( Glutenittomat, maidottomat, sokerittomat. )
5dl nestettä ( vettä, mehua, jotain kasvismaitoa, tms. )
n.3dl Jytte vaaleaa/tummaa jauhoa sekaisin ( tai jotain muuta gluteenitonta jauhoa )
n.0,5dl ruokaöljyä tai muuta paiston kestävää rasvaa ( rypsi-, rapsi-, auringonkukka-, oliivi-, Keiju- .... )
n.1/2 banaania
2kpl kananmunaa
Paistamiseen rasvaa ( laita pannulle uutta rasvaa jokaisen paistamasi letun jälkeen ).
- Sotke/vatkaa käsin ainekset sekaisin ja paista paistinpannulla tai vaikka muurikkapannulla.
- Paistaessasi nosta kauhallinen ( sellainen "sopivan" kokoinen kauhallinen ) pannun keskelle himpun kiertäin pannun keskustaa. Koppaa pannu käteesi ja kiepauta pannuasi vaakatasossa "liekuttain" ympäri... a vot; siul on pitsinen lettu pannullasi.
Jos et käytä kananmunia niin voit laittaa tilalle vaikka banaania joka antaa ns. sitkoa taikinaan - pysyy letut kasassa kun paistelet, ja kääntelet lettusia. Mutta MUISTA; banaani antaa vähemmästäkin määrästä aika voimakkaan banaaninmaun. Jos niin kuin et hirveesti tykkää banaanista kypsettynä...
Jos siedät/voit käyttää sokeria niin laita sitä makusi mukaan sekaan tai noin 3rkl/5dl...
... TAI MAKEUTA taikina esim. 1/2 normi kokoisesta banskusta. On muuten hyvää ja makiaa!
Samaten jos tykkäät käytellä suolaa niin sitä n.0,5tl/5dl.
Jos haluat letuista "ruokaisemman" niin lisää sekaan esim. pinaattia, omenaa, porkkanaa raastettuna, kesäkurpitsaa/kurpitsaa, siemeniä, gluteenittomia puurohiutaleita, tms..
Kommentit