Gluteeniton, maidoton, sokeriton, hiivaton, kanamunaton.
   n.4 henkilölle.

009.jpg

nokare kasvisrasvaa/levitettä
n. 2l vettä
500g glutenitonta fusilli-makaronia
360g tuoretta lohta
200g/115g savustettuja simpukoita valkosipuliöljyssä
n.454g katkarapuja
1/2 isoa purjoa
1 punainen paprika
2 isohkoa valkosipulin kynttä
hitunen tulista chiliä
n.1/4tl mustaapippuria
1tl suolaa
2dl kasvisruokakermaa tms. vastaavaa
loraus sitruunamehua

- Laita kattilan pohjalle nokare kasvisperäistä rasvaa/levitettä jotta keitos ei tule palamaan pohjaan. Anna sen sulaa sinne kattilan pohjalle.
- Lisää vesi. Odota että vesi alkaa kiehua.
- Lisää fusillit. Anna fusillien pehmetä hetken.
- Pilko purjo ja paprika sekä lisää ne fusillien joukkoon.
- Anna kaikkien kypsyä syönti kypsiksi.
- Vähennä veden määrää kattilasta kaatamalla sitä osa pois.
- Kaada sulaneet katkikset ja paloiteltu nahaton lohi mukaan.
- Lorauta kerma mukaan.
- Lämmitä vain juuri ja juuri sen verran että pienet lohipalat kerkiävät kypsyvät.
- Laita tarjolla; savusimpukat mukaan.

   Tarjosin simpukat erillisessä astiassa pöytään jotta joka ei niistä tykkää voi olla ottamatta niitä syödäkseen.