Gluteenittomat, maidottomat, sokerittomat, hiivattomat - Kaikettomat.
6 kananmunaa
3dl Viljatuotteen tumma jauhoseos
3dl Viljatuotteen vaalea jauhoseos
1dl pellavansiemenrouhetta
n.0,5-1dl sokerijuurikashiutaleita
4 ISOa valkkarinkynttä
3tl leivinjauhetta
3rkl Psylliumjauhetta
4-6dl vettä
Extra neitsyt oliiviöljyä
- Vatkaa kananmunat kulhossa tosi kestäväksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sekaan kuivataineet ja vesi.
- Pilko kaksi valkkaria mahdollisimman pieniksi palasiksi ja lisää ne taikinaan sekaan juuri ennen viimeisiä sekoituksiasi;
sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja...
- ...kaulitse palanen vuorollaan levyksi.
- Voitele suikale taikainan keskeltä oliiviöljyllä ja...
- ...ripotelyy kahden valkkasin pieneksi pilkotut palaset tälle kaistaleelle.
- Kääräse "kääretorttu" rullalle ja nosta rulla leivinpareriselle leivinpellille.
Taikinasta tulee neljä patonkia.
- Aseta uunin pohjalle laakea astiallinen vettä; saat patongeista rapsakka kuorisemmat.
- Vedä patonkien ylle veitsellä halutessasi koristeviillot; eivät paistaessasi turpoile ja repeile miten sattuu.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne patongit ovat pohjapuoleltaan kopastessa sopivan kypsät.
Kommentit