...Kaiketonna.
( Tuli tuolla netti-saiteilla puhetta Kalakukosta ja sen teosta, joten postaampas sen ohjehen sitten tähänkin nytten uudemman ker. Entisin kuvineni tosin kun en ole ihan nytten täsä tätä tehnä... )
KUORI:
( Tuli tuolla netti-saiteilla puhetta Kalakukosta ja sen teosta, joten postaampas sen ohjehen sitten tähänkin nytten uudemman ker. Entisin kuvineni tosin kun en ole ihan nytten täsä tätä tehnä... )
KUORI:
n.4-5dl vettä
n.5-7dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
n.3/4dl extra neitsyt oliiviöljyä
------
TÄYTE:
n.1kg-1,2kg karjalanpaistia
TÄYTE:
n.1kg-1,2kg karjalanpaistia
n.0,5-1kg ahvenia
ESIVALMISTELUT:
ESIVALMISTELUT:
siivoa, perkaa kalat,
paloittele lihat.
TEE TAIKINA:
TEE TAIKINA:
- Sekoita kaik ainehet sekaisin keskenään.
Lisäile pikku hiljaa aineksia keskenään; näppituntuma sanoo millon on paree suhde vedellä ja jauhoilla.
Jätä taikina LÖYSEMMÄKSI mieluummin ko tiukaksi - saat huokoisemman, pehmeämmän kuoren.
KOKOA -KUKKONEN:
KOKOA -KUKKONEN:
- Laita leivonta-alustallesi folio, sen päälle leivinpaperi ja sit viellä ripotelyy siihen jauhoja.
- Kaulihhe taikina levyksi leivinpaperin päälle ja...
- ...lado vuorotellen lihat sekä kalat siihen taikinan keskelle. Aloita lihasta, lopeta lihaan: eivät kalojen ruodot vahingossa puhkaise -kukon kuoreen reikiä kun kasaat ja paistat sitä.
- Sulje -kukko kääntämällä sivut ja päädyt yllensä.
- Sulje -kukko kääntämällä sivut ja päädyt yllensä.
Kostuta AINA taikinan pinta kylmällä vedellä sormin, kohdista joista taikina menee päällekkäin, jotta saat "liimattua" kuorensa kiinni.
"Liiskaa", "sulata", sormin sivellen liitoskohtiaan yksiin.
- Jätä folio/leivinpapru auki ja paista kukkosta kiertoilmauunissa +220-230´C tunteroinen.
- Ota kukko uunista, voitele pintansa öljyllä tahi jos on tirskunut nestettä kupeilleen, niin sillä nesteellä sitten.
- Sulje NYT kukko leivinpaprun/folion sisään ja laittele sit uudelleen uuniin.
- Pudota nyt uunin lämpö n. +120´C ja paista -kukkoa vielä 3-4tuntia - kunne valmista tulee.
Täsä kuvassain yllä on -kukkonen juuri ulos uunista tullehena ja siksipä sitten se on tällainen "tirskuvainen" rasvastansa ja kosteudestansa.
Kunne -kukkonen jäähtyvi, lepää ja asettuu aloillensa, on tulos tuollainen ko tuossa alussa on poikkileukkauksensa kuva.
PS. "heitä" suolaa kuoritaikinaan ja täytteiden väliin myös, jos halajat sitä "viljellä"....
- Jätä folio/leivinpapru auki ja paista kukkosta kiertoilmauunissa +220-230´C tunteroinen.
- Ota kukko uunista, voitele pintansa öljyllä tahi jos on tirskunut nestettä kupeilleen, niin sillä nesteellä sitten.
- Sulje NYT kukko leivinpaprun/folion sisään ja laittele sit uudelleen uuniin.
- Pudota nyt uunin lämpö n. +120´C ja paista -kukkoa vielä 3-4tuntia - kunne valmista tulee.
Täsä kuvassain yllä on -kukkonen juuri ulos uunista tullehena ja siksipä sitten se on tällainen "tirskuvainen" rasvastansa ja kosteudestansa.
Kunne -kukkonen jäähtyvi, lepää ja asettuu aloillensa, on tulos tuollainen ko tuossa alussa on poikkileukkauksensa kuva.
PS. "heitä" suolaa kuoritaikinaan ja täytteiden väliin myös, jos halajat sitä "viljellä"....
Kommentit