loput veikas näin kaiken ylle.

IMG_0011%20%E2%80%93%20kopio.jpg

- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne paistos on kypsää syötäväksi.

IMG_0015.jpg

Täsä päiväni tämän ateria kokonaisuutenaan. Kera eilen tarjoamani loppu salaatin.
Tuli masu piskuinen täyteen. Huh - ja nam.


   PS. Olipas kivat kutsut, kemut, taasen. Näin Ystäviä, Hyviä, Rakkahia. Juteltiin asiasta ja asiain vierestä. Huuli lensi, jutunjuuri vaihtui. Iloittiin, rätkätettiin ja vaihdettiin kuulumisia.