4kpl suurehkoa omppu-pomppua
2tl Ceylonin kanelia
2rkl Maizena-jauhoja
( loraus sitruunamehua - ei välttämätöntä )
150g leivonta kasvisrasvaa
(3/4dl käyttämääsi sokrua - ei välttis tarvii ollenkaan )
3dl gluton vaaleaa jauhoa
0,5dl vettä
- Kuori, pilko, omppu-pomput.
- Lorauta sitruunamehu omppuin ylle, lisää kaneli ja Maizena. Hämmäytä sekaisin ja jätä maustumaan.
- Pehmitä hiven rasvaa, tahi ota jo edeltäkäsin huoneen lämpöön pehmiämään.
- Lisää muut ainekset rasva-sokrun sekaan ja vaivaa taikinaksi.
- Taputtele taikina ( n.2/3osa taikinasta ) joko voideltuun tahi leivinpaprulla vuorattuun paistovuokaan reunoja myöten. Tahi tee pieniä katettuja piiraita; sain tästä 6kpl piirasta.
- Kumoa tahi asettele omppu-pomppu-palaset vuokaan taikinan keskelle ja...
- ...kaulihhe päällinen jauhotun leivinpaprun päällä "levyksi" sekä nosta/kumoa sitten tämä kansi piiran ylle jonka taikinaiset reunaset olet ensin vosekkinut kylmällä vedellä sormin: tarttuu päällinen paree kiinni reunoiltansa. Tai taputtele jauhoisin käsin käsien välissä ohut kansipäällinen, asettele se piiraan päälle ja tiivistä reunat kiini pohjallisen reunoihin.
- Jos jääpi taikinaa ylitse ni tee siitä haluamiasi kuvioita piiraan tään ylle, ja pistele sit viel lopuksi haarukalla "hengitys"aukot piiraan pintaan. Tahi paistele siltäänsä levynä; saat keksimurenta vaikkas "juustokakun" pohojaksi.
- Paista uunissa +180´C kunne valmista on.
Kommentit