...tällä kertaa, tällaisella satsilla:


2020.7.7.%20Hannah%C2%B4n%20maap%C3%A4hk

   Hannah´n maapähkinä-brownie, jauhotonna. Siis kokonaan jauhotonna; ei gluteenillista, eikä gluteenitonta jauhoa. Maidotonkin olisi ollunna muttas Pomo oli ostanutkin suklaata maidolla... Jotenka sitten tuli maidollisena versiona tehtynä. Ja itseasiassa siten sit laittelin tuohon pintaansakin valkoista suklaata joka sisältää maitoa - kun kerta sisuksissankin maitoa oli jo "valmiina".
( Huomiona kuvastain tästä, ja muistakin vastaavista kakkusistain/kuvaistain, se ettäs kakustain tästäkin puuttuvi muutama palanen: ne palaset ovat kerenneet jo verekseltään mennä asiakkaiden "loppasuiden" suihin, ennen kuin olen kerennyt kuvaamaan täysinäistä, valmista kakkusta - tai sitten hätäseltään jo enenn kuin olen koristellutkaan näitä/niitä, kuten täsäkin kakkusessa muuten kävi. )
   "Kerran kesässä" tehtäviä kakkusia tämäkin on ollunna nyttemmin muttas...

2020.7.9.%20Hannah%C2%B4n%20maap%C3%A4hk

   ...samaisena viikkona sitten pitimmä tehdä nyt uudemman kerran samankaltaista leivonnaista kun kysyntää oli sen verta. ( Ja samaisena päivänä meni sitten tästäkin enin osa jo asiakkaiden makeisiin suihin. )
Tämä vaine tuli nytten sitten hivenen mukaillen edelliseen verraten, kun teimmä tämän niistä aineksista mitä jäljelle jäi edellisestä leivoksesta. "Sovelsin."
Ja nytten sitten laittelin noi "vauhtiraidat" yllensä, paistovaiheessaan jo tehden ne, tuorejuustosta laktoosittomasta; et maitoa siinäkin, vaik tään kyl voisi tehdä vaik aivan maidotonnakin:

225g kasvisleivontarasvaa
450g tummaa suklaata maidotonna
1dl käyttämääsi maapähkinävoita/tahnaa
1/2 dl fariinisokrua tahi jotahin muuta tummaa sokrua mitä käytätkin
8kpl kananmunia

- Sulata rasva kattilassa hellalla.
- Pilko suklaa rasvan joukkoon - sulattele siinä.
- Lisää maapähkinävoi myöskin sekaan; sulattele soes tasajakoiseksi.
- Vatkaa kananmunat ja -sokeri kestäväksi vaahdoksi.
- Kaada jäähtynyt rasva-suklaa-maapähkinä-seos vaahdon sekaan ja kääntele taikinaksi.
- Kaada taikina tämä irtopohjaiseen leivinpaprulla pohjustettuun ja reunoiltaan rasvattuun vuokaan.
- Laita kiertoilmauuniin +175-180´C paistumaan.
-----------------------------------
N.200-300g kasvisperäistä tuorejuustoa
1kpla kananmunia

- Pehmitä tuorejuusto-kananmuna seokseksi joko käsin- tahi sähkövatkaimella vatkaten.

- Nosta borwnie uunista ja hämäytä pintansa rikki sulatellen se hivenen jo kovettunut pinta takaisin taikinan sekaan.
Teen näin siksi että tämä tuorejuusto on sen verta paksua tahnaa ettäs jos lisäät sen jo silloin alussa niin se painuu heti inne kakun sekaan, tään vu´uan pohjalle.
Muttas kun sen lisäät näin vähän ajan päästä niin se taikina jaksaa kannatella jo tämän tahnan painoa ja jää "killumaan" sen pinnalle hyvin.
Tee tahnalla pintaansa mieleiset kuviot.
- Laita brownie takaisin uuniin ja paista kunne valmista tulee... Minuutti-määrettä miulla ei ole edelleenkään antaa kun paistelen aina ilman kelloja ja aikoja.

Todella hyvää näin heti verekseltään tahi jos tarjoat jäähtymisensä jälkeen niin ota ( vaikka pakkasesta jos pakastat annospaloina! ) palanen ja lämmitä se uunissa, mikrossa... ja tarjoa jonkin maitotuotetta korvaavan "maidon" kera.
 


2020.7.7.%20Kes%C3%A4halko%2C%20mansikas

   Kesähalko. Tumma Kääretorttu josa sisuksissaan Unelmatäyte mansikoihin kera. Ja päällänsä ei kretaa olleskan vaan vaine tuorejuustoa maustettuna.
   Tää oli itse asiassa sellainen "äkkiä-täsä-nyt-ja-näin" jotahin tarjolla makiaa asiakkaille?
Oli nimittäin kreta talosta poissa tilapäisesti ja Pomo uutta ostamassa juuri, muttas kun jotahin piti saada aikaseksi siltikin. Jotenka tähän kun ei tarvihhe sitä olleskana jos näin tämän tekee, niin sittenpäs syntyi tää tällainen herkku tarjolle tuolloin.


2020.7.7.%20Kirsikkainen%20naked-t%C3%A4

   Kirsikkainen naked-täytekakku, gluton, lakton.
   Naked, naked... riippuen itse kustakin mikä on itsekunkin naked-aste - tää oli tuolloin miun naked-aste.
 

2020.7.7.%20Mansikka-Brita%2C%20lakton%2

   Kesto-suosikki Brita, lakton.
   Täytteenään kreta-tuorejuustoa ja kampsikkaa hivenellä määrällä mustikkaa.
Ja kuten kuvastain tästä näkyy niin nytten näin kolmella kerroksella ollen, korkiana.


2020.7.8.%20Sitruuna-mansikka%20-rullat%

   Sitruuna-kampsikka-kierretäytekakku, gluton, lakton.
   Itse keitin ( jällevän ) ensin sitruunatahnan elikkäs lemon curd´n sisuksiinsa, niin tietävi sit mitä se tahnakin pitää sisällänsä... ja sitten tähän käyttelin niitä taanoin täällä blogissain kertomiain, tyttäreltäin keräämiäin, kampsikoita!
Näyttävä kakku kun kierteet jättävi näin näkysälle.


2020.7.9.%20Hedelm%C3%A4-juustokakku%2C%

   Hedelmäinen juustokakku, gluton, lakton. Yllä, ja alla toisen kerran, niin näkyy tuo päällisensä kimalluskin hyvin...
   Tääkin kakkuja sellaisia on ( kuten suurin osanen varmahan nykymaailmassamme... ) jonka olisi voinut tehdä tyystin maidotonna - vaine hedelmistä muttas nytten sitten näin tehden...
Sisuksissaan on mangoa, päärynää, persikkaa ja luumua, sekä sit kretaa ja tuorejuustoakin. Yllänsä päärynästä ja mangosta tehty kiillekerros.

2020.7.9.%20Hedelm%C3%A4-juustokakku%2C%


2020.7.10.%20Suklaamoussekakku%20mustavi

   Suklaamoussekakku mustaviinimarjalla ja pienellä määrällä puolukkaa, maidollinen kun niissä suklaissa on sitä maitoa.
   Suonette anteeksi kun nyt pitää sanoa ettäs en yksinkertaisesti muista että oliko normaali- vahi glutonpohja? Onneksi on Töissä "lunttilapussa", päivittäisessä tekolistassain, tallessa moinen pointti, jotta sitten asiakkaille on fakta-pohjaista tietoa antaa....

2020.7.10.%20Suklaamoussekakku%20mustavi


2020.7.10.%20Valkosuklaa-mansikka-juusto

   Valkosuklaa-mansikka -kerrosjuustokakku, lakton.
   Neuvoin vaihe vaiheelta kesätyttöämme toista tätä tekemään - katsoin siis peräänsä ja kerroin mitä millohin tehdä.
Koristelin sitten juuri ennen kuin asiakas haki tämän itsellensä.

   Mietin täsä ettäs se mitä olen tähän listaani, blogini tään kertaiseen tekstiin, laitellut nytten näitä kakkusia niin täsähän on sitten vaine ns. aikaslailla "raapaisu" tehdyistä!
Esim. yhtenä päivänä tehtiin, siis mie ja muutkin työpaikkani työntekijät yhdessä tahi erikseen, Tosca-piirasta pellillinen ( mie ), Puustit, maidotonna ( mie ), koristeltiin edellisenä päivänä tehdyt Sitruunakaffeekakku; gluton, maidoton, ja Marianne-kaffeekakku; normaali ( mie tein edellisenä- ja Pomo koristeli seuraavana päivänä ). Sitten tehtiin suolaisiapiiraita neljä pellillistä: kylmäsavulohi, kinkku, vuohenjuusto ja feta/oliivi, lakton ( kesätytöt ja Pomo yhdessä ). Kaksi kappaletta Brita-pohjia seuraavaksi päiväksi ( mie tein, ja täytin sekä koristelin sitä seuraavana päivänä ).
Ja nämä kaksi edellistä kakkua mitä nytten täsä tekstissäin on.
Ja leipomusten lisäksi sitten tyttäret kesäiset pohjustivat seuraavaksi päiväksi kasviskeittoa keittäin siihen juurekset/vihannekset ja sit suurustain ne.
Siihen asiakaspalvelut, myynnit, tiskaukset, paikan tuon siivoukset, kaupalla käynnit, yms. erinäiset asiaan kuuluvat hommat.
   Ei, ei aika käy pitkäksi olleskana. Päin vastoin tosiaankin - mitä kerkeisi tehdä, mitä jää tekemäti, jää taasen vaikka huomiseksi, kun ei vaine kerkiä?
Satuinkin juuri täsä taanoin kysymään kesätytöiltä että mitä tykkäävät paikasta ja töistä näistä?  He vastasivat aivan samoin sanoin kuin miekin ettäs nauttivat sankkevan paljon kun aina on tekemistä, ei ole ns. "luovia taukoja". Aina löytyy jotahin mihkä tarttua kiini. Ja se ettäs sitten tulee hetkiä jolloin on todella kiirusta! Niistäkin nauttii vaikkas se hektistä onkin juuri silloin. Silloin sitä "pyöritään" kahta kauhiammin; kun asiakkaita on pitemmäksikin jonoksi asti.
   Tietty vastapainoksi sitten kaikki tää vaatii veronsakin. Näiltä nuoremmilta hivenen vähempi kenties kun he nuorempia ovat, ja usein lyhyempää päivää tekevät, kuin mitä me vanhemmat.
Muttas kun kasson omaani osuutta ja ikääni tätä jo elettyä, niin häätyy kyl sanoa ettäs mehut se vetää tyystin poies. Ei tähän enää paljoa tarvihhe mitään lisää kunne ehtoon korvalla Majaani Mahtavaiseen olen "valunut".
Koivet kattoa kohden, yliset lämpimät kenties lämmitellen ja siel lilluin, sekä sitten viimoisena vällyin vällehen pötkällensä, voimia kerämään taasen seuraavaan päivään.
En tiedä ettäs kuin kaikki muut jaksavat töillänsä, vasiten näin iäkkäämpänä, muttas miulle tää on ainakin sitä ääripäätä, työmäärältään. Nivelet laulavat Hoosiannaa, paukkuvat, naksavat, ja särkevät. Jalat väsyvät, särkevät - lepoa anelevat Raukka-Parat. Selkä komppaa kuorossa moisessa. Kädet "huitovat" koko tätä orkesteia johtain kapelimestarina kuin parhaatkin "heinämiehet", tietämäti ehtoon korvalla enää ettäs mitä pitäisi tehdä, ja mitenkä toimia, jotta jotahin tolkkua elämässään olisi.

107907337_548786249338135_57558326279531

   PS. Brita kampsikoilla, lakton. Nyt sitten jo koristeltuna, valmiina.
   ( Häätyy sanoa ettäs sori - tuona pänä oli kännyin kamerassa jotahin häikkää niin ettäs sen kuvat olivat täl viisiin sameat... Sori. )