Piiit-kästä aikaa "nopsat" Sämpylä-Pämpylät aamupalaksi á la Humisevaharju:

301051438_623550032533138_88897990457223

6kpl kananmunia
4dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
1dl rouhittua pellavansiementä
2rkl Psylliumjauhetta
3tl leivinjauhetta
6dl vettä

301496120_2055115294672870_7681259785096

- Vatkaa kananmunista kestävä, vaalea, kuohkea, vaahto.
- Napsauta kiertoilmauuni lämpiämään +160-170´C.
- Lisää sekaan kaikki kuivat ainekset perätysten ja...
- ... nakkaa vielä perään vesikin.

300885583_626324122446889_32251542883148

- Sotke massaksi käsin käänellen.
- Anna hiven aikaa taikinan turvota rauhassa.

301156379_7784679824940276_4804787660003

- Nostele ruokalusikkaa apuna käyttäin suoraan taikinamassasta sämpylät pellille haluamassasi koossa.
- Paista kunne valmiiksi ovat paistuneet: hiven väriä pintaansa saaneet ja sopivasti kumajavat pohjasta kun sieltä nakuttelet.
- Halutessasi mausta jollahin; vaik perin suomalaiseent tapaan suolalla tai fenkolilla, kuminalla, persiljalla, siemenillä....