...Kaiketonna.
( Tuli tuolla netti-saiteilla puhetta Kalakukosta ja sen teosta, joten postaampas sen ohjehen sitten tähänkin nytten uudemman ker. Entisin kuvineni tosin kun en ole ihan nytten täsä tätä tehnä... )


2020.3.14.%20kaiketon%20affenkokko.jpg

KUORI:
n.4-5dl vettä
n.5-7dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
n.3/4dl extra neitsyt oliiviöljyä
------
TÄYTE:

n.1kg-1,2kg karjalanpaistia
n.0,5-1kg ahvenia

ESIVALMISTELUT:
siivoa, perkaa kalat,
paloittele lihat.

TEE TAIKINA:
- Sekoita kaik ainehet sekaisin keskenään.
Lisäile pikku hiljaa aineksia keskenään; näppituntuma sanoo millon on paree suhde vedellä ja jauhoilla.
Jätä taikina LÖYSEMMÄKSI mieluummin ko tiukaksi - saat huokoisemman, pehmeämmän kuoren.

KOKOA -KUKKONEN:
- Laita leivonta-alustallesi folio, sen päälle leivinpaperi ja sit viellä ripotelyy siihen jauhoja.
- Kaulihhe taikina levyksi leivinpaperin päälle ja...

88180786_3101435076556544_34005031278314
 
- ...lado vuorotellen lihat sekä kalat siihen taikinan keskelle. Aloita lihasta, lopeta lihaan: eivät kalojen ruodot vahingossa puhkaise -kukon kuoreen reikiä kun kasaat ja paistat sitä.

89843041_3101435196556532_54462134283539

- Sulje -kukko kääntämällä sivut ja päädyt yllensä.
Kostuta AINA taikinan pinta kylmällä vedellä sormin, kohdista joista taikina menee päällekkäin, jotta saat "liimattua" kuorensa kiinni.
"Liiskaa", "sulata", sormin sivellen liitoskohtiaan yksiin.

89885035_3101435523223166_16666742010853

- Jätä folio/leivinpapru auki ja paista kukkosta kiertoilmauunissa +220-230´C tunteroinen.

88197020_3101435689889816_21050253923131

- Ota kukko uunista, voitele pintansa öljyllä tahi jos on tirskunut nestettä kupeilleen, niin sillä nesteellä sitten.

89829490_3101435833223135_34458855905270

- Sulje NYT kukko leivinpaprun/folion sisään ja laittele sit uudelleen uuniin.

89775005_3101457723220946_22757513473514

- Pudota nyt uunin lämpö n. +120´C ja paista -kukkoa vielä 3-4tuntia - kunne valmista tulee.
Täsä kuvassain yllä on -kukkonen juuri ulos uunista tullehena ja siksipä sitten se on tällainen "tirskuvainen" rasvastansa ja kosteudestansa.
Kunne -kukkonen jäähtyvi, lepää ja asettuu aloillensa, on tulos tuollainen ko tuossa alussa on poikkileukkauksensa kuva.

PS. "heitä" suolaa kuoritaikinaan ja täytteiden väliin myös, jos halajat sitä "viljellä"....