Tänään mie tartuin käsiksi asuntoni, kotini, Majani Mahtavaisen ulkopuolisiin jutskiin kiinni. Tosin olenhan mie jo kaik akkunat vosekkinut ulkoakin päin, takatonttiain ja sen patiota puhdistellut sekä takatonttini vähän isompaa ( puolet takatontistain ) kukkapenkkiä jo laitellut kesäkuntoon.... Mutta tänään sitten ihan "virallisesti" puhdistin veden ja luutun kera niin takatonttini puisen patio-osion kuin etukuistini rappusineen. Sekä etuoveni ja takavarastoni oven. Nyt nekin on vosekittu ja käyty läpi. Nyt tiedän mitä ne ovat "syöneet"? Ihan ovat kunnossa mielestäin.

Paitsi että kun tänne muuttaissain ihmettelin että on näköjään kuistien puuosat valtattu alvariinsa ja että siitä on viellä maininta taloyhtiön papereissa tyyliin "pitää tehdä" kerta vuoteen. Mitä se sellanen on? Mielestäin kun ne näyttivät syssyllä tänne tullessain kaikkea muuta kuin kauniilta: sellaisilta kiiltäväpintaisilta ja olivat  viel hemmetin liukkahatkin. "EN mie ainakaan valttaile..."
No, tänään puhistaissain pation ja kuistini puuosioita huomasin kuin ne ovat pinnaltansa kulahtaneen näköiset.  Ja kuinka on aidan toisella puolella, naapurini puolella, pationsa pinta ihan mattainen ja siinä on pinnallansa jotain vihreää... Atvailin tästä havannostain jotta miun puolta on valttailtu mutta syksyn sateet ja talven lumet ovat kuluttaneet valtit siitä lopuilleen - ja naapurin puolta ei sit muuten ole valttailtu olleskana.

Ehtoolla oli taloyhtiömme yhtiökokous ja siellä juteltiin suuntaan ja toiseen monesta asiasta. Mm. "joka kesäisestä puupintojen valttaamisesta". Sain kuulla että ne TODELLAKIN tehdään täällä joka kesä. Yhtiö hankkii pelit ja vehkeet JA sen jälkeen jokainen tekee omat patoiden ja kuistien valttaukset. "O-hoh": mietin. " "Vai niin." "Eipäs tästä(kään) ollut tietoa tänne muuttaissain."
Mutta nytpä on - tiedossain kaikki tää. Loppuin lopuksi asiasta moisesta siel kokouksessa tehtiin päätöstä tämän kesän osalta. Yhtiö hankkii edelleen ne tarvittavat aineet ja vehkehet. Yksi talon asukas lupasi tehdä ns. taskurahalla kaikkien etukuistien pinnat ja jokahinen hoitaa oman takapationsa.

   Samaisessa kokoontumisessa sain päätöksen takatonttini aita-asiassa. SAIN LUVAN tehdä ( tahi teettää - kummin vain haluan ) sinne sen aidan. Ja sellaisen kuin tarviin; sopivan korkian, juoksut ulkopuolelle ja lautojen väli sen verran pienenä että sinne ei mahdu tyttärein ukkovarvas ja hän näin ponnistaa aitasen yli sen ulkopuolisen juoksun päältä. JEE!  Onneksi asukkaat ymmärsivät että aidan tarvitsen: ja että nimenomaan tyttäreni tarvitsee sen aidan siihen.

aita%20%282%29.jpg

Nyt viel isännöitsijältä päätös yhtiökokouksen sanoin ja sitten se lupatosite kuntaan rakennustarkastajalle... kun tuo takatonttini rajoittuu kunnan tonttiin niin heillekkin pitää tieto olla asiastain moisesta ja heidänkin lupaa siihen tarvitaan.
Sit ei muuta kuin kilpailuttamaan rakennuttajia - kunhan ensin jostain löydän rakaentajia sopinmoisia. Itse kun en usko sitä osaavani rakennella. En ainakaan yksin. Hamslankarina osaisin kyl hyvin olla...