15.4. aamulla ennen hommiin lähtöä.

   Tää päivä viel hommissa - sit alkaa loma! Loma ja reissu. Vuokatti here I come!
   Säätä ei kyl ole luppaillut mitä mainiointa reissun ajaksi mutta emmeköhän me viisi filkkaa sinne jonnekkin sadapisaroidenkin väliin mahduta - ollaan kaik sen verta sutjakkoo sakkia...
   Varokaatte Sotkamon uroot - viisi flikkalasta tulossa!

 

15.4. illalla töiden jälkeen.

   Mitäs sitten keskitään?
   Nyt on nyssäköitä valmisteltu: tavarat, vaatteet, yms. tykötarpeet
( värityskirjoja, värityskyniä, erilaisia pelejä, tulkit, yms. ) kasassa itulaatikon päällä ja matkakassi kököttää siin lattialla vieressä. Aamulla laittelen ne kaikki sisätysten, pakkaan ruokia mukaan, ja heitän olalle sen kymmenen kapsäkkiä sekä kapuan taxin kyytiin. Sit ei kun menoks - sano Annie Lenox.
   Mutta mitäs nyt - käit ristiin ja olla-öllötellä?

 

16.4. aamulla lähtökuopissa.

   Nyt lähti, sanoi Annkikki Tähti...
   Lähtökuopat ovat jo valmiina, kohta taxi kurvaa pihaan, nostellaan kapsäkit auton ahteriin ja sit ei kun menoks.
Taakse jää "katala maailma" eli tämä suuren suuri, kauaksi, leveyspiirejä ja pohjoista pituutta myöten levittyvä Savolax. Meikä vaihtaa maisemia ja lähtee valloittamaan Kainuun syviä, synkkiä, mettäkorpia.
Tavataan sit kun napit sattuu vastatusten maailman äärissä!

2014.4.16.-18.%20Vuokatti%20Katinkulta%2

   ( Ihmettelin metsästä rantaan saapuessani että onpa Luonto jännästi saanut kaislat tasaiseksi ympyräksi. Kunne sitten astelin järven jäälle, käännyin takaisin päin tulosuuntaani ja hokasin - joku oli tehnyt taidetta! )

16.4. illalla vähän ennen maaten menoa.

   Sää suosii lomailijoita, mökkeilijöitä, maan matalia matosia - ja meitä reissulaisia. Auringon kehrä helotti päivän taivankannella ja taitaa tehhä sitä huomenisenkin koko päivän mikäli on uskominen säätietoihin.

2014.4.16.-18.%20Vuokatti%20Katinkulta%2

   Tänään lilluttiin vedessä pari tuntia ja illalla kärtsättiin makkarat takkatulen luimussa.

   Päiväsyönnä käppäilin rantakivillä ja tuolla selällä railon kuvetta pienelle saarelle asti. Yllätyt, yllätys - valokuvaten.

2014.4.16.-18.%20Vuokatti%20Katinkulta%2

   Huomenna on tarjolla pizzaa ja lazagea - kuhan ne ensin taiteilemme kauniilla pikku kätösillämme paisto kuntoon. Vierailemme maatilalla jossa tekevät näksiä: nam! Ja keilaradalla kumautelleen pallolla keppejä nurin - ehtoolla lokoilemme saunan makoisilla lauteilla.

 

17.4. iltapäivällä huokaustauolla.

   Ei sää suosinutkaan lomalaisia: lämpömittari suostuu kipuamaan hädin tuskin 8'C, aurinko-armas pysyy visusti pilvien takana turvassaan ja tuuli tuivertaa luihin ja ytimiin - josko lie vieläi syvemmälle kuolettain kaik' halut ja mietteet...

   Tein uuden valkuvaus-reissu aamutuimaan:

2014.4.16.-18.%20Vuokatti%20Katinkulta%2

Nyt on järven selät...

2014.4.16.-18.%20Vuokatti%20Katinkulta%2

...jäät ja jäiden railot kuvattu...

2014.4.16.-18.%20Vuokatti%20Katinkulta%2

...kera rantojen ja käppäräpuiden.

   Käytiin siellä näksin maisttelussa. Meni Bailey's kermalikööri-, terva- ja vaniljanäksit sekä tupal-kertaa mansikkasorbetit. Aidoilla, alkuperäsillä mau'illa. Ei millään keino-sellaisilla. Huuskolan jäätelö - jos mainontaa sallitaan...

   Keilojen kaatoon kohta...

 

17.4.illalla löylyjen jälkeen.

   Keilat kaatu kolisten. Miun urani ei siitä urennut: pääsin rangginlistan viimoseksi! Jee, onhan se kunnia sekin...

   Kokkasin porukallemme neitoni kera maittavan lasagnen sillä aikaa kun loppu väki hummasi vaatekaupoissa kretonkien perässä. 

   Ehtoolla lämmähytettiin höyryinen kyökki, löylyteltiin antaamuksella ylisillä ja sitten hörpättiin itsekukin ansaitut "saunakaljat".
Nyt illan pimetessä, hämärän, hämyisen illan laskeutuessa odotellaan Uni-Jukan saapumista ja lempeää laskeutumislupaa Höyhensaarille.

   Aamun auvoisen autereen auetessa ja silmiemme kirkkauden avautuessa katsastamme mökkimme jokaisen sopen... otamme omamme mukaan kapsäkkeihimme suunnaten nokkamme kauniista Kainuun maisemista takaisin lupsakoiden savolaisten seuraan. Palaamme kot'suomeen.

 

18.4. aamulla ani varhain.

   Aamu-tuimaan, pitäs lähtee uimaan.
Mut kun tuo ilma on niin tuimaa - se päätä ei huimaa...

2014.4.16.-18.%20Vuokatti%20Katinkulta%2

   Meinaan että ollaan tyttären kera silmämme lopsautettu apposelleen (tänäänkin) anivarhain.
Tässä lomalaisina aloiteltiin aamu "terveellisesti": poksautettiin muiden viel nukkuissa, kummallekin oma karkkipussi auki, ja niin ne vaine karkit pusseistamme pikku hiljaa, vakaasti mutta varmasti, häviävät molempien suuren suuren kidan syövereihin.

   Järven, tumman selän kalapian rannan leviä railo mojottaa tuolla suittemme kera yhtä lailla auki. Kuin meitä sinne uimaan odottaen. Mutta me taidamme mieluummin oleskella akkunan sisäpuolella - ja antaa ihan suosiolla nuiden Tukkasotkiin räpiköidä siellä kevät-riemussaan!

Jo ihan senkin taatta että tää ilma- ja olotila tuolla akkunan ulkopuolella ei ole nyt tällä haavaa mikään ihku-ihana.

2014.4.16.-18.%20Vuokatti%20Katinkulta%2

   ( Mökille menopäivänä ja mökillä olon ensimmäisenä päivänä järvenselkä oli vaalea. Se kesti hyvin ihmisten kulkea, hiihtää ja luistella. Jopa moottorikelkallakin toiset kurvailivat. Kolmannen päivän aamuna selkä olikin sitten tumman puhuva - vain eläimiä liikkui siellä. )

Siellä harmauttaan väräjävä, taivaankannen peittävä pilvilautta peittää kaivatun auringon taaksensa. Viittä vaile näyttävät olevan pilvien reunat jotta milloin ne avaavat pohjatulppansa ja antavat meille maan matosille uutta kasvuvettä.
Tuulet puissa soi - hyvä että ei ihan sisälle asti niiden huima humina käy.

 

18.4. illalla kaiken jälkeen.

   Taksi kaartoi pihaan, talo oli tallella. Seinät oli pystyssä - jopa tämän lumisen talven jälkeinen "iso" lumikasakin oli tallessa. Ei ollut sekään kelvannut ohikulkeville pitkäkyntisille...
Kipasin ystävällisten aidantaus-naapurien luolta postini pois. Tuli vinopino valkoisia kirjekuoria! Apu-va! Tokaisin että olisipa ollut toisenlaista postia...

   Astuin tuulien tuivertamaan tupaani, vilun viilentämään vinokattooni. Havaitakseni että olipa taasen ollut laiska kotimies - tai siis -henkilö. Ei ollut pirtin pienen puhtoinen uuni lämmennyt, ei ollut kukkeat kukkani kukoistuksessaan... Ahkera tekijä loisti poissa olollaan, kuin poissa oleva, paistamaton "Naantalin-aurinko" tuolla taivahalla.

   Hätä ei kuitenkaan ollut suuren suuri sillä ahkera talon emäntä astui juuri tupahan.

Lämmitin pirttini pienen soman, kastelin kukkeat kukkani, loihdin maittavan, makoisan aterian puhtoisella liedelläni. Purin pulleat matkakassini - pitkulaiset, pyöreät matkamassini. Olivatpa ne paljon ahmineetkin kitaansa matkallansa...

Nyt on olo auvoinen. Masuni pieni pikkurainen sopivasti pullollansa, kukkani kasvuvettä kupeleensa saaneet, uunini urhea ahminut sille antamani klapini. Vuoteeni kultainen ikiomani odottavi sille päänsä kallistajaa.

Koti%20%287%29.jpg

   ( Eteiseni seinällä tämä teksti muistuttaa joka kerta kotiin tullessa missä kotini on. )

   Olen tullut kotiin!