95045159_1554005774756148_64071503243263

4kpl kananmunia
1rkl käyttämääsi sokrua
2dl vettä
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1/2tl leivinjauhetta
loraus sitruunamehua
humaus kaardemummaa
n. 1tl Ceylon´n kanelia

- paistamiseen n.2l uppopaiston keitinrasvaa
- iso kattila - kannellinen!
- tippaleipärauta tai iso teräksinen kauha
- pihdit rasvan kuumuuden kestävät
- muovinen pussi josta leikkaat yhden nurkan vajaata alle puolen sentin raolle tahi sitten käytetty salaattikastikepullo vastaavan kokoisella suun rakosella.
- laskualustalle suojalehteä, leivinpaperia, talouspaperia - mitä non niin kuin tuppaat käyttämään....

- Tee taikina sotkemalla kaik ainekset keskenänsä.
Jätä hiveneksi aikaa turpoamaan.
- Kuumenna keitinrasva sopivaksi ( n.170-180+C ).
Kopase vaalealla leipäsen tahi pullasen palasella että onko keitinrasva tarpeeksi lämmä; palanen tuo ei painu pohjaan ja ruskistuu aikas nopsaan. JOS pananen painuu pohjaan ja jää sinne on -rasva liian kylmää vielä. JOS se tirahtaa hyvinkin äkkiä, on keitinrasva liian kuumaa - VARO!
Pidä kansi käden ulottuvilla, likellä, jotta voit sammuttaa keitinrasva-palon sillä jos se sytty liekkeihin!

95217967_2904359462934321_79291490373772

- Lapo vaik ruokalusikalla taikinaa kastikepullon/muovipussin täydeltä.
- Upota -rauta/kauha rasvaan juuri ja juuri pinnan alle.
- Pursota taikinaa pussista/pullosta siihen upoksissa olevaiseen -rautaan/kauhaan.
Jos tämä tippaleipärauta/kauha on pinnan päällä ja taikinaa pursottuu siihen niin tippaleipä on hankalampi saada siitä irti sitten sen jälkeen. Joten kandee tarkentaa jotta tuo otin pysyttelee juuri ja juuri pinnan alla.
Jos taasen upotat liian syvälle... on hankalaa sinne syvälle upotella taikinaa; varo ettei taikinapussin/pullon "nokka" nyvi keitinrasvaa. Ne kun on muovisia; sulavat...
Muttas jos tuntuvi ettei tippaleipä irtoa -raudasta/kauhasta niin avita hivenen pihdeillä tahi pikku hiljaa liikuttele sitä otinta siellä rasvan alla suuntaan ja toiseen. Kyl se siitään heijaamalla irtoaa... kohta....

95146008_516050559091125_848051501732462

- Paista ensin toinen puoli ruskiaksi, kääntäse -raudalla/kauhalla tahi pihdeillä toisin perin ja paista sit toinen puolikas.
- Nosteli pihdeillä kypsät tippaleipäset valumaan valmistamasi lehtien, paprujen, jne. .... päälle.
- Jos tykkäät käyttää ja syödä niin sihtaa viel lopuksi tomuskia yllensä; mie en tykkävä.

( Nämä ovat elämäin ekat Tippaleivät jotka olen konsa tehnä ja teinpäs sit näin "suoraan" Kaiketonna...
Mielestäin tuli ihan hyvät.
Voisi tietty varioida maustamalla esim. vaniljalla, hivenen sitruunaraastetta.... )