...vierasvaroiksi ( ja itsellein syödä myöskin - tietenkin... ) jällevän kun entiset ovat aivan koht´sillään jo sluttan. Sillä näitä jokaiselle maistuvaisia kun nämä käyvät yhtä hyvin näköjään ns. normi-syöjälle kuin kaiken kiertäjällekin.
( sis. Hasselpähkinäkrokanttia )
120-125g leivonta kasvisrasvaa
1,5dl Erytritoli sokrua - tahi muuta sokeria jota käytät...
2kpl kananmunia
1,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
0,5dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
1/1tl soodaa tai 1tl leivinjauhetta
n.160g sulkaata rouhittuna
( miun suklaa sisälsi Hasselpähkinäkrokanttia )
- Rouhi ja pilko suklaa.
- Rouhi ja pilko suklaa.
- Pehmitä rasvaa hivenen tahi ota se etukäteen huoneen lämpöön pehmiämään.
- Lisää sokrut rasvan sekaan ja vatkaa valkiaksi, kestäväksi, vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon kananmuna ja vatka sekaisin.
- Sitten kaik´ jauhot mukaan, lisätyllä soodalla/leivinjauheella.
- ... laittele myöskin suklaarouhe mukaan taikinaan...
( Täsä on menossa koe-kakkara/keksi uuniin paistoon. Tostesin liian isoksi ja pienensin sitten kokoansa sopivaisemmaksi; siihen verraten mitä nyt halajin ja mitä kokoa hain. )
- Nostele tee- tahi ruokalusikoilla haluamasi kokoisia pikkuleipiä/cookie´ta leivinpaperilliselle paistopellille;
mie sain 73kpl ns. normi-keksejä kun tein tään määrän nyt tuplaten.
Ja sulkaata määrän pidin siltikin tuossa 160g yhteensä.
( Viimeinen pellillinen juuri uunin syövereihoin laitettunna. )
- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne valmista tulee.
( Viimeinen pellillinen juuri uunin syövereihoin laitettunna. )
- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne valmista tulee.
- Pikkuleivät eivät tarvitse paistua tummiksi.
Paree jos jätät hiven vaaleiksi sillä kun nostat nämä jäähtymään johkin, niin kovettuvat kyllä ihan sopiviksi.
Kommentit