2015.9.28.%20pappilan%20omenapiirakka..j

   Pappilan omppupiiras Majani Mahtavaisen oman tonttini omppupuun ompuista.
Jos oikein enää muistan niin tämä kätki sisällensä tietty niitä omppuja, jugurttia ja valkosuklaata.
Tarjottuna omatekemäni vaniljakastikkeen ker. Jam!

2015.9.30.%20pappilan%20omppupiiras%20%22015.9.30.%20kanapizza..jpg

   "Nälkä lähtee syömälllä." Tässä olen popsimassa pikaisesti tekemääni pizzaa jonka tein pakkasesta ja jääkaapista löytämistäin "jämistä": kot-kot-kuutioita, herneitä, maissia, paprikaa, ananasta, sipulia, ruohosipulia, juustoa, peperonia, yms., yms..

 

2015.10.9.%20karvis-sacher%20%281%29.jpg

   Karvis-sacher. Suklaatia teki taasen mieli leipoa, ja vähän maistellakin...
Tavallinen suklaakakun pohja joka ei sisällä suklaata vaan on kakaojauheella tehty tummaksi. Välissänsä itsetekemääni karvishilloa ja mousse kermasta sekä suklaasta. Yllään ihan vain suklaata. Ei lisättyä rasvaa, öljyä, kermaa tahi maitoa.
Meni kakku parempiin suihin tyttärein tykö hänen perheelleen sekä hoitolapsilleen. Ja se että nämä lapset iältänsä alle kouluikäiset, totesivat että on kakku hyvää, oli suurinta kiitosta mitä suklaisesta kakusta voi saada! Siis ajatelle tuon ikäiset lapset jotka eivät tavallaan suklaasta vaan jostakin muusta makiasta, hilloista, hedelmäkarkeista, limsasta, mehuista, yms. tykkää, sanoivat että kakku on hyvää! Silloinhan sen pitää todellakin olla hyvää!
Maistoin miekin palasen tästä...

2015.10.9.%20karvis-sacher%20%282%29.jpg2015.10.16.%20mustikkajuustokakku%20%281

   Tämän taisin tehdä itselleni mustikan nälkään. Mustikkainen juustokakku.
Pohjassaan himpun keksien murusia ja isompi osanen tavan puurohiutaleita. Sisuksissaan mustikoita, ei kun niitä sinikoitapa... ja kretaa, tuorejuustoa sekä maitorahkaa. Yllänsä mustikoita survottuna ja hyydytettynä hyytelösokrulla.
Ja totuuden nimissä en mie tätäkään itte tainut syödä... mutta kun en muista kenen suihin tämä meni...


2015.10.17.%20omppuruusut%20%282%29.jpg

   Omppuruusuja. Elämäni eka kerran tehtynä...
Valmis voitaikina ( ensikerralla ostan lehtitaikinaa ) ja omppuviipaleita. Ei ihan hyviä. Enempi pitää laittaa makeutta mukaan... Mutta kauniita kylläkin.


2015.10.27.%20Sitruunamuffinit%20%282%29

   Siksoni miehen 50v. sytärit. Sikso soitti illalla että voisinko mie jotain leipoa... huomenissa mukanain tuu´a...?
"Täräytin" kasaan Karvis-Unelmakääretortun ja sitten viel nämä sitruunaiset muffinit.


2015.10.31.%20Appelsiini-valiljajuustoka

   Äitini ystävän 85v. sytärit; "Jotain voisin tehdä...". Tuli tälläinen appelsiini-vaniljajuustokakku.
Pohjana keksit  ( kera vakion: pienen määrän rasvaa ). Sitten appesiininen tuorejuusto-kerma-maitorahka kerros kera appelsiinipalojen, jonka jälkeen vastaava vaniljainen kerros. Pinnallansa appelsiinimemuhyydyke. Ja vihon viimotteeksi synttärikemupaikalle saavuttuain koristelin tämän viel hienonnetuilla kuivatuilla appelsiinipaloilla.
( Ja pursottelin äitini tekemään täytekakkuun sellaisen koripunosreunan kera reunaruusukkeiden... en vaine muistanut napata siitä kuvaa. Surku. )


2015.11.3.%20tillikat%20%282%29.jpg

   Sitten aikaan kun isä öljylampun osti... aikaan kun eiliseen ei pitäisi olla paluuta... kun kaik hyvä tapahtui ennen... kun kaik on kielletty... Eli aikaan jolloin aloitin taas uudelleen tään ruokavaliorempan ja entisiin leivonnaisiin ei miulla pitis olla enää minkäänlaista maistamis mahdollisuutta. Leipoa tietty voin niitäkin edelleen - ja leivonkin mutta että itse niitä maistaisin... tai tehdessä maistaisin... nou way!
Tässä tämän kauden ekat leivoksein ns. itselle tehtynä, vaikkakin totuuden sanoaksein; nuo edelliset sikson miehelle ja äitini ystävälle tekemäni ovat kyl jo "tätä aikakautta". Mutta Nämä eivät ole kenenkään miulta tilaamia tai silleensä... Nämä tei ihan "itellein" sillä miulle oli tulossa käymäläisiä ja yökläläisiä. Sekä sitten vein näitä osan kolmeen naapuriini ja annoin tyttärein huusholliin... Kaiki saivat osasensa, kaikki he joita ajattelin näitä ISOJA tillokoita leipoissain.