... niin väittäisin, tai ainakin mielelläni nakuttaisin rystysilläni jotahin puista pintaa varmuuden vakuudeksi, että olen ollut tänä talvena terveempi kuin koskaan aikaisemmin noin kymmeneen vuoteen tahi sitä kauempaankin aikaan.
Jos joku muistaa ( mie ainakin muistan ) kuinka vielä viime talvena miulla oli jokunen nuhanen kera poskiontelotulehdusten mutta se että ne eivät kaataneet miuta silleensä sängyn pohjalle kuin vaikka vielä sitä edellisenä talvena, niin se oli jo silloin edistysaskel tässä olemassa olossani.
Tänään tajusin tämän, tänään pohdin tätä, tuolla maantien mittaa mitatessani ja aloin miettiä että ka näimpäs se on käynyt ihan tiedostamattani. Sitä en kylläkään kiellä että sellaista pientä "meinuuta" ei olisi ollut mutta että olisin ollut täysin vetämötön, tekemätön, tai muutoin alvariinsa räkä valunut juoksemalla klyyvaristani tahi ontelot kipeinä tulehduksista niin sen uskallan väittää aivan vääräksi lausumaksi. Tietysti pois sulkien kaikki allergiset reaktiot joista muistissani nyt viimeisimpänä on viikko sitten tapahtunut altistus siksoni miun koiralle. Sillon tiesin että se oli juurikin allerginen reaktio eikä mikään alkava "kaatokausi". 
Kun hokasin tämän ihanuuden, sen että en tosiaankaan ole tänä talvena pitänyt ns. minnostakaan "kaatokautta", niin pohdimpas sit heti perään että no miksi? Mistäs moinen "kunnia" johtuu? Mitä on toisin?
   Ainakin se että otimma mennä syssynä inffulenssarokotteen. Niin - otin sen. Ja ihan sillä että se inffulenssa nyt ainakin kiertäisi miut suosiolla vähintäänkin linnunradan päästä josko ei sit kauempaakin jos vaikka nyt sitten jokunen ns. tavan nuha luokseni yltäisikin... miun tavan nuhani joka miut sängyn pohjalle kaataisi. Näillä ajatuksilla mie sen nyt halusin itselleni ottaa monen, monen vu´uen jälkeen uudelleen.
Mutta kun ajattelen tätä rokotetta ja sitä että olen sen ottanut aikaisemminkin, joskus vuonna kirves ja vasara viimeiseksi, niin en välty samalla miettimästä että eiväthän ne silloiset inffulenssarokotteet pitänee niinäkään vuosina tavan nuhia(kaan ) miusta kaukana joten kuis se nyt sitten olisi näin vaikuttanut? Miten se olisi voinut avittaa näin paljon? Olisiko kantansa, joka nyt oli piikissä annosteltavana, muuttunut/muutettu sen verta paljon että se juuri nyt minuun tehosi näin? Tuskinpa vaine sillä enhän ottanut sitä toissa vuonna mutta silti JO viime talvi meni vähäisemmin kujein.
   Mutta sen sijaan se että siitä toissa talven syssystä lähtien eli nyt jo yli vuoden ( lähemmäs puolitoista vuotta ) olen popsinut jokahinen aamu, vain muutamia aamuja väaliin jättäin, sitä tyttäreni miun miulle neuvomaa smoothieta jossa on kyllä kaiken maailman tehoaineita mukanaan, niin sen kyllä katson avittaneen ihan eniten tähän olotilaani miun. Siinä kun on jo perinteiseti tiedostettuja terveyspommeja mukanaan kera ihan tavallisten apuaineiden;
- inkivääriä ( Tod. tehokas aine nivelille, auttaa immuunipuolustusta, tappaa bakteereja sekä auttaa verenkiertoa että raikastaa hengitystäkin ),
- valkkaria ( Tod. tehopakkaus tulehduksia ja juuri tällaisia "vilustustauteja" vastaan,  tappaa bakteereja, auttaa sydämen toimintaa ja ehkäiseen valtimoiden kovettumia, alentaa kolesterolia ja verenpainetta. Ehkäisee nivelrikkoa - naisilla varsinkin lonkan rikkoja, ehkäisee monia syöpiä, karkottaa punkkeja ja hyttysiä kun on syönyt tarpeeksi kauana säännöllisesti valkkaria. Ja auttaa vielä moneen, moneen muuhunkin vaivaan. ),
- sitruunaa ( On täynnä antioksidantteja ja auttaa mm. viruksia vastaan taistelussa. Sisältää c-vitamiinia ja auttaa näin hengitysteitä lievittämällä turvotusta ja puhdistamalla sitä limasta. Toimii nesteenpoistajana, puhdistaa valtimoita ja pitää rasvoja sekä muita aineita poissa verestä. Alentaa verenpainetta, tasapainottaa vatsan ph-arvoja, yms.. ),
- tuoreita hedelmiä ( Mitä kulloinkin sitten laitan; banaania, omppua, avokadoa, päärynää, jne. Kaikkihan tietävät hedelmien vaikutukset joten niitä en ala nyt täsä kertaamaan. ) 
- ja lehtivihreää jonkin salaatin muodossa ( Vahvistaa immuunipuolustusta ja ehkäisee täten bakteerien "pesimistä" elimistössä. Auttaa ru´uansulatust ja estrogeenin tuotantoa sekä ehkäisee hengitysteiden kaikkinaisia infektioita että raikastaa hengitystä. Mm. siis - ja viel varmaan paljon muutakin. ).
- Sitten viel lisään sekaan kanelia ( Omaa runsaasti antioksidantteja ja täten ehkäisee sieni- ja bakteeritulehduksia, auttaa nivelvaivoissa ja sydänperäisissä ongelmissa mm. alentaen kolesterolia ja verenpainetta. Alentaa verensokeritasoa ja mikä ( aika isoa ) tärkeyttä: lievittää mm. Alzheimerin ja Parkinsonin tauteja! Ja viel paljon muutakin... ),
- kurkumaa ( Vahvistaa antioksidantteineen immuunijärjestelmää ehkäisten flunssien ja hiljaisten tulehdusten elämää. Lievittää tulehdusten kipuja, ekäisee vatsan turvotusta ja täten myös närästystä sekä pierujen muodostumista. Alentaa kolesterolia, ehkäisee sydänkohtauksia ja masennusta - sekä tekee paljon muutakin. ),
- MSM-jauhetta ( Edistää etenkin luuston, nivelten, rustojen ja jänteiden hyvinvointia. ),
- Ashwagandha-jauhetta ( Vahvistaa immuunipuolustusta, auttaa mm. unettomuuteen - mie lyhyt uninen! Helpottaa allergisia reaktioita, stressiä, masennusta ja jännitystiloja. Yms.. )
- ja tätä nykyä viellä sitten Chlorellaa ( Vahvistaa sitä immuunipuolustusta, auttaa soluvaurioiden ja haavojen korjaantumisessa sekä aineenvaihdunnan että suoliston toimintaa. Edistää punasolujen muodostumista ja poistaa raskasmetallien poistamisessa elimistöstä. )
Eiks vaine olekkin ihan aikasmoinen terveyspommi ja täten myös todella pätevä syy epäillä että "syyllinen" löytyy ennen kaikkea tästä smoothiesta! Mie ainakin vahvasti uskon ennemmin tähän kun esim. siihen inffulenssarokotteeseen jo ihan nuiden alussa esittämieni perustelujen takia.
   Joten sallittakoon nyt sitten täsä tällainen "mainostaminen" teille kaikille Armaat Lukijani: alkakaatte tekin hyrräillä blenderillänne tahi auvasekoittimellanne ain aamulla ani varhain tällaisen kokoonpanon kera niin saatte nämä tällaiset iän ikuiset flunssat yms. kiertämään teidätkin aika kunnioitettavan etäisyyden päästä.