( Gluteeniton, maidoton, sokeriton - suolaton. )

001.jpg


004.jpg

Pohja:
200g kasvisperäistä leivontarasvaa
4dl gluteenitonta jauhoa ( esim. Jytte tummaa ja -vaaleaa puolet ja puolet )
2rkl kylmää vettä
1 muna
2tl leivinjauhetta

Täyte:
1 sipuli
2-4 valkkarin kynttä
nippu ( koura-nippu ) ruohosipulia
sopiva määrä ( n. 300-350g ) herneitä, papupalkoja, maissia, kidneypapuja, auringonkukan siemeniä, pellavansiemeniä...
n.300g paistettua lohta

Pintaan:
4 kananmunaa
aimo loraukset riisimaitoa.

- Valmista täyte joko ennen pohjan paistoa tai sillä aikaa kun paistat pohjaa.

- Ota rasva huoneen lämpöön pehmiämään tai pehmitä mikrossa - ÄLÄ sulata!
- Lisää loput ainekset ja...
- ... vaivaa käsin taikinaksi.
- Levitä voidelltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirakkavuokaasi.(
( omani on n. 27 x 27cm )
- Esipaista +160´C n. 10min.

- Paista lohi, pilko se ja poista ruodot.
- Kuullota sipulit.
- Lisää loput kasvikset perään.

- Ota pohja pois uunista.
- Levitä täytteet piirakkapohjan päälle.
- Valmista muna-maito vatkaamalla ne käsin sekaisin.
- Kaada muna-maito piirkan päälle.
- Paista +160´C kunne pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Variaatioita on niin monta kuin on mieltä ja makua!

Itse tykkään esim. käyttää paprikoita, kesäkurpitsaa, purjoa, porkkanaraastetta, tms.
( "Vakkari" täytteni on sipulia, valkkaria, purjoa, paprikoita ja sitten jotain kalaa; useimmiten lohta. )
Jos olet lihan perään käytä vaikka kinkkusuikaleita. Tai jotain kanatuotetta. Tai vaikka sieniä, oliiveja, papuja - vain taivas on rajana!
Muista että jos käytät esim. suolattua lohta, suolaista vuohenjuustoa, fetaa, suolakurkkuja tms. niin ÄLÄ LISÄÄ SUOLAA enää esim. pinta-aineksiin! ( Itse kierrän suolaa ja siksipä en käytä sitä edes pohjataikinassa johon sitä voisi myös laittaa n. 1 tl:sen... )
2 rkl kylmää vettä ei ole aivan välttämätöntä. Jos jätät sen pois niin saat ns. murusemman pohjataikinan.
Käytin tänään 4 munaa ja aimo annoksen riisimaitoa mutta jos haluat tuhdinpaa "kamaa" niin laita 2munaa ja n. 2dl kookoskermaa ( Kookosmaitopurkista se "kermainen" osa - EI pohjan nestettä. Jos ostat valmista kookoskermaa niin niissä on usein sokeria mukana... ) + loraus jotain "maitoa".
Voit levittää pohja-aineksia myös vu´uan reunoille - mie laittelin vain vu´uan pohjalle. ( Näin ei tarvitse syödä "kuivia" reuna-aineksia... )

Täyttävää kamaa - käy hyvin ihan ateriaksi.