Teinpäs taasen tään kakkusen jota suosittelen kaikille ruokatottumuksistaan huolimati; on sen verta hyvää, menevää...
Ja jos tuntuu et ei näin tällaisilla aineksilla - vaihda ns. normaaleihin aineisiin. Tulee yhtälailla hyvää ( katso tosin jauhojen määrää silloin; saattaa vaatia hivenen enempi normaalia vehnäjauhoa )
Appelsiini-suklainenkaffeekakku.
Kaiketon. Sis. nytten hasselpähkinää ja mantelia.
200g leivonta kasvisrasvaa
2dl käyttämääsi sokrua
3kpl kananmunia
1kpl appelsiinin kuori raastettuna + mehut
n.120-140/160g sulkaata rouhittuna
rovvaus mantelirouhetta
2tl leivinjauhetta
3dl Vaaleaa Viljatuotteen jauhoseosta
( Täsä tään kertaiset suklaani, käyttmäni; kahta tyystin erilaista. Toisessa hasselpähkinää, toisessa vaniljaa mukanansa. )
- Rouhi suklaat, raasta appelsiini ja puristeli mehut siitä samointein poies.
- Vatkaa pehmyt rasva ja sokrut valkiaksi vaahdoksi.
( Täsä tään kertaiset suklaani, käyttmäni; kahta tyystin erilaista. Toisessa hasselpähkinää, toisessa vaniljaa mukanansa. )
- Rouhi suklaat, raasta appelsiini ja puristeli mehut siitä samointein poies.
- Vatkaa pehmyt rasva ja sokrut valkiaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat joukkoonsa, vatkaa massaksi.
( Kuvassain täsä menossa lisäys; toisella kädellä kaadan, toisella kuvaan... )
( Kuvassain täsä menossa lisäys; toisella kädellä kaadan, toisella kuvaan... )
- Lisää suklaat, mantelirouhe, appesiinin kuori ja mehu taikinan sekaan. Kääntele käsin lusikkaa käyttäin kakkutaikinamassaksi.
- Voitele käyttämäsi kaffeekakkuvuoka, tahi tee kuten mie; laittele leivinpapru vuokaan, sekä nostele saatu taikina siihen vuokaasi.
- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne valmista tulee.
Annan jäähtyä kotvanen tahi nauti jo lämmä ollessansa...
Palastele palasiksi ja pakasta "pahan päivän varalle"... jos sinne asti raaskit jättää kun on sen verta hyvää!
Annan jäähtyä kotvanen tahi nauti jo lämmä ollessansa...
Palastele palasiksi ja pakasta "pahan päivän varalle"... jos sinne asti raaskit jättää kun on sen verta hyvää!
Kommentit