Viimeisiä viedään tältä syssyltä; oman Omppu-pomppu-puuni sadosta.

69480462_464765857412436_629939300507372

2kpl kananmunaa
1,5dl Erytritolisokrua tahi muuta sokrua mitä käytät
100g leivonta kasvisrasvaa sulatettuna
2-2,5dl Viljatuotteen vaaleaajauhoa
1tl leivinjauhetta
( 1tl vaniljasokrua jos käytät... )
2dl vettä tahi muuta nestettä
2-3kpl kohtuu kokoisia omppuja pilkottuna taikinan sekaan ja koristeluun mielesi mukaan lisää
caylonkanelia

- Sulata rasva, jätä jäähtymään.
- Poista siemenet ompuista ja jätä ne lohkottuina vuottamaan kylmään veteen.
- Vaahdota sokru ja kananmunat.
- Lisää joukkoon vuorotellen kuivat ainekset ja sulatettu rasva sekä neste.
Jos tuntuu että taikina ottaa ittesään ja kovettuu liikaa, ei ole notkeaa, niin lisää nestettä niin että saat taikinasta sopivaisen juoksevaa = tulee kuohkeampi piiras.
- Lopuksi pilko ompuista osa pieniksi palasiksi lisäten ne palaset taikinan joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperiselle vu´ualle tahi suoraan voideltuun vuokaan.
- Pilko loput omput mielesi mukaan ja asettele piiraan ylle.
- Ripotelyy ceyloninkanelia piiran ylle.
Halutessasi ripotelyy myöskin lisää sokrua ja/tai vaniljasokeria.
- Paista kiertoilmauunissa + 180`C kunne valmista tulee; aika nopiaan paistuu...
- Nauti, syö jonkin maitotuotetta korvaavan aineksen kera.