"...luona pöydän valvoessa siinä kasvot käsin peitä, silloin tulee kyyneleet." : lauloi/laulaa Kirill Babitsin osuvasti ja sattuvasti. Sydäntä riipivästi.

 

2014.6.19.%20Kumpulassa%20Nean%20kera%20

   Kyl tässä eittämäti tulee mieleen kyyneleet... josko tuota ne tulevat aivan automaattisestikin silmiini miun kun taasen tulee yksi valvottu yö elämääni. Meinaan et välleen yskittää ja paukuttaa tuolta keuhkoin pohjasta asti ( vai mistä lie - henkitorvesta tai jostain ) niin jotta tippa linssiin kohoaa aivan automaattisesti. Se tulee niin kuin kaupanpäällisinä tään paukuttelemisen kera. Ja aivan yksinhän mie näitä kyyneleitäin tiällä valuttelen. Ei oo kaveria täsä viekussa joka niitä kuppiin tahi kippoon kerräis. Taitavat kaik mennä tuonne hiirulaisille saunavesiks... Se lohtu kait tässä on et eipähän heijän tarvii kylpyvesiään ainakaan kauempaa raahata muuripataansa.

   Iltamassa pälkähti äähäni että siitä taitaa olla aikaslailla tasan kuukausi ku viimotteeks olin tautisen kourissa. Joo-o, niin on. Eli mitäs tästä sit opin mummo harmajapää?

Mietin miksi taasen taudissa moisessa?

Ok. Tää tautiin pitohan on varmaan ihan normaalia kaikille. On kyllä. Muutaman kerran vuoteen ja vasiten talvisyönnä. - Kyllä. MUTTA kun... miulla on tässä takanain siellä Majassa Matalassa assuissain muutama talvisyön joissa en paljon sairastellut ( vai kuultaako aika muistot? ). Pidin sitä ahkeran ulkoilun ja lenkkeilynkin syynä. Allergialääkkeet suihkeineen päivineen heittelin omin nokkinein poies käytöstäin. Ilmat kulki rööreissäin ihan mukavasti ilman niitäkin.

   Mutta mitäs nyt? Toinen tautinen jo näin tiheään? Miksi?

Onko kyseessä vain sattuman sanelema juttu? Tyyliin jotta täähän vain kuuluu immeisen elämään? Vai onko sittenkin niin että kun on tätä jälkikasvua kera pienten pirpanaisten ( jotka muuten sattumoisin viimekerralla yötä täällä mummon luona ollessansa paukuttelivat aikas antaamuksella! ) niin olen saanut tämän uskomattoman, ihku ihanaisen, tautini heiltä? ( Viimekertasen kun sain Jolta-kulta "kaupantekijäisinä"... )

Vai olisiko sittenkin kyse siitä että nyt kun en ole täällä Majassain Mahtavassa paljon käppäillyt ulkona niin on noi Kaiken Maailman Pöpöset päässeet herkemmin miuhun kiinni kun puolustuksein ( se joku immuuniteetti ) on näinollen keheno-  ja näin ollen nuhaahan se sit pukkaa? Vahi johtusko siitä että kun lenkkeily on vähissä ( lähes olemattomissa ) niin sitä kautta, sen taatta?

Vai sittenkin... tässä Majassani Mahtavassa on jotakin joka pitää yllä jatkuvaa nuhaa ja sen olotiloja? Meinaan että tuntuu olevan jatkuvaan jonkin asteinen tulehdustila tuolla poskionteloissain. Hampaita pakottaa kun ovat hammasjuuret ja niihin hermot sekä poskiontelot keskenään "naimisissa" tuolla poskein onteloissa. Onko tässä kodissani jotain "rakennevikoja" - nokkain on tavallaan reakoinut kaikkeen sellaiseen... Vävyhän toi kekkasi että jos se on toin lattioilla ( ja kaikkialla muuallakin ) jatkuvaan leijaileva ja oleileva "villakoirakatras" joka ajaa tulehdusta? Tässä on nimittäin lattialämmitys joka näyttää keräävän aikaslailla nopsaan "pölyarmeijan" kasaan lattialla kuin lattialle. Ja kaikkialle muuallekkin. Tarvii vähintään kerta viikkoon imuroilla jos mieli on täällä majailla. Että jos se on sen pölyn ansiota tää nuha, tila ja olo?

Vaikkas mie nyt ensimmäiseksi kategoroin tämän aiheuttajaksi sen että olen tässä vaihdellut kukillein miun multia ja sitä hommaa tehdessäin, kukkasiain käännellessä suuntaan jos toiseen, sain kaiken niissä olevan pölyn nokkaani? Sillä onhan siitä tovi kun olen ne viimeksi käyttänyt suihkussa pesulla: Majassani Matalassa joskus ennen tänne muuttoani - ja siitäi muutosta on jo kolmisen kuukautta aikaa! Ja sitäpaitsi noissa saniaisissa sitä saniaisten ihan omaa pölyä on aina! Niitä kun nykäsee milloin vain ( vaik het suihkutuksen jälkeen ) ni johan pölähtää!

 

   "... kun uusi päivä nousee et nää sä voimaa sen ja suurta tuskaa tuottaa..."

   No, en tod., en nyt jälleen tässä tilassain ollessain. En nää sarastavan päivän tään, voimaa missään. Mut luulen vaine jotta mummonen tää ottavi päiväsyönnä tälle mummeroiselle poikkeukselliset päivätorkut kera muoskain muksuin jotka ovat tulossa tänään tyköni...