Enpää tuota kassonut et minä vuonna on tää tällainen kirjoitus rustattu ja mihkä lähteeseen muttas tuolta netin sfääreistä mie tään koppasin:
"Tänäkin päivänä moni rytmittää puutarhanhoitonsa ja viljelynsä luonnonilmiöiden mukaan. Taikauskoiselta kuulostava tapa on kansanperinteen tutkija Anne Pöyhösen mukaan tehokkaaksi todistettu.
– Kokemusperäinen tieto osoittaa, että nousevan kuun aikana istutetut kasvit lähtevät parempaan kasvuun kuin laskevan kuun aikana istutetut.
Tieteellisiä syitä tälle ei ole todistettu, mutta Pöyhönen uskoo syyn löytyvän magneettikentästä.
– Nykytiedehän tietää, että soluilla on magneettikenttä. Siksi ihmisiäkin magneettikuvataan. Kasvien soluillakin on magneettikenttä ja niin on myös maapallolla. Astronomit ovat saaneet selville, että maan magneettikenttä vahvistuu täyttä kuuta kohden. Jotain logiikkaa voisi sitä kautta hakea, Pöyhönen pohtii.
Anne Pöyhönen kertoo, että kasvavan eli nousevan kuun aikana mahla ja nesteet nousevat kasveissa ylöspäin. Tällä hetkellä kuu on nousevassa vaiheessa ja Pöyhösen mukaan nyt onkin paras aika istutuksille.
– Paras aika istuttaa on ennen sunnuntaita. Nousevan kuun vaikutus heikkenee juuri ennen täysikuuta, joka on ensi viikon keskiviikkona. Sen jälkeen alkaa sitten perkauksen ja maan kääntämisen aika. Sitä ennen maata ei kannata tonkia ja istutuskin pitää tehdä maltilla, jotta rikkaruohot eivät ala kasvaa, Pöyhönen ohjeistaa."
Täsä näyttää vaine olleen kuunkierto ( täysikuu siis nyt ) himpun myöhemmin kuin mitä tään vuoden, tään kuun, kierto on. Nyt on nimittäin tään vuoden lokakuun täysikuu tuossa tulevana endinä elikkäs nyt eletään juuri tuota nousevankuun vaihetta niin näissä kasveissa ( jos näihin uskoo ) kuin myöskin näköjään ihmisissäkin!
   Meinaan vaine ettäs se näyttää tekevän paljon enemåpi miun "Mangneettikentille" kuin mikään ihan täysikuu aina!
   Nyt menhään jo toista yötä ettäs ovat unoset "unta vain"! Huh,
Kuvittelin jo ettäs tästä "yli ja ynpäri" olisi jo päästy... tahi siis ettäs itse olisin tään kropassain jo "unhohon jättänyt" mutta ei tuo vaine periksi tunnu antavan.
Kolmatta yötä sitten maaten painuin jälkeen puolen yön ja pinkaisin ylös aamulla klo.5.00. korvilla.
Toissa yönä oli herätys aamulla neljän kieppeellä... mentyäin nukkumaan kymmenettä kellon tikittäissä.
Nyt sitten olin ehtoolla sen verta väsy jo ettäs Höyhensaari kutsuvi jo klo.20.00. muttas annas olla - herätys olikin eka kerran jo klo. 22.00. ja vihon viimeinen nyt puolen yön paikalla!
   Ei siis voi olla totta!
Kuis sitä ei ihmisen kuvatus voi saada unta silloin kun väsyttää?! Miksi pitää valvoa - ja säästää ne unoset sinne "haudan takaiseen"? Miksi ei esim. yhden pitkään valvotun yön jälkeen jo saa kuvan unia? Tahi vasiten kahden... tahi sit jo ensiyönä, kolmannen valvotun yön jälkeen? Varsinkin kun en "ota" mitään päikkäreitä, ettosia tahi mitään sellaista miksi niitä sitten itsekukin kutsuukaan! Ei, tod.. Ei tulisi mitään jos sellaiset vetäisesin; enhän mie sitten koskaan yöllä nukkuisi pätkän pätkää...
   Näin kun ajattelen tosiaankin tuota alkuin tekstiä ja tuon Kuu-Ukkosen vaikutusta nuihin kasveihin ja kasvien kasvuun sekä alulle änkeemiseen - jota ei tosin ole tieteellisesti tositettu... niin onhan tuo aivan selvää sitten ettäs se voine yhtä lailla vaikuttaa ihmisiinkin? Kuten miuhun?
Eikös sitä ole meitä kaiken laisia ihmisiä olemassa... mm. mangnettisiin "häiriötekijöihin" reagoivia ihmisiä? Ihmisä jotka tuntevat myöskin mm. sähköiset kentät? Ja sitten ihmisiä jotka aistivat vesisuonet kropassaan?
Elikkäs "meitä" kaiken laisia hörhöjä siis...
JOTENKA mie olen sitten varmaan tää Kuu-Ukkosen kera eläjäinen. Ollut jo iät ja aja, jotenka ei kait tää sen "kummempaa ole" kun tätä on "potenut", kärsinyt, ja vasiten elänyt jo sen "millona vuotta"?
   Ärsyttää vaine kun nyt ON YÖ! On sysimusta yö ja pitis nukkua! Eiks vaine?
Pitis "vetää hirsiä aivan olan takaa" ja pesiä tuolla vällyin välissä lämpimissä eikää näin aikaansa kulutella mm. nakutellen tätä tekstiä. Yrittää kehitellä hommia sellaisia ettei sitten seinän takuista naapuria mm. herättele äänillään ja tekemisillään. Vasiten kun ovat vuorotyöläisiä ja tarvihtevat unta esim. näin öisiinkin aikaan; kuului poikan tulevan töistään nyt mennä ehtoolla klo. 22.00. aikaan...
Täsä pitäisi käyttää aika tää "ylimääräinen" johkin tuottavaan tekemiseen muttas kun tuntuvi välleen ettäs nyt jo kolmannen yön jälkeen alkaa olla "lanttu" sellaisessa jamassa ettäs ei kaikistellen enää "lanttu leikkaakaan" "terävästi kuin partaveitsi" joten hivenen tuntuu olevan jo takkuamista tekemisissäin - ainakin aivokäyräin mukaan. Teeppäs sit täsä jotahin "henkkevää" ja tarkkuuttakin vaativaa jutskaa?
   Kauhulla vuotan jo tulevaan, ensi, yötä! Mitähän se tuo tullessansa? Nukutaanko silloin vahi ei?
Tänään ehtoolla pitis pysyä virkeänä ja simmut ( sekä aivot terävänä ) kun olisi meno kello seitsemään erääseen teatterinäytökseen josa olisi melkeinpä pakko käväistä - ja skarppina tietenkin olla. Päivä tää tulevainen pitis suoria myöskin muutoin "terävästi" ja teokkaasti jotta saisi jotahin tehtyä "rakentavaa": tuossa olisi taasen eräs käsityö joka vuottaisi tekijäänsä ja siinkin kun älyä kantavaa tarvittaisi jotta tajuan ja ynmärrän kuin ompelen ja mistä sekä milleen, ompelen! Hamppilekuriinkin pitisi pyrkiä... ei kun ( kato kun nyt "jo" pätkii! ) lekuriin kun tuntuu noustavan ( täyden kuun ohella ) myöskin poskionteloon tulehdusta!
Ja olisihan se muutoinkin kiva olla mieleuummin "valveilla" päivän aikaan kuin "sumussa kulkea" aivoillansa kantavilla.