"Kauas pilvet karkaavat.... niin minäkin.": Rauli Badding Somerjoki lauloi aikoinaan muttas mie en viel täältä karkaa mihkään - toinen jutska se sit näyttäis olevan muilla....


IMG_0004.jpg

   "Me."
   Marjaniemen majakan kupeella pariskunta katselemassa ja ihastelemassa maisemia kauniita.


   Se lupasi, Ilma Tietäjät lupasivat, täksi päiväksi ylen kaunista ja lämmä. Lämmä kyllä tuli. Huitelisiko josain vajaata parisenkymmentä astetta - paikoin varmahan ylitsekkin muttas noi pilvet-penteleet etehen tulivat!
Niin kuin mie nytten Aurinko Armasta mihkään tarvihteisin - vasiten kun klyyvarini tää hehkuu kuin Petteri Punakuonon kuonon pää; yhtä punaisena varmahan...
Muttas toisaaltaan hivenenhän se "harmauttaa" kuvauksellisia kulmia ja paikkoja, muttas toisaaltaan helpompi valokuvata; eivät kuvaset "pala puhki" ja ei tarvii niin katsella et mistä kulmasta valokuvaisi. Summa, sum, laarum, siis.

IMG_0006.jpg


IMG_0008.jpg

   "Pitkospuut."

IMG_0009.jpg

   Pilvilauttoja meren yllä.


   Sain viettää tuokion rannalla valokuvaten tätä pientä poikaa ja hänen vesileikkejään siellä.
Mukana oli hänen perheensä rannalla katselemassa, mie valokuvaajana toimien ja sitten nämä kolme tärkeintä: poika tää, yksi kertakäyttömuki ja merivesi. Ei se paljoa tarvihhe kun leikin saapi aikaan ja touhua riittää.
Kiva oli seurata liikkuvaisen poijan touhuja. Siinä jalka siistyi toisen jalan eteen, käväisten välleen takanakin päin... Veteen, rannalle, veteen, rannalle, jne..
   Laitan tähän montakin valokuvaa näistä touhuista perätysten. Toivon ettäs sie Armas Lukijain miun, et plärää niitä lävitse "tusina tuotteena", vaan asetu. Asetu ja kassele valokuvanen kerrallansa. Minusta sain näihin sen hetkistä tuokiota hyvin esille ja ajatusta mukaan - mitä olet mieltä, onnistuinko?

IMG_0025.jpg

   "Poika ja meri."

IMG_0028.jpg


IMG_0029.jpg


IMG_0033.jpg


IMG_0020.jpg


IMG_0012.jpg
IMG_0035.jpg

   Jeeru et mie tykkään!

IMG_0042.jpg

   "Kauas pilvet karkaavat..."; poutaisia pilviä pilviseltä taivaalta ja...

IMG_0040.jpg

..."karkaavaa" väkeä sataman leiriytymisalueelta, parkkipaikalta.
   Ny on "autiota hiekkarantaa" silmän kantamattomiin. Olis vara valita mihkä kohille parkkiin menopelinsä laittaa.
Se on sitten yssi viikonloppu takana taasen?!
   Sen mitä mie täällä ollessain nytten olen jututtanut väkeä näkemääni ja kohtaamaani, niin aikas moni, monikin, tulee tänne joko päiväseltään käymään läheltä ja kaukaakin; ns. päivän ajomatkan päästä, ja sitten moni näyttää tulevan viikonlopuksi olemaan; perjantaista sunnuntaihin.
Sen jälkeen sitten kutsuvat itse kutakin arki ja arjen askareet mantereella ja kotona.
   Sinällään "sääli". kaunis paikka. Olisi täällä "varaa" taivastella, olla ja eleä, pitempäänkin. Lie kesällä näin tekevätkin, vasiten mökkeilijät, muttas toisaaltaan jymmärrän.
Toisaaltaan onhan se aikamoinen rutistus esim. täällä oleville yrittäjille, varsinkin sesonkien aikaan ja näin viikonloppuisin, kun väkeä lappaa sen viimoisen päälle, niin on se sit mukava välleen heijänkin hu´uahtaa, valmistella seuraavaa "hukia" ja hoidella asioita, siivoille, yms. kun väki vähenee ja "pidot paranee"....
Elikkäs jotahin hyvää, jotahin huonoa - tasapaino säilyy. Tietty riippuen miltä kantilta katsotaan ja mitä asiaa?IMG_0044.jpg

   Onnistuin! Leirialueen huoltorakennuksen kongi. "Kongi."
Tää on sellainen "koitinkivi" miulle jotta. Muttas mielestäin nyt meni aikas hyvin...

IMG_0049.jpg

   "Apu lähellä."
   Rannan erään kalastajamökkien ulkovaraston kauniit ovet ja ihanainen väripilkku: pelastusrengas.
   Kertoi omistajansa että on tätä oveaan ( kuten sitä sydämellistä ulkohuussin oveakin ja itse huussiakin ) moni muukin valokuvanut! Hääkuviakin on otettu tässä, täällä!

IMG_0053.jpg

   Yssi kalastaja laitteli verkkojansa sataman raitilla. Lie tulossa tahi menossa jonpaan kunpaan suuntaan; en tuota kysellyt. Jututin muuten vaine ja valokuvasin nämä ankkurit siinä "kylkijäisiksi".

IMG_0055.jpg

   Perhe nousemassa rannalta majakalle päin.

IMG_0058.jpg

    Pihilaja kukkiin aivan kohta.


   Ja mie mietin mitä se tuo tuleva viikkonen miulle mahtaa tullessansa tuoda? Onkoo täällä miulle nyt viikolla mitään? Ihmiset ( turistit, vaihtuva väki ) kaikkoavat - ei ihmisiä valokuvattavana. Jos sinne Keskiniemeen ei pääse likemmä ajamaan - ei ole miun sinne ieti mennä silloin valokuvaamaan. Tietty on Pöllät, Vasket, yms. kalastajakylät joissa voin pyörähtää. Aina jotahin kyllä löytyy...
Tekisi mielein miun vaine päästä tuonne johkin syrjempään ja paikkoihin joissa en ole ennen käynyt.

---------------------------------------------

   Aikaan: "jälkeen iltalypsyn", elikkäs nyt on sitten käväisty huuhtomassa "niemet, notkot ja saarelmat" puti-puhtahaksi jällevän. Ja tuolla jo tutuksi käyneessä saunassa, naistenvuorolla. Tosin kun nyt näin sunnuntai ehtoota menhään niin eipäs tuolla tunkua ollunna. Vasiten kun Luoto muutenkin tyhjennyt on...
Ihan sain "Herran rauhassa", ylhäisessä ykseydessäin siellä olla pitki ja poikin, kuin vaine halajin.
   Muttas en mie tuota meinannut teille Armaat Lukijain miun, pakista vaan aivan muista sfääreistä nyt.

   Ihminen ei ole luotu ( kait ) yssin olemaan. Eihän? Tosin aikas moni sanoo ainaskin että hän voi olla ihan hyvin yssin. Ja onhan se näinkin. Vasiten jos ajatellaan että olisi huonossa parisuhteessa niin olisihan se aina paree silloin jos vaikkas olisikin yssin kuin sit kaksin?
   Ihmettelin täsä taanoin täällä ( ainakin näin muistelen ) ettäs miksi ns. alaikäiset ( miuta huomattavasti nuoremmat ) hemmot lähestyvät miuta? Kohta tuntuu jo varmaan että eihän tuossa mitään kun siihen "lähentelyyn" on jo tottunut, puutunut. Se ns. arkipäiväistyy. Sitä ei enää pidä minään, ei edes "huomaa". Ne tulee, ne menee.
Vahi onko tää kuin yleistä yleensäkin? Mitenkä se on TEILLÄ muilla yksin eläjä yks´lahkeisilla? Ja hivenen varttuneimmilla?
   Nytten täsä hokasin tänä pänä täällä kamerain kera heiluessain, valokuvatessain ja ihmisiä jututtaissain ettäs siellä oli joukossa muutama sellainen henkilö jotka olivat samoilta leveleiltä lähtöisin kuin mitä miekin olen. Ei samalta paikkakunnalta muttas sieltä päin...
No, "toinen pitkä, toinen pätkä", niin sanotusti. "Pitemmän" olisin ottanutkin, kelpuuttanutkin, jos niin kuin synkkaisi, muttas arvatte kait; parisuhteessa on hän - tietenkin. Sitten se toinen - ei, ei miulle. Ei vaine sytytä. Muttas tietenkin - hän sitten antoi päivän mittaan ymmärtää erinäisiä kautta ettäs tästä sitten...?
Äsh, että ärsyttää moiset ihmiset, moiset miehet! Yäk! Ei sitten millään, ei.
   Nyt mietin kun se tuo nettimaailma on sen verta näkysä ja jokainen saapi sieltä ongittua toisistamme aikas paljon tietoutta niin olisipas hienoa jos saisi vaikkas edes tuonne naamataululle laitettua "SUURIN kirjaimin" määreen PARISSA suhteessa! Ei siis parisuhteessa, vaan PARISSA suhteessa. Saisi ainakin enimmät "ruikuilijat" pysymään hivenen loitommalla. Siinäpähän saisivat miettiä että mites tää nyt oikein menikään? Siis pari-ssa... Täh? Äsh! ( Tietty kysyisin ensin Kullalta että mitäs jos näin postaisin....? )
   En mie ole täältä, tältä reissultain, enkä muualtakaan, ettimässä parisuhdetta. Kiitos ei.
   Helpottipas...

   Ja sitten vielä: "pesut, pisut ja nukkumaan": Eka on jo tehtynä. Hyvä mie. Nuo muut....
Pitää nenga ensin kattoa et vielkö sitä tuonne kameran kera ehättäytyisi....