No niin, aloitetaanpas.... Tässä taasen noin kolmen kuukauden leipomuksia - tai siis osa niistä.
Maukas, pikku suolainen ( suolaa en lisää koskaan leipomuksiini, etenkään ns. suolaisiin, kun niiden aineksista tulee leipomuksiin jo riittämiin tätä kyseistä ainesta ), sipuli-kinkkupiirakka. Aineksissa vähintään tavansipulia, valkkaria ja purjoa. Usein myös paprikaa - vaikka kahdenlaista. Sekä sitä kinkkua joka miulla tarkottaa yleenäs kanaa tahi kalkkunaa jossain muodossa. "Täytteenä" juustoa, kananmunaa ja joko kretaa tahi maitoo - laktoosittomina kaik.
Leeta ja puustit nuo pikku-oivat. Leeta köyhäreitä varten ja puustit tillikoita varten :) .
Sitten jo uudessa kodissani: tässä vaiheessa tuumasin jotta taitaa koti olla suht´ hanskassa ( muuttopaketit purettunna ) kun "emäntä" joutaa jo leipomaan ja nauttimaan leipomisen riemuista!
Tämä juustokakkunen on tehty appelsiinisuklaa + keksi-pohjalle. Täytteenä oli sitruunatuorejuustoa, appelsiinisuklaata ja kuivakakkujen appelsiinipalasia hienonnettuna, sekä kretaa. Koristeena hienonnettuja ja sokeroituja kuivakakkujen appelsiinipalasia.
Tyttäreni-miun ( vai olikohan se siskoni-miun ) toi syksyn omppuja. No, miehän het´ sillään siitä loineh-lausumahan ( eli leipomaan ) omppupiirasta. Ihan vain perus-piiraspohjalle omput nätisti kehrälle ja päällensä kanelia ( tietty! ), sokeria ja ripaus vaniljasokrua. Tarjottunna vaniljakastikkeen kera. Voi jeeru et on hyvvee!
Taasen korvatillikoita! Nyt muodossa monessa: rahkapullia, voisilmäpullia ja perus-mättöä.
Unelmia täytyy elämässä olla välleen. Nyt sinne unelman ( täytteen ) väliin lensi mustaviinimarjahyytelöä - jota itte tein syssymmällä.
"Viikon eväät" a´ la mie. Mahdollisimman potkuisena eli hottiksena eli tulisena - eli niin et se tuntuu joltain kun syö pizzaa. Muista en mitä pizzaani tähän työnsin mutta ulkonäöstänsä päätellen siin on ollunna ainai tomaattia ja tomattimurskaa, herneitä ( liekkö herne-maissi-paprikaa? ), paprikaa, pepperonia ja juustoa. Luulen että myös jalopenoja, katkiksia, savusimpukoita, valkkaria, ciliä.... Kaikkea siis. Koskaan ei enempi ole liikaa!
Nämä piip-parit kätkevät sisällensä savulohi-muna-ohrasuurimotäytteen. Miulla ei ollunna sellasia pyörehiä valamiita muotteja ( joilla ensin aattelin nää tehhä ) joten koppasimma piparimuotin kätehen kauniiseen ja ei kun tuumasta toimeen. Syntyivät makoisat ja persoonalliset piiraat. Hävisivät muuten sutjakkaan parempiin suihin....
"Syksyn satoa": porkkana-kurpitsa-mantelipiirakkaa. Taikinassa oivassa mantelirouhetta, porkkanaa raasteena ja kurpitsapikkelsiä. ( Kauhia et mie tykkään kurpitsapikkelsistä! ) Pinnallansa tuorejuustoa voi-nokareen ja tompsusokrun kera. Koristeena mantelirouhetta.
Elien pyöräytin suklaacookiita. Aatoksissain miun vähän niin kuin ensiviikonlopun ystävieni kemut jotka pien silloin sunnuntaina Majassani Mahtavassa....
Kommentit