Ei tullut tästä Mummerosta Humisevanharjun maapähkinävoin ihailijaa ja himokuluttajaa, ei.

   Olen ain lueskellut ohjetta jos toista jossa on mukana maapähkinävoita ja himoinnut että viel mie joskus... mutta sitten kunne kauppaan olen astellut ja hyllyvälejään mittaillut niin siellä olevissa jokahisessa maapähkinävoin kyljessä on lukenut että sisältää SOKERIA! ... ja haaveeksihan se sit on vaine jäänytkin.
Kunne nytten taasen löysin ohjeen yhden jostahin ja näin lannistamattomana ihmisen taimenena jälleen kerran kauppaan suunnistain uskossa uudessa, toivossa uljaassa, sinne hyllyväleihinsä suunnistin löytäin kuin löytäinkin ainaskin kahden eri tuottajan maapähkinävoita ILMAN sokeria! ( olenko vaine etsiskellyt ain "väärän" kaupan hyllyiltä tätä "saavuttamatonta"? )
Täsäpä tulos: koklasin, leivoin, paistoin ja maistoin: ei miun makuun - ei tod..

  ( Muttas jos jotahin hyvää tästä "kokeilusta" etsii ja löytää niin se oli se et sain jälleen kerran oikein "luvan" kera käyttää tämän vanhan, vanhan, astiasarjan pienintä piiperäistä vuokaa kun äkkäsin sen olevan juurikin sopivan kokoinen vuoka tälle kakkumassalleni... : )

IMG_0001.jpg


IMG_0008.jpg

Banaani-maapähkinäkakku.

Maidoton, gluteeniton, sokeriton, hiivaton, jne.....

3 banskua
1dl maapähkinävoita
1/2dk kaakaojauhetta
1 kananmuna

- Muussaa banskut ja
sekoita kaikki muut ainekset sekaan.
- Kaada kakkumassa voideltuun vuokaan.
( miun vuokain oli 14,5cm halkasijaltaan ja 5cm korkia )
- Paista kiertoilmauunissa +200´C noin 30min.
- Jäähdytä ja nauti.